نرخ باروری جمعیت در اردبیل یک دهم درصد کمتر از میانگین کشوری است

اردبیل- ایرنا- مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: نرخ باروری جمعیت در استان اردبیل یک دهم درصد کمتر از میانگین کشوری و حدود ۱.۶ درصد است.

دکتر لیلا مسعودی روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: میانگین نرخ باروری جمعیت استان اردبیل در سال ۱۳۹۸ حدود ۱.۸ درصد بود ولی اکنون به ۱.۶ درصد تنزل کرده که یک دهم درصد از میانگین ۱.۷ درصدی کشوری پایین‌تر است.

وی با اشاره روند شتابان کاهش نرخ باروری جمعیت در کشور و استان اردبیل بیان کرد: هم‌اکنون جمعیت جوان بیشترین لایه جمعیتی این استان را تشکیل می‌دهد و جمعیت استان اردبیل جوان محسوب می‌شود ولی حرکت از سمت جمعیت جوان به سمت جمعیت سالمند با شیب تند آغاز شده است.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل افزود: باید از فرصت خوب جمعیت جوان که اکنون در استان موجود است، برای افزایش نرخ باروری و افزایش جمعیت و رسیدن به نرخ جایگزینی ۲.۱ درصد استفاده شود.

وی موفق بودن اجرای سیاست‌های افزایش جمعیت را منوط به استمرار برنامه‌ها حداقل برای مدت پنج سال دانست و اظهار کرد: هدف از اجرای سیاست‌های جمعیتی این است که کشور و استان اردبیل وارد چاله جمعیتی و سالمندی جمعیت نشود و نرخ رشد جمعیتی به سطح جانشینی ۲.۱ درصد برسد.

هدف از اجرای سیاست‌های جمعیتی این است که کشور و استان اردبیل وارد چاله جمعیتی و سالمندی جمعیت نشود و نرخ رشد جمعیتی به سطح جانشینی ۲.۱ درصد برسد

دکتر مسعودی اضافه کرد: اگر استان اردبیل به چاله جمعیت سالمند وارد شود و شیب نزولی رشد جمعیت ادامه یابد، مشکلات سالمندی به زودی در این استان نمایان خواهد شد.

وی تمایل کمتر جوانان به ازدواج را موجب بروز روند کاهش نرخ رشد جمعیت دانست و گفت: افزایش سن ازدواج و کاهش تمایل برای تشکیل خانواده، عقب انداختن فرزندآوری از سوی زوجین و نیز افزایش فاصله بین فرزندان اول و دوم نیز موجب کاهش نرخ باروری و در نتیجه کاهش نرخ شد جمعیت شده است.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، این مسائل را همچنین موجب تاخیر در روند شناسایی و درمان دیرهنگام مشکلات ناباروری و از دست رفتن فرصت درمان زوجین عنوان کرد.

جمعیت ایران ۲۰ سال دیگر سالمند خواهد شد

وی افزود: سالخوردگی جمعیت در استان اردبیل در پی کاهش نرخ باروری محتمل است به طوری که بحران سالمندی در این استان نیز با تداوم روند کنونی بروز خواهد کرد چرا که در کشورهای توسعه یافته، حدود ۱۰۰ سال طول می‌کشد که جمعیت، سالمند شود ولی این روند در کشور ما سرعت گرفته و ۲۰ سال دیگر جمعیت سالمند خواهد شد.

دکتر مسعودی اجرای سیاست‌های افزایش جمعیت را موجب کاهش دامنه پیامدهای سالمندی عنوان کرد و ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل برای افزایش نرخ رشد جمعیت ارائه برخی خدمات را آغاز کرده به طوری که اگر بانوان بالای ۳۵ سال بیش از ۶ ماه منتظر بارداری شوند و بانوان زیر ۳۵ سال هم اگر بیش از یک سال منتظر بارداری بمانند، زوج نابارور و نازا تلقی شده و می‌توانند خدمات درمانی باروری این دانشگاه را دریافت کنند.

وی بیان کرد: برای ارائه خدمات فرزندآوری، ۲ مرکز در استان اردبیل دایر و فعال است که یکی توسط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت و درمانی استان راه اندازی شده و دیگری هم تحت نام مرکز قفقاز توسط جهاد دانشگاهی فعال است و این ۲ مرکز برای فرزندآوری به همه مراجعان ۱۰ تا ۴۹ سال خدمات مشاوره‌ای و درمانی ارائه می‌دهند.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به حذف محدودیت دفعات مراجعه به این مراکز برای دریافت خدمات درمانی فرزندآوری و باروری اضافه کرد: خدمات درمانی این ۲ مرکز تحت پوشش کامل بیمه‌های پایه قرار دارد و زوجین دارای مشکل باروری و نازایی می‌توانند از خدمات آن استفاده کنند.

وی ادامه دارد: هم اکنون برای افزایش نرخ باروری در استان اردبیل، خدمات مشاوره‌ای به همه بانوان ۱۰ تا ۴۹ سال در مراکز بهداشتی و خانه‌های بهداشت استان به صورت رایگان ارائه می‌شود.

به گزارش ایرنا، استان اردبیل حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و بر اساس اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی، نرخ باروری جمعیت در این استان با بیش از ۶ دهم درصد کاهش طی پنج سال اخیر، از ۲.۲ درصد رشد به حدود ۱.۶ درصد رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha