تصویب بیش از ۲ هزار میلیارد تومان برای ساماندهی بافت‌های فرسوده مشهد

مشهد- ایرنا- شهردار مشهد گفت: در راستای توسعه مشهدالرضا(ع) در چند روز گذشته دو هزار و ۵۰ میلیارد تومان برای ساماندهی بافت‌های فرسوده مشهد مصوب شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید عبدالله ارجائی روز شنبه در مراسم افتتاحیه دوره جدید شورای اجتماعی محلات مشهد که در مجتمع آیه‌ها برگزار شد افزود: یک‌هزار میلیارد تومان برای ساماندهی بافت پیرامونی حرم مطهر امام رضا (ع) و همچنین یک‌هزار و ۵۰ میلیارد تومان نیز برای ساماندهی بافت فرسوده عامل، آبکوه و وکیل آباد مصوب شد.

وی ادامه داد: تنها شهر مشهور به مشهد (محل شهادت) شهر مقدس مشهد به عنوان محل شهادت امام رضا(ع) است و روز ۱۰ دی ماه به برکت وجود ثامن الحجج و نیز واقعه شهادت شهروندان مشهدی در سال ۱۳۵۷، روز ملی شهر مشهد نامگذاری شد.

شهردار گفت: هر فعالیتی که در مشهد قرار است انجام شود باید نسبت مشخصی با فلسفه ذاتی این شهر در کالبد، فرهنگ اقتصاد، معماری و شهرسازی و در عرصه‌های مختلف آن داشته و مشهد باید متفاوت تر از سایر شهرها باشد. در این خصوص اولین وجه تمایز شهر مشهد با سایر شهرها رفتار شهروندان این شهر اعم از زائران، مجاوران و خادمان است.

ارجائی افزود: تسری دادن صفات ثامن الحجج به محیط شهری و زندگیمان باید مورد توجه و سرلوحه کارمان قرار گیرد و مساجد و شورای اجتماعی محلات مشهد که رابطان بین مردم و مدیریت شهری هستند باید ترویج دهنده صفات امام رضا(ع) به ویژه صفات مهربانی و علم ایشان در بین مرم و احاد جامعه این شهر باشند تا شهر مشهد الرضا به داشتن مردمانی مهربان و دانا و عالم مشهور شود.

وی ادامه داد: توسعه نامتوازن و سرازیری شیب خدمت به سمت نقاط خاص از شهر از مهم‌ترین مشکلات شهری است که در اصلاح بودجه سال ۱۴۰۰ و در بودجه سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و در طرح های تفضیلی پنجگانه جدید توجه ویژه ای به نقاط حاشیه شهر و توسعه متوازن خدمات در این مناطق شده است.

شهردار مشهد اظهار داشت: برای جبران فاصله ایجاد شده در توسعه متوازن خدمات باید به قسمت حاشیه شهر توجه دو چندانی صورت گیرد اعم از دیدن زیرساخت های مدنظر در طرح های تفصیلی جدید که از سال آینده به صورت اجرایی در خواهد آمد.

ارجائی افزود: در این راستا جاده ای در شمال شهر مشهد ایجاد خواهد شد تا مشکل تردد در حاشیه شهر رفع شود.

حسین باغگلی معاون شهردار نیز در این مراسم گفت: مدیریت شهری نیازمند دو مقوله شامل اطلاع از نیازهای محلی و آگاهی از برنامه های اجرا شده در محلات و میزان رضایت مردم آن محله برای قدرت گرفتن مدیریت محله و ارائه خدمات بیشتر و بهتر به آن ها است.

تصویب بیش از ۲ هزار میلیارد تومان برای ساماندهی بافت‌های فرسوده مشهد

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این مراسم گفت: امروز دهم دی ماه روز ملی مشهدالرضا(ع) نامگذاری شده است؛ روزی که از کم کاری مسوولان فرهنگی به خوبی درباره آن تبلیغ نشده در حالی که قیام مردم ورامین در کتاب های درسی هم بیان شده اما به موضوع قیام مردم مشهد در این روز به خوبی پرداخته نشده است.

حجت الاسلام حسن منصوریان افزود: منظور از ملی بودن شهر مشهد، ملیت مذهبی و انقلابی است به همین دلیل روز ملی شهر مشهد به روز قیام یکشنبه خونی مردم این شهر در روز ۱۰ دی ماه ۱۳۵۷ گره خورد و رسالت انتقال این ملیت مذهبی بر عهده فرهیختگان ودلدادگان نظام انقلاب اسلامی است چرا که نسل جدید باید بداند اگر همبستگی اجتماعی، توکل به خداوند و تمسک به علمای پاک در کار باشد سبب موفقیت در امور می‌شود.

وی با بیان این که شورای اسلامی ششم شهر مشهد نگاهش به شورای اجتماعی محلات نگاه کنش‌گری اجتماعی و موثر بودن آنان است، ادامه داد: گام اول در این بخش، مربوط به پروژه های زود بازده و بازآفرینی محلات فرسوده بود و با نگاه شورای اجتماعی محلات موردنظر، به عنوان کنشگری واقعی مورد تصویب قرار گرفت.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد گفت:در آیین نامه جدید ما موفق به اتصال پارلمان محلی به شورای اسلامی شهر مشهد به عنوان کمیته نظارتی مناطق شدیم و دست شورای اجتماعی محلات در دست اعضای شورای اسلامی این شهر قرار گرفته است و باید از ظرفیت این شورا برای حل مسائل محلات بهره برد.

منصوریان یادآور شد: در شورای اسلامی شهر مشهد آنچه که در محلات، عنصر هویت بخش می دانیم مساجد هستند چرا که مسجد پایگاه و قرارگاه همه عملیات ها مسجد است که محور کنشگری واقعی محسوب می شود. باید جلسات شورای اجتماعی محلات در مساجد برگزار و جوانان، فقیران و افراد آسیب دیده جذب و اصلاح شوند.

به دنبال ارتقای جایگاه شورای اجتماعی محلات مشهد هستیم

همچنین نایب رییس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: به دنبال ارتقای جایگاه شورای اجتماعی محلات مشهد همانند شورای اسلامی این شهر هستیم تا مسائل و مشکلات محلات به بهترین شکل حل شوند.

موسی الرضا حاجی بگلو شنبه شب در مراسم افتتاحیه دوره جدید شورای اجتماعی محلات مشهد که در مجتمع آیه‌ها برگزار شد افزود: قطعا شورای اجتماعی محلات که در مناطق شهری از ادوار گذشته راه اندازی شده است در این دوره برای بررسی مشکلات و مسائل محلات و ارائه آنها به مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر مشهد ساماندهی یافته منظمتر شده است تا مشکلاتی که زمان بر هستند سریعتر و بر اساس توان و مجوزهای قانونی حل شود.

وی ادامه داد: ما دنبال این هستیم که جایگاه شورای اجتماعی محلات را همانند شورای اسلامی شهر ارتقا دهیم و برای این شورا نیز در محلات انتخابات برگزار شود و مردم پای صندوق رای بیایند.

نایب رییس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس اظهار داشت: در این راستا این شورای اسلامی شهر مشهد پس از برگزاری جلسات متعدد با ۱۳ منطقه دارای شورای اجتماعی محلات وشناسایی مشکلات و مسائل محلات، با مشورت کارشناسان مربوطه طرح جدیدی را اماده و به شورای عالی استان ها ارائه کرد تا در کمیسیون تخصصی بررسی و تصویب شود و سپس به مجلس فرستاده شود.

حاجی بگلو افزود: اگر این طرح در مجلس تصویب شود در دور بعدی همانند انتخابات شورای اسلامی، انتخابات شورای اجتماعی محلات نیز به صورت قانونی برگزار خواهد شد.

وی با بیان این که شورای اجتماعی محلات مشهد امروز در کشور نمونه ندارد ادامه داد: امروز روزی است که شورای اجتماعی محلات مشهد به عنوان نمونه‌ای از کار گروهی و مردمی و نشانه هویت این شهر مطرح است چراکه نشان داده است وقتی مردم تصمیم می‌گیرند در آن موفق خواهند بود.

نایب رییس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس اظهار داشت: ایده روز ملی مشهد نیز یک ایده مردمی است که به شورای اسلامی شهر مشهد پیشنهاد شد و ۶ ماه زمان برد تا در تاریخ و تقویم ایران ثبت شد و این ایده رقم خورد.

استفاده از ظرفیت شوراهای اجتماعی محلات راهی برای حل مسائل محلات

رییس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد نیز در حاشیه این مراسم با بیان این که شورای اجتماعی محلات از سال ۱۳۹۱ در مشهد راه اندازی شده است به خبرنگار ایرنا گفت: در مدیریت شهری یکی از راه‌های اصلی برای حل مسائل و مشکلات محلات استفاده از ظرفیت انجمن‌ها و شوراهای اجتماعی محلات است.

فاطمه سلیمی افزود: در شورای اجتماعی محلات به دلیل اینکه از گروه‌های مختلف در آن عضویت دارند می‌توانند با نگاه‌های مختلفی که وجود دارد مشکلات و مسائل محلات را مطرح و نظرات مردم رابرای تصمیم‌گیری‌های بهتری که در شوارها اتفاق می‌افتند بیان کنند.

عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر مشهد اظهار داشت: پروژه های زود بازده‌ای که در سال گذشته انجام شد با نظر شوراهای اجتماعی محلات بود و امسال بیش از یک‌هزار پروژه زودبازده با اعتبار بیش از هزار میلیارد تومان در شورای اسلامی مشهد تعریف شد که تحقق این امر و نیز احصای مسائل و مشکلات محلات قطعا همکاری مجدانه شوراهای اجتماعی محلات را می‌طلبد.

وی ادامه داد: شوراهای اجتماعی محلات می‌توانند حکمرانی مردم را تقویت کنند و می‌تواند نظرات مردم را در حل مسائل مشکلات محله با استفاده از بودجه‌ای که برای طرح ها و پروژه‌های زود بازده ‌ای که در بخش‌های مختلف تعریف شده استف مدیریت کند.

رییس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه در این دوره قرار گرفتن یک نماینده بانوان محله در ساختار شورای اجتماعی محلات مورد تاکید قرار گرفت، بیان کرد: در این راستا امسال در هر یک از شوراهای اجتماعی محلات مشهد یک نماینده بانو اضافه شد و کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد نیز جزو هیات تصمیم‌گیری شورای اجتماعی محلات هستند.

تصویب بیش از ۲ هزار میلیارد تومان برای ساماندهی بافت‌های فرسوده مشهد

به گزارش ایرنا، در پایان این مراسم نقاشی شمایل شهید حجت‌الاسلام محمدصادق دارایی، شهید حادثه تروریستی ماه مبارک رمضان در حرم مطهر رضوی به برادر وی تقدیم شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha