اگرچه در قالب طرح زمستانه پلیس راه بیش از ۲۰۰ نفر در قالب ۱۰۴ تیم عملیاتی پلیس راه بر جریان ترافیکی محورهای استان به ویژه تردد در هشت گردنه کوهستانی و برفگیر استان نظارت می کنند اما با توجه به سردسیر بودن بخش قابل توجهی از جاده های استان و کمبود زیرساخت های جاده ای چون بزرگراه و نبودن آزادراه در کهگیلویه و بویراحمد کارشناسان توصیه می کنند شهروندان تا حد امکان از سفر خودداری کند اما در صورت ضرورت نکات ایمنی را با حساسیت رعایت کنند.
افزون بر ۶ هزار کیلومتر راه ارتباطی شامل اصلی، فرعی، روستایی و بزرگراه در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و این استان با داشتن کمتر از ۱۴۰ کیلومتر بزرگراه و شرایط خاص توپوگرافی و کوهستانی یکی از استانهای خطرناک در زمینه سوانح رانندگی است.
توصیه های پلیس راه
رئیس پلیس راه کهگیلویه و بویراحمد گفت:رانندگان در هنگام سفر تجهیزات زمستانی به ویژه زنجیر چرخ همراه داشته باشند و از سالم بودن وسایل گرمایشی و برف پاک کن اطمینان حاصل کنند.
سرهنگ بهنام ویسی پور با اشاره به مه گرفتگی های فصل زمستان تاکید کرد: سالم بودن سیستم روشنایی خودرو نیاز دیگری است که رانندگان باید به آن توجه داشته باشند.
رئیس پلیس راه کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد:در سفرهای زمستانی رانندگی به دلیل اینکه شرایط جاده با زمان عادی متفاوت است نیاز است فاصله طولی با خودرویی جلویی و سرعت مطمئنه را بیشتر رعایت شود.
وی همچنین به رانندگان توصیه کرد قبل از مسافرت در روزهای زمستانی از وضعیت مسیر سفر اطلاع پیدا کنند و از مسافرتهای غیر ضرور در این ایام پرهیز کنند.
رئیس پلیس راه کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: همراه داشتن مواد غذایی خشک از دیگر نیازهایی است که مسافران در سفرهای زمستانی باید به آن توجه داشته باشند.
ویسی پور اضافه کرد: رانندگان برای اطلاع از وضعیت جاده های کهگیلویه و بویراحمد با شماره ۲۱۸۲۵۰۵۵ مرکز پلیس کنترل ترافیک استان ،یا سامانه های ۱۱۰ و ۱۴۱ مرکز اطلاعات راه ها تماس حاصل کنند.
وی عنوان کرد:طرح رزمایش ترافیکی زمستانی در استان با هدف روان سازی تردد وسایط نقلیه در محورهای برفگیر، رسیدگی سریع به سوانح رانندگی و امدادرسانی به موقع در مناطق برفگیر و در هنگام حوادث در حال اجراست و تا پایان اسفند ماه ادامه دارد.
رئیس پلیس راه کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: در این رزمایش بیش از ۲۰۰ نفر در قالب ۱۰۴ تیم عملیاتی پلیس راه بر جریان ترافیکی محورهای استان به ویژه تردد در هشت گردنه کوهستانی و برفگیر استان نظارت می کنند.
سرهنگ ویسی پور گفت : اجرای این طرح در کاهش سوانح ترافیکی در محورهای استان موثر است و رعایت نکات ایمنی و مشارکت مردم در اجرای طرح ،موفقیت بیشتر آن را در پی خواهد داشت.
عوامل سوانح رانندگی در کهگیلویه و بویراحمد
رئیس پلیس راه کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه یک چهارم تلفات رانندگی استان در محور یاسوج – اصفهان رخ می دهد تاکید کرد که این محور حادثه خیزترین محور درون استان است و جاده یاسوج بابامیدان دومین جاده حادثه خیز کهگیلویه و بویراحمد است.
سرهنگ ویسی پور رانندگان پژو و پراید را خطرآفرین ترین خودروها در استان اعلام کرد و با اشاره به عوامل مختلف تصادفات جاده ای گفت: ۴۲ درصد تصادفات جاده های کهگیلویه و بویر احمد،سرعت غیر مجاز است و ۲۰درصد "عدم توجه به جلو"، ۱۹ درصد "انحراف به چپ"، ۱۰ درصد "عدم رعایت حق تقدم" و مابقی به سایر علل نظیر، راه و خودرو برمی گردد.
از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه امسال ۷۹ نفر بر اثر تصادف جاده ای در کهگیلویه و بویراحمد جان خود از دست داده اند در حالی که مدت مشابه پارسال ۵۸ نفر در سوانح جاده ای استان جان باخته بودند امسال همچنین ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر براثر تصادف خودروها زخمی شده اند در حالی که مدت مشابه پارسال هشت هزار و ۳۸۷ نفر مصدوم شده اند.
استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی حدود ۷۲۶ هزار نفر جمعیت دارای هشت شهرستان، ۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه در جنوب غربی ایران واقع شده است.
نظر شما