محمدرضا یارقلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص نحوه برخورد والدین پس از امتحان و ارائه کارنامه فرزندان، افزود: آزمون ها و امتحانات آموزشی یک مرحله از فرآیند آموزشی است که دانش آموزان با سپری کردن آن به وضعیت و موقعیت خود مبنی بر پیشرفت و یادگیری یا پسرفت در جریان آموزشی پی می برند.
وی با بیان اینکه در واقع کسب موفقیت یا شکست به مجموعه علل و عواملی بستگی دارد که باید به صورت عمیق، دقیق، عقلانی و منطقی به آن پرداخته شود، اضافه کرد: مهمترین نکاتی که والدین در برخورد با نتایج امتحانات و کارنامه آنها باید مورد توجه قرار دهند، تعمیق یادگیری، کسب موفقیت های بعدی، آسیبشناسی نتایج امتحانات و جلوگیری از تکرار شکست فرزندان است.
این مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه اولین و مهمترین نکته، بررسی علل و عوامل موفقیت یا شکست فرزندان است، گفت: نتایج امتحان چه خوب و چه بد پایان کار نیست بلکه شروعی دوباره است و این موضوع را باید به درستی به فرزندان یاد بدهیم و تاکید کنیم که از گرفتن نمرات خوب مغرور نشوند.
وی اضافه کرد: همچنین دانش آموزان از گرفتن نتایج بد مأیوس نشوند بلکه نقاط قوت و ویژگی های خوب خود را پیدا و تقویت کنند و نقاط منفی و ضعف ها را اصلاح یا حذف کنند.
این کارشناس امور خانواده با تاکید بر پرهیز از مقایسه نتایج و نمرات امتحانات دانش آموزان با یکدیگر، ادامه داد: کارنامه و نتایج امتحان، تلاش و کوشش و همچنین نقاط قوت و ضعف دانش آموزان را مشخص می کند و باید به درستی با این موضوع برخورد کنیم چون برخورد منطقی به تقویت نقاط قوت و اصلاح و حذف نقاط ضعف منجر میشود.
یارقلی افزود: همچنین در بررسی نتایج امتحانات باید درس ها را جداگانه مورد نظر قرار داد چون ممکن است دانش آموزان در یک واحد درسی استعداد و علاقه بیشتر و در دروس دیگر استعداد و علاقه کمتری داشته باشند.
وی اضافه کرد: باید بررسی و نگاه جامع نگر و کاملی در این زمینه داشت و عوامل موثر در موفقیت یا شکست دانش آموزان را پیدا و به درستی تحلیل کرد.
یارقلی اضافه کرد: نباید به واسطه یک یا چند نمره کم عنوان تنبل را به فرزندان داد چون چنین برخوردی شوق مطالعه و تحصیل را از فرزندان می گیرد.
این مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه منطقی کردن توقعات و انتظارات یکی از وظایف مهم والدین در این زمینه است، گفت: هریک از فرزندان دارای استعداد و ظرفیت خاص خود است و باید برای شناسایی ظرفیت ها و هدایت تحصیلی درست آنها همت کرد.
وی گفت: باید والدین به وعده هایی که به فرزندان دادهاند عمل کنند زیرا همین موضوع به تشویق آنها و ادامه درست مسیر تحصیلی کمک می کند و محقق نشدن وعده ها بی اعتمادی آنها را بیشتر خواهد کرد.
۲۱۹ هزار دانش آموز در استان زنجان در ۲ هزار و ۲۲۸ مدرسه تحصیل می کنند.
نظر شما