۳ دی ۱۴۰۱، ۱۹:۱۳
کد خبرنگار: 808
کد خبر: 84979278
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 اروپا در پی راه های تازه برای کاهش مصرف انرژی

تهران – ایرنا – سران اروپا به رغم تلاش ها برای صرفه جویی در مصرف انرژی و یافتن راه هایی برای کاهش کاربرد انرژی خانگی هم زمان با اوج گیری مبالغ قبض های برق و گرمایش، می گویند که برای کاهش مصرف گاز طبیعی باید کارهای بیشتری صورت گیرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از شبکه بلومبرگ؛ روند فزاینده مبلغ های روی قبض های گرمایش و برق، اروپائیان را به یافتن راه های تازه ای برای کاهش مصرف انرژی و هزینه های آن می راند.

میزان گاز طبیعی موجود در تاسیسات ذخیره سازی اروپا در هفته های اخیر و در پی فرارسیدن نخستین موج واقعی سرما، به سرعت کاهش یافته و پیش بینی می شود که این مشکل در زمستان های آینده که این منطقه دیگر نخواهد توانست روی واردات گاز از روسیه حساب کند، تشدید شود.

شهروندان سوئد با بیشترین مصرف سرانه انرژی در قاره اروپا عمدتا به علت زمستان های سرد و ساعت های اندک بهره مندی از روشنایی روزانه، برای کاهش هزینه های پرداختی اقدام کرده اند. دوسوم خانوارهای سوئد در ۶ ماه گذشته به بهینه سازی هایی در خانه های مسکونی خود اقدام کرده اند که شامل روی آوردن به نورپردازی موثرتر و همچنین بستن درزهای پنجره ها و درها بوده است.

خانوارهای این کشور از یک سو به علت اوج گیری هزینه های زندگی، وادار به کاهش هزینه ها شده و مقام های این کشور از سوی دیگر، مصرف کنندگان را به کاهش مصرف انرژی تشویق می کنند.

هفتاد درصد شهروندان آلمان در ماه مه گفته اند که در سال جاری برای تهیه و خرید کالاها و محصولات دارای ویژگی صرفه جویی در انرژی، هزینه کرده اند و یک چهارم شهروندان بریتانیا هم گفته اند که ایجاد تغییراتی مرتبط با صرفه جویی در مصرف انرژی را در خانه هایشان، بررسی می کنند.

بریتانیا ماه گذشته (نوامبر) یک برنامه یک میلیارد پوندی (یک ملیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری) برای بهبود عایق بندی خانه های این کشور را آغاز کرده که از کمترین میزان کارآمدی انرژی برخوردار بوده اند.

آلمان در سال جاری در برنامه همانندی که پیش از این بحران برای تشویق به نوسازی و بازسازی ساختمان های قدیمی تر وجود داشت، تجدیدنظر کرد تا برای شمار بیشتری از شهروندان قابل دسترسی باشد.

بهره برداری بیشینه از انرژی، توجه به خانه هایی را افزایش داده که مصرف انرژی بسیار پائینی دارند و در پی بحران نفتی دهه ۱۹۷۰ طراحی شدند و شامل انواع روش های ساخت وساز، عایق بندی و تهویه برای حفظ و استفاده دوباره از گرمای بدن انسان می شود و نیاز به سامانه های گرمایشی متعارف را از بین می برد.

به گفته شرکت سوئدی "فیسکارهدنویلان" تولید کننده انواع این خانه ها تقاضا برای این خانه ها از هنگام آغاز بحران انرژی بالارفته است.

نورسکن، شرکت بریتانیایی تولید کننده چنین خانه ها و پنجره های صرفه جویی در مصرف انرژی، اعلام کرده که شمار درخواست کنندگان برای نوسازی و بهینه سازی درها و پنجره های خانه ها، به میزان قابل توجهی افزایش یافته، به گونه ایی که ۶۶ درصد فعالیت های آن در ۱۲ ماه گذشته شامل ساخت خانه های جدید بوده و بیش از نیمی از سفارش های دریافتی در ۲ ماه گذشته برای بهینه سازی و نوسازی خانه های موجود بوده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای «انرژی مانیتور» نوشت: تحلیل جدید شبکه ای متشکل از سازمان های مردم نهاد موسوم به «اداره محیط زیست اروپا» (EEB) نشان می دهد که تلاش دولت های اروپایی برای کاهش تقاضای انرژی در اتحادیه اروپا کافی و پایدار نبوده و یک سوم از کشورهای این منطقه نتوانسته اند اقداماتی را برای کاهش تقاضا بکار بندند و از ۲۷ عضو اتحادیه اروپا، هشت کشور هیچ گونه اقدامی را برای کاهش مصرف گاز و برق انجام نداده اند.

اداره محیط زیست اروپا در تازه ترین تحلیل خود ضمن اعلام این مطلب افزود: تنها ۱۲ کشور اقدامات اجباری را برای کاهش مصرف انرژی بکار بسته اند. کشورهایی که مقادیر زیادی گاز از روسیه وارد می‌کنند، مانند ایتالیا و آلمان، قوی‌ترین اقدامات را برای صرفه‌جویی در مصرف گاز ارائه کرده‌اند.

بر اساس گزارش این مرکز اروپایی، فرانسه و اسپانیا که کمتر به گاز وابسته هستند، اقدامات جامع تری را در زمینه کاهش انرژی با هدف قرار دادن بخش‌های عمومی و خصوصی از جمله خانوارها، صنایع و کسب و کارهای کوچک اجرا کرده‌اند.

اما اقدامات کشورهایی مانند اتریش، فنلاند، لوکزامبورگ، هلند، سوئد و کشورهای اروپای شرقی برای کاهش انرژی ضعیف بوده است.

هلند و کرواسی، علیرغم وابستگی شدید به گاز، تنها اقدامات داوطلبانه را برای صرفه جویی در گاز معرفی کرده اند. رومانی و لیتوانی که به شدت به سوخت‌های فسیلی وابسته هستند، هیچ اقدامی برای کاهش مصرف انرژی انجام نداده‌اند.

چهار ماه پیش، رهبران اتحادیه اروپا درباره کاهش تقاضای انرژی توافق کردند که شامل کاهش تقاضای ۱۵ درصدی برای گاز و ۱۰ درصدی برای برق بود اما بر اساس گزارش تحلیلی اخیر که ۱۴ دسامبر ۲۰۲۰ منتشر شد، اقدامات انجام شده محدود و متفاوت بوده است.

دیوید سابادین معاون مدیر سیاست آب و هوایی در این مرکز اروپایی در بیانیه‌ای گفت: «هرچه زودتر مصرف انرژی را کاهش دهیم، سریع تر فشار بر قیمت‌های بالای انرژی را کاهش می‌دهیم که این امر باعث کاهش موثرتر فشارها بر خانوارها و صنایع می شود. همه این سیگنال ها به ما نشان می دهند که پر کردن انبار گاز قبل از زمستان سال آینده ممکن است بسیار چالش برانگیزتر باشد.

وی افزود: کاهش تقاضای انرژی باید اولویت نخست سیاستمداران باشد و آنها باید بیش از اقدامات کوتاه مدت و ناکافی در زمینه چنین اولویت بخشی متمرکز شوند. اتحادیه اروپا می تواند اقدامات بیشتری را برای هماهنگی در صرفه جویی در انرژی بین کشورهای عضو خود بکار بندند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha