به گزارش ایرنا، بررسی های کارشناسان حوزه پدافند غیر عامل در استان نشان می دهد که در بیشتر ساختمانهای بلند مرتبه یاسوج نصب آسانسور استاندارد، داشتن پلههای اضطراری و کپسول آتش نشانی رعایت نشده است.
این سوء مدیریت ها و کم توجهی نه تنها در بلند مرتبه سازی های خصوصی بلکه در املاک دولتی نیز از گذشته رواج داشته و به نصب آسانسورهای استاندارد توجهی نشده است و چنانچه این آسانسورها استانداردسازی نشوند، باید منتظر اتفاق های تلخ در استان بود.
البته اتفاقات و حوادث آسانسور کم نیست و این ارابه های آهنین جان عده ای را گرفته و برخی هم به واسطه این حوادث زمین گیر شده اند.
در نشست اخیر شورای استاندارد استان کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد که عدم استانداردسازی آسانسورها طی مدت حدود ۲ سال موجب فوت سه نفر شده است.
ورود آسانسور به ایران به حدود ۸۰ سال می رسد و وسیله ای است که مدام مورد استفاده عموم قرار می گیرد و رعایت الزامات ایمنی در آن ها امری انکار نشدنی است.
تاییدیه ایمنی آسانسور برای پایان کار ساختمان ضروری که انکار می شود
براساس قانون، شهرداریها مکلفند از ارائه پایان کار به ساختمانهای آسانسوردار فاقد مجوز استاندارد خود داری کنند که این مهم در استان رعایت نمیشود.
مدیرکل استاندارد کهگیلویه وبویراحمد با تاکید بر اینکه شهرداری دوگنبدان هیچ گونه همکاری برای استاندارد سازی آسانسورها در ساختمان های این شهر ندارد، گفت: صدور مجوز و یا تمدید پروانه برای ساخت و سازهای غیرمجاز و دارای آسانسورهای غیراستاندارد از سوی شهرداری ها خلاف قانون است.
بهمن رحمتی افزود: شهرداری یاسوج در این راستا پیشتاز در همکاری با اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان است و گام های مثبت و امیدوارکننده ای در زمینه استاندارد سازی آسانسورهای شهر یاسوج برداشته شده است.
وی تصریح کرد: یکی از چالش های اساسی در ساخت و سازها حتی ساختمان های دولتی و دستگاه های اجرایی مربوط به نصب آسانسورهای غیراستاندارد است که بالای ۹۰درصد آنها در برخی شهرهای استان هم اینک غیراستاندارد است.
هزار توی مشکلات آسانسورها در ادارات دولتی استان
مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد گفت: در آبان ماه گذشته برای استاندارد سازی آسانسور ها به ۵۲ اداره دولتی استان تذکر داده و مهلت یک ماهه تعیین شد.
رحمتی ابراز داشت: پس از گذشت این مدت نسبت به پلمب آنهایی که استاندارد نیستند اقدام شد و در این میان آسانسور یکی از ادارات دولتی به مدت دو ماه پلمب شده است تا به رفع ایرادها اقدام کند.
وی بیان کرد: همچنین ۲۰ آسانسور غیر استاندارد در ساختمان های پزشکان استان شناسایی شد که ۱۰ مورد تاکنون استاندارد سازی شده اند و برای استانداردسازی بقیه آسانسورها هم اقدام خوبی انجام شده است.
ماهانه ۸۰ تا ۱۰۰ نفر در آسانسورها محبوس می شوند
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری یاسوج گفت: ماهانه ۸۰ تا ۱۰۰ نفر در آسانسورهای شهر یاسوج محبوس می شوند و بلافاصله عملیات نجات صورت می گیرد.
محمد رستمی افزود: بیشتر این حوادث به خاطر قطعی برق و استاندارد نبودن آسانسورهای ساختمان های چند طبقه اتفاق می افتد.
وی ادامه داد: تعدادی از آسانسورها در شهر مشکل ایمنی دارند و هیچ حفاظی در آن ها وجود ندارد و استفاده از این ها بازی با جان خود و کودکان مان است.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری یاسوج ابراز داشت: چندین بار مکاتبه و هشدار های لازم از سوی این سازمان به صاحبان این آسانسورهای پرخطر داده شده است اما بسیاری از آن ها بی توجهی می کنند.
رستمی ابراز داشت: سازمان نظام مهندسی و اداره کل استاندارد باید در ارائه تاییدیه پایان کار ساختمان ها نصب آسانسور های ایمن را در دستور کار قرار دهند.
آسانسورهای اماکن عمومی، با امنیت و سلامت عموم مردم سر و کار دارند اما آنگونه که باید قوانین استاندارد سازی در نصب آسانسورها جدی گرفته نمی شود.
به منظور کاهش حوادث جانی و خطر آفرین، می طلبد شهرداریها و نظام مهندسی ساختمان ها موظف به اخذ مجوز استاندارد در هنگام پایان کار و دیگر امورات مربوط به ساختمان بشوند.
همچنین باید هرساله از استاندارد بودن آسانسور ساختمان اطمینان حاصل شود تا جان شهروندان در خطر نیفتد.
نظر شما