پشت صحنه و گپی با عوامل برنامه «عصر مقاومت»/ رمزگشایی از هق‌هق حاج قاسم در کنار اروند+فیلم

تهران- ایرنا- قرارمان ساعت ۱۶ روز دوازدهم دی‌ماه در ساختمان شیشه‌ای صداوسیما، استودیوی شبکه رادیویی مقاومت برای گزارشی از پشت صحنه و شیوه ارائه برنامه «عصر مقاومت» بود. خبرنگار است و خوش‌قولی؛ اما ترافیک تهران که دیگر مدتی است صبح، ظهر، عصر و شب نمی‌شناسد، مرا هم گرفتار بدقولی کرد.

برنامه «عصر مقاومت» در جدول کمربند عصرانه شبکه رادیویی مقاومت، هر روز از ساعت ۱۶ تا ۱۹ به شکل زنده و مستیقم به تهیه‌کننده فرهاد دهنوی از پیشکسوتان تهیه‌کنندگی رادیو و گویندگی دکتر حمید عبیری از مجریان خوش‌صدا و کاربلد رادیو به مخاطبان ارائه می‌شود.

ابوفاضل اگه نیست، سپه دار منم!

ساعتم را نگاه می‌کنم، ۴ دقیقه از ساعت ۴ بعدازظهر گذشته است! و این همان گرفتاری بدقولی‌ست که ترافیک نصیبم کرد! پله‌های ساختمان شیشه‌ای را با سرعت، پایین می‌روم و قبل‌از آن‌که بخواهم از فردی آدرس استودیوی شبکه رادیویی مقاومت را بگیرم، طنین صدای بلند و کوبنده سجاد محمدی و قطعه نام‌آشنای او «قیام می‌کنم» بدون آن‌که زحمت پرسیدن آدرس را بخواهم به کسی بدهم من را به سمت استودیو راهنمایی می‌کند.

قطعه‌ای که با شور و حس و حال عجیبش، هر شنونده‌ای را وادار به زمزمه‌اش می‌کند:

... قیام می‌کنم، برسم شام کارو تمام می‌کنم

به شاه نجف سلام می‌کنم

خوابو به چشم عدو حرام می‌کنم

قدم می‌زنم، به نیابت عباس علم می‌زنم

یا علی علمدار منم

ابوفاضل اگه نیست، سپه دار منم

عقب ننشستم و یعنی کرار منم...

پشت صحنه و گپی با عوامل برنامه «عصر مقاومت»/ رمزگشایی از هق‌هق حاج قاسم در کنار اروند+فیلم

این‌جا رسانه‌ای برای فرمانده است؛ سلام، باید سلام به فرمانده باشه!

با برنامه‌سازی رادیو و برنامه‌سازانِ این، گرم‌ترین رسانه جهان غریبه نیستم. می‌دانم تولید برنامه زنده هر ثانیه‌اش لبریز از استرس و فشار بالای کاری‌ست و حال من که بنا بود از ابتدای برنامه همراه «عصر مقاومت» باشم، این دقایقی تأخیر را می‌گذارم به پای قسمت و دل می‌سپارم به مداحی سجاد محمدی وارد استودیوی شبکه رادیویی مقاومت می‌شوم.

ستاری، دستیار تهیه این برنامه که خود از بچه‌های دهه ۸۰ و نیروهای تازه‌نفس رادیوست با لحنی خوشایند و آهنگین می‌گوید: «این‌جا رسانه‌ای برای فرمانده است؛ سلام، باید سلام به فرمانده باشه!»

استودیویی که اتاق رژی آن به‌زور به ۲۰ متر می‌رسد. در کنار میز صدا و ۶ رایانه که به موازات دو دیوار استودیو بر روی میزهایی چوبی قرار گرفته‌اند. دو صندلی و مابقی فضای خالی برای حضور ۹ نفر از عوامل تولید برنامه عصر مقاومت است که حضور من به‌عنوان دَهُمین نفر فضا را کوچک‌تر و تنگ‌تر نشان می‌دهد. اما عشق، شور و حرارتی که همان بدو ورود می‌گیرم نشان می‌دهد نه من تا پایان این برنامه و نه هیچ‌یک از عوامل «عصر مقاومت» ‌که هر روز، سه ساعت برنامه زنده با ریتمی تند را با موضوع محور مقاومت در بُعد بین‌المللی ارائه می‌دهند به تنها چیزی که در طول این زمان فکر نمی‌کنند کمی جاست.

با فرهاد دهنوی تهیه‌کننده پیشکسوت برنامه و صادق ستاری دستیار تهیه و برنامه‌ریز «عصر مقاومت» دستی می‌دهم.

فرهاد دهنوی با انگشت اشاره دست راستش به روی صفحه ساعت بسته‌شده به مچ دست چپش می‌زند! و من به جز آن‌که انگشت اشاره دست راستم را بر روی پیشانی و نشانه خجالت بکشم واژه‌ای دیگر جز شرمندگی برای دلایل دقایق تأخیرم ندارم

پیش‌از آن‌که بخواهد دعوتم کند به نشستن و یا چنین انتظاری داشته باشم، به‌سبب همان آشنایی با تولید برنامه‌های رادیویی و برنامه‌سازانش به دیوار روبه‌روی اتاق استودیوی برنامه «عصر مقاومت» تکیه می‌دهم و با تکانِ دست، سلامی به دکتر حمید عبیری گوینده کاربلد این برنامه که داخل استودیو در حال مرتب کردن صفحه‌های کاغذ و چینش محورهای برنامه برای اداره و اجرای آن است، می‌دهم.

عبیری هم با دست راستش سلامی نظامی از پشت میکروفون به من می‌دهد و من بی‌اختیار دست راستم را به نشانه پاسخ سلام نظامی کنار شقیقه راستم می‌گذارم. صادق ستاری، دستیار تهیه این برنامه که خود از بچه‌های دهه ۸۰ و نیروهای تازه‌نفس رادیوست با همان شوخ‌طبعی همراه و همزاد این نسل، جوری که حواس بقیه را هم جلب کند و نشان دهد که در چه برنامه‌ای و چه شبکه‌ای حضور دارند با جدیت آمیخته به لحنی خوشایند و آهنگین می‌گوید: «این‌جا رسانه‌ای برای فرمانده است؛ سلام، باید سلام به فرمانده باشه!»

پشت صحنه و گپی با عوامل برنامه «عصر مقاومت»/ رمزگشایی از هق‌هق حاج قاسم در کنار اروند+فیلم
فرهاد دهنوی؛ تهیه‌کننده برنامه «عصر مقاومت»

اولین جمله کوبنده؛ «امین ۴ دقیقه!»

زمان این گزارش، ۵ دقیقه است. دهنوی رو به من می‌کند و می‌گوید: «امین ۴ دقیقه!». نمی‌دانم با چه سرعتی دستگاه ضبط صدا را روشن می‌کنم

فرهاد دهنوی دستی به کلاه نقاب‌دارش می‌کشد و به صادق ستاری اشاره می‌کند که پشت یکی از رایانه‌ها برای بخش گزارش نخستین برنامه که محتوای آن شرح و توضیح یکی از هم‌رزمان سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در جبهه‌های سوریه است آماده کند.

به‌محض پخش آن گزارش، دهنوی رو به ستاری می‌کند و می‌گوید: «چند دقیقه است؟» و ستاری بلافاصله ۵ انگشت دست راستش را بدون آن‌که لب از لب بگشاید رو به تهیه‌کننده‌اش می‌کند و نشان می‌دهد که زمان این گزارش، ۵ دقیقه است.

دهنوی رو به من می‌کند و می‌گوید: «امین ۴ دقیقه!». نمی‌دانم با چه سرعتی دستگاه ضبط صدا را روشن می‌کنم و فارغ از هرگونه مقدمه‌ای و همراه با ریتم تند برنامه زنده «عصر مقاومت» از دهنوی می‌خواهم که از تجربه سه ساله همکاری با شبکه رادیویی مقاومت با برنامه‌ای که طی این سه سال نامش ثابت بود -عصر مقاومت- بگوید.

پشت صحنه و گپی با عوامل برنامه «عصر مقاومت»/ رمزگشایی از هق‌هق حاج قاسم در کنار اروند+فیلم

هجاهجای واژه «مقاومت»، با خون قاسمِ جانِ ایران و ایرانی امضا شده‌است

امروز مهم‌ترین هدف و تمرکز دشمن، واردن کردن خدشه به اتحاد ملت ایران و وحدت ملی کشورمان است و کیست که نداند مهم‌ترین ابزار دشمنان جنگِ نرم و ابزار رسانه‌ای است دهنوی صحبت‌های خود را با این جمله آغاز می‌کند که «در میان تمامی سوابق کاری‌ام طی قریب به ۳۰ سال حضور در رادیو؛ دو شبکه رادیویی اربعین و مقاومت برای من حس، حال، فضا و معنای متفاوتی دارند.»

وی می‌گوید: بارها این نکته را تأکید کرده‌ام که حضورم در رادیو اربعین خمس و زکات فعالیت رسانه‌ای من است و حضور در رادیو مقاومت در کنار ارادت عاشقانه به سردار دل‌ها، ادامه دهنده راهِ نهضتی است که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و انقلاب‌مان مدیون تک‌تک هجاها و حرف‌های آن است. «مقاومت!»

مقاومتی که اگر نبود، هیچ‌گاه امروز با افتخار سینه خود را جلو نمی‌دادیم و از صلابت، حریت و آزادگی کشورمان که از چپ و راست دشمنان این آب‌وخاک برای به زمین زدنش خیمه زده‌اند با افتخار سخن نمی‌گفتیم

تهیه‌کننده «عصر مقاومت» ادامه می‌دهد: مقاومتی که با خون شهدای انقلاب، دفاع مقدس، محور مقاومت، شهدای سلامت و امنیت کشورمان و سرسلسله داران آن سیدالشهدای مقاومت، حاج قاسم، قاسمِ جانِ ایران و ایرانی امضا شده‌است.

پشت صحنه و گپی با عوامل برنامه «عصر مقاومت»/ رمزگشایی از هق‌هق حاج قاسم در کنار اروند+فیلم

دهنوی پیش‌از آن‌که حرف‌هایش را ادامه دهد نگاهی به ساعتش می‌کند و با انگشت عدد ۱ را نشان می‌دهد و این نشان‌دهنده ۱ دقیقه زمانی است که من پیش رو دارم و قبل ‌از آن‌که بخواهم پرسشی را مطرح کنم جمله‌اش را این‌گونه ادامه می‌دهد که «امروز مهم‌ترین هدف و تمرکز دشمن، واردن کردن خدشه به اتحاد ملت ایران و وحدت ملی کشورمان است و کیست که نداند مهم‌ترین ابزار دشمنان در عصر و زمانه حاضر به‌جای حضور در جبهه‌های جنگِ سخت به جنگِ نرم و ابزار رسانه‌ای آغشته است. پس رسالتِ رسانه به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین بازیگران این میدان، حضوری درخشان، پُرصلابت، سرسخت، صبور، صاحب استراتژی و دارای نظم و برنامه‌ریزی برای امروز، فردا و فرداهای نیامده است. خب، این یعنی چی؟...»

پیش از آنکه بخواهم لبم را برای پاسخ باز کنم گفت: «یعنی فلسفه مقاومت، یعنی آن‌چه که حاج قاسم پیش‌از این در زندگی، سلوک و میدان‌های نبرد آموخت، آموخت، آموخت و یاد داد و یاد داد و یاد داد!»

ناگهان انگشت اشاره دست راستش را روی بینی‌اش می‌گذارد که این به‌معنای پایان این بخش مکالمه است و به سمت میز صدا می‌رود و به دکتر عبیری درباره میهمانی که پشت خط است اطلاعاتی می‌دهد.

پشت صحنه و گپی با عوامل برنامه «عصر مقاومت»/ رمزگشایی از هق‌هق حاج قاسم در کنار اروند+فیلم

چرا رسانه‌ها از حاج قاسم عاشق کمتر حرف می‌زنند؟

مهمان این بخش برنامه «عصر مقاومت» از فرماندهان عملیات و برنامه‌ریزی نیروهای مقاومت در سوریه که سابقه همراهی، هم‌دوشی و هم‌رزمی با سردار قاسم سلیمانی را داشت، بود.

عبیری سری به نشانه تأیید و آماده بودن تکان می‌دهد و سپس فرهاد دهنوی، مترجم برنامه را به داخل استودیو راهنمایی می‌کند.

مهمان برنامه بعداز سلام‌وعلیک گوینده و مترجم جمله خود را با درود فرستادن به «سید الشهداء القاسم السلیمانی» آغاز می‌کند

فرصت را مهیا دیدم و خواستم سراغ دهنوی برای ادامه گفت‌وگو بروم که چشم‌غره‌ای رفت و گفت: «برنامه زنده است! باید گفتگو را بشنوم.»

دوباره به همان دیوار روبه‌روی استودیو تکیه می‌دهم و به گفت‌وگوی در حال انجام گوش می‌دهم. از متفاوت‌ترین جمله‌هایی که در قالب این گفت‌وگو از زبان هم‌رزم سوریه‌ای حاج‌قاسم نه‌تنها چشم و گوش من که دیگر حاضران در اتاق رژی استودیوی برنامه «عصر مقاومت» را تیز و به خود جلب می‌کند، فرازهایی مبنی‌بر این تذکر از سوی مهمان برنامه است که می‌گوید: «رسانه‌ها در حوزه معرفی سردار سلیمانی بیشتر تمرکز خود را در قامت یک فرمانده نظامی و عملیاتی استوار کرده‌اند و کم‌تر از عشق و نگاه عاشقانه حاج‌قاسم سخنی گفته‌اند.»

او تأکید می‌کند: حاج قاسم عاشق بود. عاشق خداوند؛ عاشق انسان‌ها و انسانیت؛ عاشق آزادی و آزادگی؛ و از همه مهم‌تر عاشق حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) بود.

پشت صحنه و گپی با عوامل برنامه «عصر مقاومت»/ رمزگشایی از هق‌هق حاج قاسم در کنار اروند+فیلم

شرجی گونه‌ها و نمناکی چشم‌ها؛ از چه خبر می‌داد؟

دهنوی سَر به سمت صادق ستاری چرخاند و می‌خواست بگوید: «صادق» که صدایش را در میان «صا..» خورد و با تکه‌کلام همیشگی‌اش رو به او گفت: «دور سرت بگردم!»

این هم‌رزم و دوست سوریه‌ای شهید سلیمانی در ادامه گفت‌وگویش به بیان خاطره‌ای می‌پردازد که شاید انتظار شنیدن آن را بیشتر از سوی رزمندگان و فرماندهان هست سال دفاع مقدس که در جبهه‌های حق علیه باطل با حاج قاسم در سرزمین‌مان با نیروهای بعثی در جنگ بودند داشتیم.

اما او خاطره‌اش را به نقل از یکی دیگر از هم‌رزمان سردار سلیمانی درباره شدت عشق و ارادت سردار دل‌ها به حضرت فاطمه(س)، هق‌هق بی‌پایان سردار کنار رود اروند و توسل او به حضرت گفت.

کمی که سر برمی‌گردانم، صادق ستاری -همان جوان دهه هشتادی با آن شور و حال همراه با بچه‌های این نسل- را می‌بینم که روی زمین نشسته، زانوهایش را بغل کرده و درحالی‌که نگاهش به روبه‌رو و خط افق دوخته شده؛ اما مشخص است رَدِ افقِ تاملش دیوارهای استودیوی «عصر مقاومت» را کیلومترها پشت سر گذاشته است. این را دو قطره اشکی که از گوشه پلک سمت راستش به روی پلیور درشت‌بافت سرمه‌ای رنگی که به تن کرده بود به‌راحتی قابل‌اثبات است

به خودم که آمدم، حوالی گونه‌هایم نمناک شده بود و دهنوی هم که غرق گفت‌وگو بود را دیدم که با انگشت شَست و اشاره دست راستش شرجی چشمانش را خشک می‌کرد.

دهنوی سَر به سمت صادق ستاری چرخاند و می‌خواست بگوید: «صادق» که صدایش را در میان «صا..» خورد و با تکه‌کلام همیشگی‌اش رو به او گفت: «دور سرت بگردم!» و خودش سراغ یکی از شش رایانه حاضر در رژی استودیو رفت و با کلیدواژه‌های آن فصل خاطره‌ای که آن فرمانده سوریه‌ای و هم‌رزم حاج قاسم -مهمان برنامه- با شنوندگان مطرح کرد، فایلی را آماده کرد و به مترجم گفت که از مهمان بخواهد لحظاتی صبر کند تا آن بخش را برای شنوندگان پخش کند.

روایت خاطره‌ای و رمز گشایی از هق‌هق بی امان سردار

گزارشی که از راقم این سطور در حال خواندنش هستید، گزارشی‌ست از رسانه‌ای شنیداری، یعنی رادیو. اما با توجه به آنکه رادیو مقاومت در کنار امواج گرمش، در سه بستر تارنمای این شبکه، تارنمای شبکه ایران صدا و گیرنده‌های دیجیتالی شبکه‌های صدا و سیما به شکل تصویری نیز به مخاطبان ارائه خدمات می‌دهد؛ پس همان فایل آماده شده از خاطره هم‌رزم حاج قاسم درباره قسم دادن و توسل او به حضرت فاطمه(س) در کنار اروند رود را به شکل صوتی و تصویری با شما قسمت می‌کنیم.

با وجود سه سال کار مستمرِ برنامه‌سازی؛ قطره‌ای از اقیانوس حاج قاسم را به مخاطب معرفی کردیم

بعد از پایان گفت‌وگو با هم‌رزم سوریه‌ای سردار، آیتمی از فرازهای فرمایشات مقام معظم رهبری درباره «لزوم تبیین محور مقاومت و ترویج هرچه بیشتر نگرش سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در قالب «مکتب سلیمانی: به‌ویژه به نسل جوان» برای شنوندگان برنامه پخش شد.

در ادامه سنجاق شدن ثانیه‌ها و گذر زمانی که حاضران در استودیو «عصر مقاومت» به واسطه برنامه و فضای متفاوت حاکم بر آن سرعتش را متوجه نشدند؛ به لحظات اذان مغرب به افق تهران رسیدیم. با پخش قرآن و اذان، حاضران در استودیو سه صلوات بلند ‌فرستادند و سپس فاتحه‌ای برای تمامی شهدا به‌ویژه شهدای محور مقاومت و سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی و دیگر رفتگانی که امروز سر بر تیره تراب گذاشته‌اند خوانند.

‌در این لحظات حال و فضا را برای ادامه گفت‌وگو مهیا دیدم و این‌بار دکتر حمید عبیری -گوینده برنامه عصر مقاومت- از استودیو بیرون آمد و در اتاق رژی به جمع ما پیوست. بار دیگر سراغ فرهاد دهنوی تهیه‌کننده برنامه می‌روم.

وی حرف‌های خود را که بیش از نیم ساعت پیش گفت‌وگویم با او نیمه تمام مانده بود، بدون آنکه بخواهم به موضوع یادآوری و گذاری داشته باشم، این‌گونه ادامه می‌دهد: شعار این شبکه رادیویی انعکاس گفتمان مقاومت و مکتب سلیمانی است. معتقدم رسانه مهم‌ترین بستر برای شکل‌گیری هر نوع گفتمانی است. رسانه بهترین بستر برای ترویج و نضج عصاره، چکیده، تعصبات، غرور و اراده حاج قاسم بر مساله مقاومت، دفاع از مظلوم و ایستادن در برابر ظالم است.

وی خاطرنشان می‌کند: فصل مهمی از برنامه‌ریزی برای تولیدات این شبکه رادیویی به جسارتی که نزد مدیر شبکه رادیویی مقاومت آقای دکتر کوچک زاده است، بازمی‌گردد. مدیر جسوری که این جسارت را به تهیه‌کنندگان و برنامه‌سازان خود نیز منتقل کرده تا در اغلب برنامه‌های این شبکه، برنامه‌سازان و مهمانانش، راوی سخنان و صحبت‌های دست اولی باشند که تا پیش‌از این در هیچ رسانه‌ای یا دیگر تولیدات فرهنگی و هنری پخش نشده است.

دهنوی دلیل این رویکرد را اقیانوس گسترده داشته‌های زندگی شخصی و دانشِ زندگی نظامی سردار دل‌ها می‌داند و تصریح می‌کند: سه سال است که شبکه رادیویی مقاومت به شکل ۲۴ ساعت طی ۱ ماه -دی ماه- با مخاطبانش، فصل‌های متفاوت و متعددی از فراز و فرودِ زیست، منش، سلوک و سیره زندگی شخصی و وجه زندگی نظامی و فرماندهی به‌نام و بزرگ مانند سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، هم‌رزمانش و آن‌چه که در محور مقاومت در دو بُعد ملی و بین‌المللی گذشته و می‌گذرد را با مردم قسمت کرده‌است.

با جرأت و جسارت می‌گویم که تاکنون با وجود پای کار بودن تمامی همکاران، تلاش بی‌وقفه و شبانه‌روزی تمامی برنامه‌سازان این شبکه، قطره‌ای از آن اقیانوس بزرگ را با مردم قسمت کرده‌ایم

پشت صحنه و گپی با عوامل برنامه «عصر مقاومت»/ رمزگشایی از هق‌هق حاج قاسم در کنار اروند+فیلم

عراق، سوریه، یمن، لبنان و فلسطین؛ کشورهای هدف «عصر مقاومت»

تهیه‌کننده برنامه «عصر مقاومت» به رویکرد محوری این برنامه ویژه سومین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی که «به بررسی تحولات منطقه و محور مقاومت با نگاه بین‌المللی» متمرکز است اشاره می‌کند و می‌گوید: در میان کشورهای محور مقاومت؛ یمن، سوریه، عراق، فلسطین و لبنان به‌عنوان اصلی‌ترین کشورهای حاضر در حوزه مقاومت به عنوان محور این برنامه انتخاب شده‌اند. گروه ما هر ۵ روز با تمرکز بر روی یکی از این کشورها، برنامه خود را به مخاطب ارائه می‌کند. این نگاه در در مجموع ۲۵ روز از یک دی‌ماه را شامل می‌شود و ۵ روز پایانی برنامه «عصر مقاومت» به نتیجه‌گیری، تحلیل داده‌ها و اطلاعات گفته‌شده خلاصه می‌شود.

پشت صحنه و گپی با عوامل برنامه «عصر مقاومت»/ رمزگشایی از هق‌هق حاج قاسم در کنار اروند+فیلم

مهم‌ترین و برنده‌ترین سلاح پیروزی بخش محور مقاومت چیست؟

سردار سلیمانی فردی متعلق به یک کشور مانند ایران نیست. او نه‌تنها به محور مقاومت که به تمام مردمان آزادی‌خواه جهان تعلق دارد

این تهیه‌کننده پیش‌کسوت با بیان آن‌که فصل مشترک تمامی گفته‌های فرماندهان هم‌رزمان و افرادی که با قاسم سلیمانی در کشورهای نام‌برده حضور داشتند بر یک مسئله تأکید دارند که سردار سلیمانی فردی متعلق به یک کشور مانند ایران نیست. او نه‌تنها به محور مقاومت که به تمام مردمان آزادی‌خواه جهان تعلق دارد. در بسیاری از نقاط جهان از او به‌عنوان اسطوره و سمبل مدرن در قرن بیست‌ویکم برای تمامی آزادی‌خواهان و مبارزان برای پیروزی حق علیه باطل نام برده می‌شود.

دهنوی در پایان و با اشاره به این‌که بعد از آغاز بخش دوم برنامه پس‌از زمان اذان‌گاهی به‌دلیل فشرده بودن بخش‌ها فرصتی برای گفت‌وگو ندارد، جمله‌های خود را با این نکته به پایان می‌برد که «عشق و دل‌دادگی به هر مهمی بالاترین انگیزه را در افراد ایجاد می‌کند. وقتی تک‌تک ایرانیان و دیگر مردمانی این جهان، حتی دشمنان حاج‌قاسم و حاج قاسم‌ها وقتی از او یاد می‌کنند از عشق او به آزادی و آزادگی نام می‌برند و این را مهم‌ترین و برنده‌ترین سلاح پیروزی بخش محور مقاومت می‌خوانند

حضور در رسانه، جبهه‌ای دیگر از مقاومت است و تلاش می‌کنیم در ادامه دهندگی راه سردار بتوانیم رو سپید و میان مخاطبان به لطف خداوند و عنایت شهدا شرمنده نباشیم.

در همین حالِ گفت و شنود و در خلال جمله‌های پایانی فرهاد دهنوی چای نیز به استودیو می‌رسد و دهنوی رویی دیگر از وجه پرانرژی خود به‌عنوان تهیه‌کننده پیش‌کسوت را به همکارانش منتقل می‌کند.

او به سینی چای اشاره می‌کند و با صدایی بلندتر از حد معمول می‌گوید: «عاشقانِ حاج قاسم؛ علی‌علی، بسم‌الله»

پشت صحنه و گپی با عوامل برنامه «عصر مقاومت»/ رمزگشایی از هق‌هق حاج قاسم در کنار اروند+فیلم
دکتر حمید عبیری؛ گوینده برنامه «عصر مقاومت»

تغییر هویت، لحن و زبانِ گفتمان امروزین مقاومت را مدیون سردار سلیمانی هستیم

گفتمان جدید و امروزین مقاومت، گفتمانی است که تغییر هویت آن را مدیون سردار سلیمانی هستیم

در حین صرف چای با خرمایی که یکی از اهالی برنامه در آستانه سالروز شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس به استودیو آورده بود و زمزمه‌های فاتحه‌ای که بعد از برداشتن هر خرما بر لبان افراد حاضر در اتاق رژی برنامه «عصر مقاومت» می‌پیچید و می‌چرخید، فرصتی کوتاه دست داد تا با دکتر حمید عبیری، گوینده خوش‌صدا و کاربلد رادیو و این برنامه هم به گپ و گفتی بپردازیم.

عبیری با همان انرژی و لبخند همیشگی که بر لب دارد جمله‌های خود را این‌گونه آغاز می‌کند که فرهنگ ایران و ایرانی همواره در جهان زبان‌زد خاص و عام بوده و است. بیش‌از هر چیز کشور ما را با فرهنگ و تمدن آن می‌شناسند و می‌افزاید: در چند سال اخیر، بارها مقام معظم رهبری بر این نکته تأکید داشته‌اند که حل بسیاری از مشکلات و معضلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور از دریچه و گذرگاه فرهنگ قابل رفع است. ما نیز در این رسانه به‌عنوان رسانه‌ای فرهنگی و هنری تلاش می‌کنیم تا فرهنگِ ایستادگی و مقاومت را با زبانِ حاج‌قاسم با مردم قسمت کنیم.

وی با تأکید بر آن‌که مساله مقاومت تنها به مقوله مدافعان حرم بازنمی‌گردد و شاید اولین چشمه جوشان این فرهنگ در مسیر پیروزی انقلاب اسلامی و در سال‌های مبارزه مردم علیه رژیم ستم‌شاهی شکل گرفت و اوج طلایه‌داری آن را در حماسه هشت سال دفاع مقدس شاهد بودیم یادآور می‌شود: نکته مهم آن است که با گذر زمان، چهره دشمن در حوزه مبارزه با کشورهایی که قلدرمآبی و زورگویی ظالمان را نمی‌پذیرند و در راستای حق‌خواهی خود و دیگر مظلومان جهان حتی از جان خود نیز می‌گذرند و حاضر به ترک میدان نیستند تغیر کرده است. گفتمان جدید و امروزین مقاومت، گفتمانی است که تغییر هویت آن را مدیون سردار سلیمانی هستیم.

پشت صحنه و گپی با عوامل برنامه «عصر مقاومت»/ رمزگشایی از هق‌هق حاج قاسم در کنار اروند+فیلم

تغییر مسیر میدان‌های جنگ امروز از جنگ سخت به جنگ شناختی و روایت‌ها

بسیاری از فعلیت‌هایی که امروز ما در حوزه مقاومت شعار آن را می‌دهیم، سردار سلیمانی آن را به شکل عینی و عملیاتی اجرا می‌کردندعبیری با تأکید بر آن‌که طی یک دهه اخیر، نگاه در حوزه فعالیت رسانه‌ای کاملاً تخصصی شده‌است خاطرنشان می‌کند: بسیاری از فعلیت‌هایی که امروز ما در حوزه مقاومت شعار آن را می‌دهیم، سردار سلیمانی و هم‌رزمانش در جبهه‌های محور مقاومت آن را به شکل عینی و عملیاتی اجرا می‌کردند. پس باید امیدوار باشیم که در کنار تلاش‌مان برای ترویج فرهنگ مقاومت، بتوانیم در همان مسیر، با آن استراتژی و نگاه تخصصی در حوزه علمِ روز رسانه با مخاطبان مواجه شویم. تنها در این صورت است که می‌توانیم تأثیرگذاری و باورپذیری مدنظر را بر مخطابان داشته باشیم.

گوینده برنامه «عصر مقاومت» با اشاره به این مهم که یکی از خَلطِ مباحثی که طی چند وقت اخیر در برخی از نگرش‌ها و فعالیت‌های رسانه‌ای به چشم می‌آید شکل‌گیری این ذهنیت ناصواب است که گمان کنیم مساله مقاومت به فلسطین، یمن، عراق، سوریه و دیگر مناطقی که درگیر نبردهای سخت و فیزیکی هستند بازمی‌گردد. درحالی‌که براساس همان نگاه روز و استراتژی تغییر فرهنگِ گفتمانِ مقاومت توسط حاج قاسم، امروز ما نیز باید تلاش کنیم که بگوییم مقاومت نه‌تنها در آن کشورها که در تمام جهان نمود دارد.

مساله مقاومت صرفاً به رویکرد فعالیت نظامی و جنگ فیزیکی خلاصه نمی‌شود. بلکه بستر و گستره عظیم آن در عرصه فرهنگ بسیار پرنفوذتر و با قدرت و حمایت بیشتری باید صورت گیرد. چراکه امروز میدان‌های نبرد از حوزه جنگ سخت به حوزه جنگ نرم و جنگ روایت‌ها تغییر هویت دادند

پشت صحنه و گپی با عوامل برنامه «عصر مقاومت»/ رمزگشایی از هق‌هق حاج قاسم در کنار اروند+فیلم
سردار دکتر علی‌محمد نائینی، مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران

دلچسب بودن آموزه‌های هر روزه در دانشگاهِ «مکتب سلیمانی»

قرار گرفتن در دانشگاه مکتب سلیمانی است که باعث شده استرسی زیاد اما دل‌چسب و شیرینی به‌سبب همان آموزه‌ها در هر برنامه داشته باشم

عبیری با بیان آن‌که با وجود ۲۰ سال کار گویندگی حرفه‌ای در رادیو و تلویزیون، حضور در شبکه رادیویی مقاومت، برنامه «عصر مقاومت» و گفت‌وگو با مهمانان این برنامه که از کشورهای عراق، فلسطین، سوریه، لبنان و یمن هستند؛ هرروز مطالب فراوانی درباره نگاه، منش، سلوک، زیست و تفکر سردار دل‌ها در مسیر مقاومت و جهان‌بینی او درباره آینده‌ای تهی از تفکرِ ظلم و ظالمان می‌آموزم، تصریح می‌کند: همین مهم و قرار گرفتن در دانشگاه مکتب سلیمانی است که باعث شده باوجود آن سابقه دو دهه قرار گرفتن پشت میکروفون، استرسی زیاد اما دل‌چسب و شیرینی به‌سبب همان آموزه‌ها در هر برنامه داشته باشم.

گوینده برنامه «عصر مقاومت» در پایان یادآور می‌شود: راه‌اندازی شبکه رادیویی مقاومت گامی بسیار مهم در حوزه فعالیت رسانه‌ای در مواجهه با جنگ ترکیبی و نرم دشمنان است. با توجه به بازه زمانی و نگاه فصلی آن ‌که طی یک ماه -دی‌ماه- در سال به مخاطبان ارائه می‌شود، من و همکارانم بارها و بارها پیامک‌ها و تلفن‌های مختلف و متعددی از سوی منتقدان، پژوهشگران، کارشناسان و مخاطبان از داخل و خارج کشور مبنی‌بر فعالیت این شبکه به شکل مستمر در تمام روزهای سال را شنیده‌ایم.

این نشان‌دهنده تشنگی مخاطبان در مواجهه با موضوعات و مفاهیمی است که در قالب این برنامه و دیگر برنامه‌های شبکه رادیویی مقاومت به مخاطبان داخل و خارج کشور منتقل می‌شود

پشت صحنه و گپی با عوامل برنامه «عصر مقاومت»/ رمزگشایی از هق‌هق حاج قاسم در کنار اروند+فیلم

سرآخر؛ سلام نظامی به جوان دهه هشتادی و فلسفه عشق و عشق و عشق حاج قاسم

با سلامی نظامی با صادق ستاری؛ آن جوان دهه‌ هشتادی که در دانشگاه «مکتب سلیمانی» مشغول آموختن است خداحافظی می‌کنم

در همین اثنا، فرهاد دهنوی با کف زدن‌های ممتد با آن دستان قوی‌اش که انعکاس طنین صدای آن چیزی از باندهای پرقدرت داخل اتاق رژی کم ندارد، گروه را برای ادامه برنامه فرامی‌خواند. دکتر عبیری داخل استودیو می‌رود و دیگر عوامل این برنامه تمام‌قد برای ادامه «عصر مقاومت» آماده شده‌اند.

من نیز آرام با فرهاد دهنوی دستی می‌دهم و با سلامی نظامی با صادق ستاری؛ آن جوان دهه‌ هشتادی که در دانشگاه «مکتب سلیمانی» مشغول آموختن است خداحافظی می‌کنم. این‌بار فارغ از عجله ابتدای برنامه بابت تأخیرم با دستانی پُر بار، آرزوهای فراوانی بر دل و قلبی امیدوار مسیر خارج شدن از ساختمان شیشه‌ای صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران را در پیش می‌گیرم.

در طول مسیر تا رسیدن به مقصد برای تنظیم این گزارش مدام به همان نجوا، توسل، هق‌هق سردار دل‌ها فکر می‌کنم و مدام نکته‌ای که فرمانده سوریه‌ای و هم‌رزم حاج‌قاسم درباره سیدالشهدای محور مقاومت درباره پیشانی‌نوشت فعالیت‌های سردار دل‌ها، همان عشق و ارادت به ائمه اطهار و مردمان آزادی‌خواه جهان گفت را در ذهنم به مرور می‌نشینم

شبکه رادیویی مقاومت با شعار «صدای گفتمان مقاومت و مکتب سلیمانی» از ۲۹ آذرماه به شکل ۲۴ ساعته فعایت خود را آغزا کرده و تا پایان دی ماه سال جاری به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

این شبکه از طریق گیرنده‌های رادیویی روی موج اف.ام ردیف ۵/۹۵ مگاهرتز و همچنین از طریق سایت http://radiomoghavemat.ir/ و برنامه کاربردی ایرانصدا قابل دریافت است. «رادیونما» این شبکه با پوشش تصویری کامل استودیو و حواشی تولید برنامه‌های از طریق گیرنده‌های دیجیتال کانال ۱۱۵ تلویزیون و همچنین اپلیکیشن ایرانصدا قابل دریافت است.

سامانه ۳۰۰۰۰۹۵۵ هم بصورت ۲۴ ساعته جهت ارتباط مخاطبان و علاقه مندان با محتوای این شبکه رادیویی فعالیت می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha