۲۵ درصد جمعیت استان گلستان در بافت فرسوده ساکن هستند

گرگان - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی گلستان گفت: از جمعیت حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفری استان، جمعیتی حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد آن در بافت فرسوده و نیازمند نوسازی ساکن هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا مهدی ملک روز یکشنبه در نشست بازآفرینی شهری علی‌آبادکتول با موضوع آموزه‌های زلزله بم به مناسبت پنج دی سالروز وقوع زلزله بم اظهارداشت: این استان در مجموع دارای ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار بافت فرسوده و نیازمند نوسازی است.

وی ادامه داد: بافت فرسوده و آسیب‌پذیر محصول بی‌توجهی سال‌های گذشته است چراکه برخی از آسیب‌های اجتماعی جامعه و فرهنگی به علت نبود زیرساخت لازم ناهنجاری مانند کودکان کار را خود جای داده است.

وی بیان کرد: شرکت بازآفرینی شهری ایران به عنوان نهاد زیرمجموعه وزارتی، مسوولیت تولی‌گری در بافت‌های فرسوده را برعهده دارد و به عنوان هماهنگ کننده در کنار دستگاه خدمات‌رسان حضور دارد.

آسفالت و بهسازی ۳۰۰ هزار مترمربع معابر خاکی در سطح استان گلستان آغاز شد

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان گفت: از آنجایی که براساس دستور وزارتی، هیج معبر خاکی در بافت فرسوده و نیازمند نوسازی در کشور نباید وجود داشته باشد، هفته گذشته آسفالت و بهسازی ۳۰۰ هزار مترمربع معابر مورد نظر در استان آغاز شد.

ملک افزود: در علی‌آبادکتول برای ۲۴۲ تن قیر رایگان و آسفالت ۳۰ هزار مترمربع اعتباری بالغ بر ۲۱ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال و در فاضل‌آباد برای ۵۰ تن رایگان و آسفالت هفت هزار مترمربع در بافت فرسوده اعتباری بالغ بر پنج میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال اختصاص داده شده و از محل اعتبارات سال جاری نیز برای فاضل‌آباد، پنج میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برای ۶۲ تن قیر رایگان به منظور حذف معابر خاکی از بافت فرسوده در نظر گرفته شده است.

۲۵ جمعیت استان گلستان در بافت فرسوده ساکن هستند

وی اضافه کرد: از بسته‌های تشویقی که شرکت بازآفرینی شهری با پیگیری‌های انجام شده، در نظر گرفته، افزایش تراکم ساختمانی، تسهیل در ضوابط پارکینگ، تسهیل در ضوابط نما، تخفیف ۵۰ درصدی تا ۱۰۰ درصدی برای صدور پروانه و مسائل مشابه است.

وی تصریح کرد: تمرکز ما در قانون جهش مسکن در بافت فرسوده و نیازمند نوسازی است و طرح‌های جهش مسکن در این مناطق دارای اولویت هستند.

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان گفت: در استان شهرداری‌ها مجاب شدند تا پایان سال جاری تعداد ۶ هزار پروانه برای واحدهای ساختمانی در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد صادر کنند.

ملک تاکید کرد: بسیاری از ساخت و سازهای حاشیه شهرها غیرمجاز است که شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها باید در گام اول از اجرای کامل آن خودداری کنند و از سوی دیگر به سمت بهسازی، نوسازی و ایمن‌سازی این مناطق بروند، زیرا این مناطق زنگ خطر بزرگی برای جامعه محسوب می‌شود و یک خانواده در برابر ناهنجاری فرهنگی، اجتماعی، حوادث و بلایای طبیعی آسیب‌پذیری آن افزایش پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: از شرق تا غرب استان از خاک رس رونده تشکیل شده و باید در کنار آن، مسئله بالا بودن آب زیرزمینی در حاشیه دریا، رانش و زمین‌لرزه را در نظر گرفت که چراکه استان گلستان بر روی گسل خزری قرار دارد که طول این گسل ۵۵۰ کیلومتر است که توان لرزه‌خیزی ۷.۵ ریشتری را دارند که نمونه آن در کارنامه تاریخی استان برای منطقه جرجان وجود دارد که تلفات سنگینی برجای گذاشت.

وی خطاب به سازمان نظام مهندسی یادآور شد: باید در صدور مجوزها و نظارت‌های به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که در مواقع بحران‌های کمتری خسارت به مردم وارد شود، همانطوری‌که امروز ما گذشتگان را در امر ساخت‌وساز نقد و مورد قضاوت قرار می‌دهیم، آیندگان نیز عملکرد ما را ارزیابی خواهند کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha