پیروی ژاپن از اتحادیه اروپا در تعیین سقف قیمت فراورده‌های نفتی روسیه

تهران-ایرنا- وزارت امورخارجه ژاپن روز دوشنبه اعلام کرد که توکیو نیز به کشورهای غربی پیوسته است که به رهبری آمریکا برای محصولات نفتی روسیه سقف قیمت تعیین کرده‌اند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، بر اساس سقف قیمت جدید اتحادیه اروپا برای خرید فراورده‌های نفتی روسیه که از ۵ فوریه(۱۶بهمن) اجرایی شد، دو سقف قیمت برای محصولات نفتی این کشور تعیین شده است.

اولین سقف قیمت شامل فراورده‌های نفتی روسیه مثل «نفت کوره» و «نفتا» است که ارزان‌تر از نفت خام فروخته می‌شود و اتحادیه اروپا قیمت ۴۵ دلار را برای هر بشکه در نظر گرفته است.

دومین سقف قیمت شامل فراورده‌های نفتی روسیه مثل «گازوئیل» و «نفت سفید» است که با قیمتی بالاتر از نفت خام فروخته می‌شود و اتحادیه اروپا سقف قیمت ۱۰۰ دلار در هر بشکه را برای آن در نظر گرفته است.

اتحادیه اروپا هم‌زمان با تصویب این سقف قیمت محصولات نفتی روسیه برای اعضای خود، به متحدانش در گروه کشورهای بزرگ صنعتی جهان موسوم به گروه هفت نیز پیشنهاد کرد که از این سقف قیمت تبعیت کنند و اکنون ژاپن با دادن پاسخ مثبت به این پیشنهاد، سقف قیمت مشابه اتحادیه اروپا برای فراورده‌های نفتی روسیه را از ۶ فوریه اجرایی کرده است.

سطح قیمت‌ها هر دو ماه یک‌بار بازنگری می‌شود و نوبت بعدی تجدید ارزیابی و تعیین سقف قیمت جدید نفت خام روسیه برای اواسط مارس برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش ایرنا، اتحادیه اروپا، گروه هفت و استرالیا ماه گذشته درباره اعمال سقف برای فروش مواد خام نفتی روسیه توافق کردند. این توافق همزمان با جلوگیری از خرید نفت خام دریایی روسیه از سوی کشورهای اتحادیه اروپا (به جز بلغارستان) حاصل شد.

در اقدام قبلی اتحادیه اروپا، کشورهای این منطقه درباره تعیین سقف قیمت به میزان ۶۰ دلار در هر بشکه توافق کردند. بر اساس داده‌های شرکت اطلاعات بازار آرگوس (Argus)، قیمت نفت خام «اورال» روسیه تا روز پنجشنبه ۴۷ دلار در هر بشکه بوده است.

پولیتیکو نوشت: این قیمت بسیار پایین‌تر از قیمت نفت خام برنت به میزان ۸۴ دلار در هر بشکه است و نشان می‌دهد که بقیه خریداران نفت روسیه مانند چین و هند، مسکو را برای تخفیف‌های هنگفت تحت فشار قرار می‌دهند.

این رسانه مدعی شد: اعمال سقف قیمت برای نفت خام روسیه در حال حاضر به شدت به برنامه‌های بودجه این کشور ضربه می‌زند و اکنون اتحادیه اروپا و متحدانش قصد دارند ضربه دیگری به محصولات پالایش شده روسیه مانند گازوئیل وارد کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha