اسماعیل رمضانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: ارزش این میزان صادرات تولیدات و محصولات نمدی در گروه صنایعدستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور هشت هزار و ۸۸۰ دلار است.
وی افزود: در سال گذشته نیز یکهزار و ۱۶۰ کیلوگرم انواع نمد تولیدی استان به ارزش ۱۲ هزار و ۹۸۰ دلار به خارج از کشور صادر شد.
رمضانی به ثبت شهرکرد بهعنوان "شهر ملی نمد" در مردادماه ۱۳۹۷ اشاره و تصریح کرد: هماکنون ۵۰۰ هنرمند در هنرصنعت نمد چهارمحال و بختیاری بهصورت سنتی و نوین به تولید محصولات نمدی مشغول هستند.
وی تلاش برای جهانی شدن نمد چهارمحال و بختیاری و تبدیل شهرکرد بهعنوان "شهر جهانی نمد" را از مهمترین برنامههای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری استان دانست و یادآور شد: در همین راستا دبیرخانه "شهرکرد شهر ملی نمد" با هدف فعال کردن کارگاههای تخصصی، برگزاری نشستهای علمی، برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری، کاهش کاغذبازی اداری، مردمی شدن هنرصنعتها، کاربردی شدن صنایعدستی و هنرهای سنتی راهاندازی و فعال شده است.
به گزارش ایرنا، هماکنون ۱۲ هزار هنرمند در چهارمحال و بختیاری مجوز فعالیت در ۹۱ رشته صنایعدستی و هنرهای سنتی شهری، روستایی و عشایری استان را دارند که از این تعداد پنج هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار نفر فعال هستند.
از ابتدای سالجاری تاکنون ۳۸۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی به هنرمندان فعال در رشتههای مختلف صنایعدستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری پرداخت و باعث تثبیت شغلهای قبلی و ایجاد اشتغال جدید برای ۶۶۲ نفر شد.
بافتههای داری مانند فرشبافی، گلیمبافی، جاجیمبافی و قالیبافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاهمالی، میناکاری، گیوهدوزی، سرمهدوزی، منبتکاری، سفالگری، خورجینبافی، بافت سیاه چادر، قفلسازی، حجاری، گرهچینی، احجام فلزی، خاتم و مشتقات آنها از مهمترین صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری به شمار میرود.
نظر شما