سیر نزولی آنفلوآنزا و کمین کرونا در لرستان

خرم‌آباد - ایرنا - طی روزهای گذشته شیوع آنفلوآنزا به ویژه در میان بزرگسالان سیر نزولی داشته و در حالیکه ماسک برای پیشگیری از بیماری های تنفسی به فراموشی سپرده شده است صدای گام های پرشتاب کرونا به گوش می رسد.

به گزارش ایرنا سه سال پیش حضور ناخوشایند کرونا به دلیل نبود دانش لازم جهت چگونگی رویارویی با این بیماری ناشناخته سردرگمی و اضطراب مضاعفی را بین بسیاری از افراد جامعه ایجاد کرده بود که بدون شک در آینده به عنوان یکی از تجریبات سخت و پرهراس از آن یاد خواهد شد.

نبود آگاهی لازم و تجربه کافی برای مهار این ویروس مخرب و کارساز نبودن بسیاری از درمان ها منجر به درگیری و مرگ و میر تعدادی زیادی از هموطنان شد و چه بسیار خانواده هایی که داغدار حضور نامیمون این ویروس ناخوانده و از دست دادن عزیزانی شدند.

کار به جایی رسید که هراس از ابتلا به این ویروس آموزش ها را مجازی و حتی در مقاطعی تعطیل کرد و بسیاری از ابعاد زندگی، به سرعت درگیر گرداب این ویروس ناشناخته شدند.

این خاطرات تلخ مربوط به گذشته ای نه چندان دور است و هنوز همگان آن روزهای سخت قرنطینه و دلواپسی برای ابتلای فرزندان خردسال را خوب به یاد داریم که از اعماق وجود آرزوی ساخت واکسن کرونا را داشتیم، از طرفی نیز به سرعت در حال مطالعه و مراودات اطلاعاتی جهت دستیابی به دانش لازم در زمینه کنترل و درمان کووید ۱۹ بودیم.

پس از شروع واکسیناسیون همگانی علیه کرونا و با رعایت پروتکل های بهداشتی اکنون چند ماهی است که تاحدودی شرایط به دوران قبل از کرونا بازگشته است،اما از طرفی حضور زود هنگام ویروس آنفلوانزا نیز امسال با بازگشایی مدارس تجربه شد و شمار زیادی از دانش آموزان و حتی خردسالان را نیز مبتلا کرد، تعدادی از کودکان چندباره به آنفلوآنزا مبتلا شدند و در حالیکه تاکید فراوانی بر استفاده از ماسک در مکان های عمومی و بسته شد اما حتی در مدارس نیز توجه چندانی به این نکته مهم نشد.

اکنون به گفته مسوولان و متخصصان، آمار ابتلا به آنفلوآنزا به ویژه در بین بزرگسالان رو به کاهش است اما کودکان همچنان در معرض خطر هستند و رعایت پروتکل های بهداشتی، شست و شوی دست ها و استفاده از ماسک در مدارس ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

طی روزهای گذشته اخباری از شیوع سویه جدید کرونا به گوش می رسد و آنچه ضروری به نظر می رسد رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی و رفتار نسبتا آگاهانه در مقابله با این ویروس است تا بار دیگر خود و اطرافیان را در محاصره این ویروس ویرانگر نیابیم.

اگر در نخستین روزهای شیوع ویروس کرونا دانش کافی در مقابله با این ویروس نداشتیم اما اکنون پس از گذشت چند سال و بر اساس تاکیدات متخصصان و کارشناسان می دانیم که واکسیناسیون، رعایت پروتکل های اجتماعی و استفاده از ماسک مهمترین ابزارهای مقابله و پیشگیری از این ویروس هستند.

سیر نزولی آنفلوآنزا و کمین کرونا در لرستان

موردی از سویه جدید ویروس کرونا در لرستان مشاهده نشده است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: سویه جدید ویروس کرونا در آمریکا و اروپا در حال شیوع است و هیچ‌موردی از ابتلا به آن در استان مشاهده نشده است.

دکتر مریم کوشکی اظهار داشت: کرونای جدید زیر سویه های جدید BQ.۱ و BQ.۱.۱ نام دارد و در اروپا و آمریکا به سرعت در حال گسترش است.

وی افزود: درمان های آنتی بیوتیکی بر روی این سویه کارایی ندارد و ابتلای قبلی به بیماری و ایمنی با واکسن مانع ابتلای جدید نمی شود، اما می تواند شدت بیماری و مرگ و میر ناشی از آن را کاهش دهند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در رابطه با علائم این ویروس گفت: گلودرد و سرفه، گرفتگی صدا ، تب و لرز آبریزش بینی یا گرفتگی بینی، سردرد، بدن درد و درد عضلانی، اسهال، تهوع و بی اشتهایی از علائم این زیر سویه هستند.

کوشکی عنوان کرد: موج آنفلوآنزای بزرگسالان در حال فروکش کردن می‌باشد، ولی آنفلوآنزای کودکان که بیشتر ریه را درگیر می کند در کشور و استان شایع است که توسط یک ویروس تنفسی به نام RSV در کودکان و نوزادان مشاهده می شود.

وی تاکید کرد: شستن دست، زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و تهویه مناسب مکان های سرپوشیده توصیه می شود، همچنین افراد مسن، بیماران دارای نقص سیستم ایمنی و مبتلایان به سرطان بایستی بیشتر مراقب خود باشند.

آنفلوآنزا در لرستان فروکش کرد

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: روند ابتلا به آنفلوآنزا در این استان کاهشی شده اما رعایت پروتکل های بهداشتی در کنترل وضعیت موجود ضروری است.

حمید مخیری بیان کرد: اکنون وضعیت ابتلا به آنفلوآنزا در استان نسبت به ماه های گذشته فروکش کرده است و آمار ابتلا در آبان ماه نسبت به مهرماه با کاهش مواجه شد و در آذرماه نیز این آمار نسبت به آبان ماه، سیر نزولی داشته است.

وی اظهار داشت: مهرماه ۲۴۵ مورد نمونه گیری بیماری آنفلوانزا در لرستان انجام شد که از این مجموع، ۸۶ مورد مبتلا بودند، آبان ماه از مجموع ۴۷۳ مورد نمونه گیری ۸۰ مورد مثبت بوده و در آذرماه از ۱۵۴ مورد نمونه گیری، ۱۴ مورد مثبت اعلام شده است.

وی ادامه داد: ۲ نوع ویروس A و B آنفلوآنزا وجود دارد که ویروس کنونی شیوع یافته در سطح کشور از نوع A است و تمام موارد شناسایی شده استان، به این ویروس دچار شده اند.

مخیری با اشاره به اینکه پیش از این زیرساخت نمونه برداری از افراد مشکوک به ویروس آنفلوآنزا در آزمایشگاه های استان وجود نداشت ادامه داد: امسال امکان نمونه برداری فراهم شده است و نتایج سریعتر به افراد اعلام خواهد شد.

وی تصریح کرد: بر اساس اعلام معاونت بهداشتی دانشگاه، بیش از سه هزار و ۵۰۰ دُز واکسن آنفلوآنزا شامل یکهزار و ۵۰۰ دُز خارجی و بیش از ۲ هزار دُز ایرانی از اواخر شهریور تاکنون در استان توزیع شده است و پیشنهاد می شود افراد دارای بیماری های زمینه ای و خاص و کودکان زیر پنج سال این واکسن را دریافت کنند چراکه افراد سالم و معمولی نیاز جدی به این واکسن ندارند.

سیر نزولی آنفلوآنزا و کمین کرونا در لرستان

بیشترین تعداد مبتلایان به آنفلوآنزا در بین اطفال گزارش شده است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز گفت: بیشترین تعداد مراجعان بیماران کنونی مبتلا به آنفلوآنزا در مراکز درمانی استان مربوط به اطفال گزارش شده است.

دکتر علی بختیاری افزود: اکنون ۱۰۰ درصد ظرفیت تخت های بیمارستانی اطفال استان به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا پر شده است اما در مورد بزرگسالان مشکل خاصی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک از موارد ضروری در پیشگیری از آنفلوآنزا است اظهار داشت: در صورت رعایت پروتکل های بهداشتی، آمار ابتلا در بیماری های تنفسی کاهش خواهد یافت که این مهم برای افرادی که واکسن هم تزریق کرده اند ضرورت دارد.

وی با تاکید بر اینکه آنتی بیوتیک هیچگونه تاثیری بر درمان آنفلوآنزا ندارد عنوان کرد: استراحت، مصرف مایعات، تغذیه مناسب و مصرف مسکن در مداوای این بیماری تاثیرگذار است اما مصرف آنتی بیوتیک باعث ایجاد مقاومت در بدن و طولانی شدن زمان درمان می شود.

بختیاری نسبت به تزریق واکسن کرونا نیز تاکید کرد و اظهار داشت: افرادی که چهار تا ۶ ماه از آخرین دُز تزریق آنان گذشته است، برای تزریق نوبت بعدی به مراکز درمانی مراجعه کنند.

سه شهرستان لرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند

رییس گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: جدیدترین رنگ بندی کرونایی استان اعلام شد که بر این اساس شهرستان های پلدختر، چگنی و سلسله در وضعیت زرد قرار دارند.

ستایش دریکوند بیان کرد: بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از رنگ بندی کرونایی کشور، اکنون شهرستان‌های بروجرد، دورود، کوهدشت، دلفان، الیگودرز، خرم آباد، رومشکان و ازنا در شرایط آبی شیوع این ویروس هستند.

وی اظهار داشت: طی هفته گذشته شهرستان سلسله در وضعیت آبی بود که اکنون به وضعیت زرد تغییر یافته و شهرستان رومشکان زرد بود که اکنون به وضعیت آبی تبدیل شده است.

بر این اساس هیچکدام از شهرستان های لرستان در وضعیت قرمز و نارنجی گزارش نشده اند.

تاکنون بیش از ۲۲۲ هزار و ۶۰۰ نفر در لرستان به کرونا مبتلا شده اند که ۲ هزار و ۹۱۰ نفر از این تعداد جان باخته اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha