به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه خبری سیانان، آن دسته از کشورهایی که امیدوارند تانک های اهدایی به اوکراین به سرعت مسیر بازی را عوض کند، شاید مجبور شوند به زودی تغییراتی در انتظاراتشان ایجاد کنند.
این گزارش می افزاید: کییف پس از تایید تحویل تانک های آبرامز آمریکایی، لئوپارد آلمانی و چلنجر بریتانیایی، اکنون با واقعیت های لجستیکی و عملیاتی بسیار متفاوت و پیچیده ای در واحدهای رزمی موثر روبرو است. اما این تنها چالش پیش روی اوکراین نیست و آنها علاوه بر تمامی موراد پیش رو باید زمان تحویل این تانک ها را هم در نظر داشته باشند.
براساس خوشبینانه ترین تخمین ها، ماهها طول میکشد تا تانکهای کافی به میدان جنگ برسند و بتوانند تاثیری که انتظار می رود را بگذارند. هرچند کارشناسان درخصوص ورود تانک های آمریکایی به اوکراین می گویند که ممکن است بیش از یک سال طول بکشد..
«سابرینا سینگ» معاون سخنگوی پنتاگون روز پنجشنبه گفت که آمریکا نسخه پیشرفته آبرامز به نام "ام۱ای۲" را در اختیار اوکراین قرار خواهد داد. وی سپس ادامه داد: کشورش ذخایر اضافی از این تانک ندارد و ارسال این خودروهای زرهی به اوکراین ماه ها به طول می انجامد.
از همین رو بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده هستند که کار برای اوکراین در صورت استفاده از یک نوع تانک راحت تر است و به همین دلیل تصمیم آلمان برای ارسال تانک های لئوپارد به این کشور اهمیت بسیاری دارد. یکی از دلایل عمده این امر به عقیده کارشناسان، علاوه بر هزینه های تعمیر و نگهداری آنها، پیچیده بودن فناوری تانک های آبرامز و چلنجر است.
«نیکلاس دراموند» تحلیلگر صنعت دفاعی و کارشناس جنگ زمینی و افسر سابق ارتش بریتانیا در این خصوص گفت: توانایی آموزش سربازان اوکراینی برای استفاده از این تانکها مهمتر از نوع تانکی است که استفاده میکنند.
وی افزود: تانکهای آلمانی برای نگهداری توسط ارتشهای سرباز وظیفه، مانند ارتش اوکراین، طراحی شدهاند که همین امر یکی از برتری های لئوپارد نسبت به آبرامز و چلنجر را نشان می دهد. وی یادآور شد: از آنجایی که سربازان وظیفه زمان کمتری برای یادگیری دارند، طراحی ساده تر لئوپارد به کاهش احتمال اشتباه کمک می کند. این کارشناس بریتانیایی سپس تاکید کرد که هرگونه سهل انگاری در تعمیر و نگهداری این خودروهای زرهی می تواند فاجعه بار باشد.
«مارک هرتلینگ» تحلیلگر نظامی که زمانی فرماندهی لشکر ۱ زرهی ارتش آمریکا را بر عهده داشت، در این مورد گفت: آموزش و نحوه استفاده از این تانک ها بسیار مهم است و کسانی که فقط میگویند «این تانکهای لعنتی را به آنها بده!» احتمالا هرگز حرکت این نسل از تانک ها را در میدان جنگ ندیده اند. وی تشریح کرد که در جنگ تنها چند اشتباه کوچک باعث فاجعه و شکست می شود و تانک های مرگبار حاضر در میدان به ناگهان به ابزارهایی تبدیل می شوند که دیگر نه حرکت می کنند و نه شلیک.
موضوع دیگر مورد بحث این روزها پذیرش ارسال تانک های لئوپارد از سوی آلمان به اوکراین بود؛ امری که در نهایت دولت برلین به آن تن داد و با قبول ارسال ۱۴ تانک خود را متعهد به تداوم حمایت از اوکراین دانست. اما این تنها بخشی از نیاز اوکراین است و برآوردها نشان می دهد دولت کییف برای ادامه نبرد به ۳۰۰ تانک نیاز دارد. هرچند حزب اصلی حاکم آلمان روز چهارشنبه در توییتی اعلام کرد که از دیگر شرکای کییف می خواهد لئوپاردهای خود را که در مجموع نزدیک به ۸۰ تانک می شود، به اوکراین بفرستند.
گفته می شود لهستان یکی از اعضای ناتو که رهبری فشار بر آلمان برای ارائه تجهیزات و تسلیحات را برعهده داشت احتمالا یکی از کشورهای اهدا کننده لئوپارد به اوکراین است.
از سوی دیگر، به عقیده ناظران، روسیه بی تردید در شرایطی که اوکراین منتظر ورود تانک ها است، منتظر نمی ماند.
موسسه مطالعات جنگ (ISW) روز پنجشنبه گزارش داد که مسکو احتمالا در حال آماده سازی برای حمله به لوهانسک در شرق اوکراین است. هرچند براساس برآورد کارشناسان این موسسه، دانستن اینکه تانک های جدید در راه هستند به فرماندهان اوکراینی آزادی بیشتری در استقرار ذخایر کنونی خود می دهد.
نظر شما