محمد رحیم الهیان شامگاه دوشنبه در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ گونه کتابخانه ای در این شهرستان وجود نداشت در حالی که هم اکنون ۱۲ باب کتابخانه در گچساران فعال است.
وی ادامه داد: از این تعداد کتابخانه ها ۶ باب در روستاهای ده جلیل خیرآباد، دیل، لیشتر، تلخاب شیرین، باباکلان و امامزاده جعفر است.
الهیان بیان کرد: بیش از ۹۰ هزار نسخه کتاب در موضوعهای مختلف ادبی، تاریخی، جغرافیایی، سیاسی و علمی در کتابخانههای عمومی این شهرستان وجود دارد.
وی تصریح کرد: سرانه فضای مطالعه درشهرستان گچساران هشت متر به ازای هر ۱۰ نفر است.
سرپرست اداره کتابخانههای عمومی گچساران با بیان اینکه بیش از ۶ هزار نفر در این شهرستان عضو کتابخانه های عمومی هستند گفت: تعداد مراجعه کنند گان به کتابخانههای عمومی این شهرستان نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است.
اجرای پنج طرح فرهنگی در زمینه کتابخوانی در گچساران
الهیان اظهار کرد: پنج طرح فرهنگی هم اکنون در زمینه طرح خانواده کتابخانه من، نویسنده و کتابخوان، نشست کتابخوانی، طرح کتابخانه روستا به روستا و طرح پیک کتابخانه در این شهرستان دست اجراست.
وی با اشاره به اینکه قانون نیم درصد درآمد شهرداریها به کتابخانهها گچساران طی سال های گذشته در این شهرستان اجرا نمی شود گفت: مطالبه کتابخانهها گچساران به شهرداری دوگنبدان در سالجاری پنج میلیاردو ۷۰۰ میلیون ریال است.
وی افزود: شهرداری در زمینه پرداخت به موقع و کامل نیم درصد از درآمد نهادهای خود به کتابخانه های این شهرستان تاکنون کوتاهی کرده و در این راستا باید توجه ویژه ای به کتابخانه ها انجام گیرد.
الهیان ابراز کرد: شهرداری دوگنبدان امسال بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ ریال به اداره کتابخانه های عمومی گچساران پرداخت کرد که امید است این تعامل بیش از پیش ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه نیم درصد از درآمد شهرداری ها صرف هزینه های جاری کتابخانه ها می شود، گفت: امروز مجموعه ما تنها یک مرکز تبادل کتاب نیست بلکه مجموعه ای پویا و فعال در همه سطوح اجتماعی و برای همه اقشار مختلف مردم است.
چهار روستا در گچساران نیازمند ساخت کتابخانه هستند
وی ساخت چهار باب کتابخانه در روستاهای پشه کان، بیدزرد، کلاغ نشین، و سرابننیز را ضروری دانست و گفت: ساخت کتابخانه روستایی به ارتقای توانمندی علمی فرهنگی کمک می کند.
الهیان عنوان کرد: اهالی این روستاها برای ساخت کتابخانه زمین در اختیار کتابخانه عمومی این شهرستان قرار داده اند ولی متاسفانه به دلیل کمبود اعتبار تاکنون هیچ گونه اقدامی در راستای ساخت کتابخانه در این روستاها انجام نشده است.
وی تصریح کرد: بیش از ۴۰ میلیارد ریال برای ساخت این کتابخانه ها اعتبار نیاز است.
نظر شما