ابراهیم روشنروان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تشریح کرد: مجموعه بهزیستی پیشتر در حوزههای توانبخشی، اجتماعی، پیشگیری و مشارکتهای مردمی برای کمک به توانخواهان و مددجویان فعالیت داشت که با ایجاد مراکز غیردولتی در ارائه خدمات در این حوزهها تمرکز زدایی شد.
وی با اشاره به راهاندازی مراکز مثبت زندگی از سال ۱۳۹۹ در استان گیلان افزود: سه مرکز مثبت زندگی هم در شهرستان آستارا ایجاد شد که ۲ مرکز در شهر آستارا قرار دارد و در واقع از آن زمان پرونده خانوادههای مستمریبگیر به این مراکز واگذار گردید تا به عنوان رابط بین بهزیستی و جامعه هدف عمل کنند.
رئیس اداره بهزیستی آستارا بیان کرد: این مراکز که به ازای هر پرونده یارانه دریافت میکنند، وظیفه دارند هر ۶ ماه به خانوادههای زیر پوشش سرکشی نمایند و پس از جمعبندی، مسائل و مشکلاتشان را به بهزیستی منعکس کنند که با توجه به فعالیتهایش در سال گذشته هر مرکز ۲۲۲، ۲۵۷ و ۲۱۰ میلیون ریال یارانه دریافت کرد.
وی اضافه کرد: فعالیتهای مرتبط با غربالگری هم که جزو حوزه توانبخشی بهزیستی محسوب میشود، با راهاندازی مراکز مثبت زندگی سالانه با امضای تفاهمنامهای به آنها واگذار میشود تا نسبت به برگزاری طرحهای غربالگری شنوایی و بینایی کودکان و نوزادان اقدام کنند.
روشنروان اظهار کرد: همچنین یک مرکز نگهداری با نام سعادت ویژه بانوان دارای معلولیت جسمی بالای ۱۴ سال فعال است که در حال حاضر ۲۴ نفر را زیر پوشش دارد و یک مرکز روزانه ذهنی نیز با نام سارا و سامان برای کودکان تا ۱۴ سال داریم که به ۳۳ نفر خدمات ارایه مینماید و در واقع از سوی بخش خصوصی اداره میشود اما از کمکهای یارانهای بهزیستی استفاده میکند.
وی عنوان کرد: سه کمپ ترک اعتیاد و چهار مرکز مشاوره نیز در زمینه پیشگیری و مقابله با اعتیاد در شهرستان آستارا فعالیت دارد که هر یک ماهانه حدود ۳۰ نفر را در دورههای ۲۱ روزه پذیرش میکنند و گاه در صورت نیاز تا سه ماه برای پاکسازی معتادان، افراد را نگهداری مینمایند.
بیش از ۲ هزار نفر در حال حاضر زیر پوشش بهزیستی در شهرستان آستارا هستند و از خدمات متنوع توانبخشی و اجتماعی این مجموعه استفاده میکنند.
شهرستان آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در منتهی الیه غرب استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.
نظر شما