به گزارش ایرنا، قاسم زائری شنبه شب در آیین تجلیل از برگزیدگان بیستمین دوره پژوهش های برتر فرهنگی، هنری و اجتماعی استان یزد، افزود: اگرچه در سال های اخیر مباحث اقتصادی به عنوان شعار سال مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته اما موضوع فرهنگ از دغدغه های همیشگی ایشان است و حوزه های علم، پژوهش و فرهنگ از موضوعاتی است که در بیانات معظم له بسیار مورد تاکید قرار گرفته است.
وی ادامه داد: یکی از بن مایه های مهم فرهنگی ما توجه به حوزه پژوهش است، البته مشکلاتی هم دراین زمینه وجود دارد که برخی از این مشکلات ناشی از محدودیت های قوانین و کمبود منابع مالی و توزیع نامناسب آن است و البته در کنار این عوامل باید به مداخلات خارجی هم توجه کرد.
زائری تصریح کرد: دشمنان تلاش زیادی می کنند تا به جوانان این موضوع را القاء کنند که هیچ امیدی به آینده در کشور نیست و بودن در ایران فایده ای ندارد، یکی از این گونه موارد باعث شد تا خبر نخستین تصاویر تلسکوپ ملی ایران به خوبی به اطلاع مردم نرسد، آشوب هایی بود که همزمان با این دستاورد ملی در کشور ایجاد شد، این در حالی است که تنها چند کشور محدود در جهان از چنین ظرفیت علمی برخوردار هستند.
رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در دولت و وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی، اهتمام زیادی به حوزه پژوهش وجود دارد و تاکید دولت بر این است که هیچ تصمیم گیری بدون کار پژوهشی انجام نشود و رویکرد فضای بسیار خوبی را برای رونق پژوهش فراهم می سازد.
زائری ایجاد مناطق ویژه فرهنگی، توجه به آمایش فرهنگی و هنری کشور و پیوست نگاری فرهنگی و اجتماعی امور مختلف را از رویکردهای مثبت دولت سیزدهم در حوزه فرهنگ برشمرد و یادآور شد: ایجاد مناطق و محورهای ویژه فرهنگی که نخستین مورد آن در جغرافیای بین همدان تا سهرورد تعریف شده فرصت مناسبی برای توسعه فرهنگی است و با توجه به ظرفیت های تاریخی و فرهنگی دارالعباده و دارالعلم یزد این استان بسترمناسبی برای ایجاد یک منطقه ویژه فرهنگی در قالب برنامه هفتم توسعه را دارد.
رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: متاسفانه پایگاه داده متمرکز فرهنگی در کشور وجود ندارد و داده های پراکنده و بعضا متفاوتی نیز که در این زمینه تهیه شده مورد استفاده قرار نمی گیرد، لذا از برنامه های وزارت ارشاد تجمیع داده ها معتبر و تهیه گزارش های رصد تحولات فرهنگی با هدف و پیش بینی آینده این حوزه است.
استاندار یزد: پژوهش فرهنگی مانند اعتبارات این حوزه رشد نیافته است
استاندار یزد نیز در این نشست گفت: حوزه پژوهش فرهنگی و اجتماعی در مقایسه با حوزه علوم تجربی و فنی کمتر مورد توجه قرار گرفته است و اعتبارات این بخش مانند اعتبارات حوزه فرهنگ ضعیف مانده و رشد قابل توجهی نداشته است این در حالی است که بر اساس قانون باید برای هر اقدام عمرانی و اقتصادی، پیوست فرهنگی وجود داشته باشد.
مهران فاطمی با تاکید بر مدیریت مناسب و متمرکز بر پژوهش در دستگاه های مختلف استان یزد، شکل گیری شورای پژوهش های فرهنگی به صورت مجزا از شورا پژوهش استان را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید از هر گونه فعالیت موازی در این زمینه جلوگیری شود و همچنین محورهای فرهنگی برای سند تحولی یزد نوین تدوین شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در این مراسم گفت: شورای پژوهشی این اداره کل وارد سی امین سال فعالیت خود شده است و تا کنون چهارصد جلسه را برگزار و ۵۴ شماره نشریه فرهنگ یزد را منتشر کرده است.
احسان عابدی پیگیری برای کسب رتبه علمی پژوهشی برای فصلنامه فرهنگ یزد را از اقدامات استان یزد در زمینه پژوهش های فرهنگی دانست و گفت: برای انجام این مهم صاحب امتیازی نشریه فرهنگ یزد به پژوهشگاه واگذار شد تا مقالات با رتبه علمی پژوهشی منتشر شود.
وی ادامه داد: تجلیل از پژوهش های برتر فرهنگ و هنری استان یزد بیست سال بدون وقفه برگزار شده و تا کنون نهصد عنوان پژوهشی و حدود یکصد طرح نیز مورد حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت که امسال نیز دو طرح شامل واکاوی سبک اجتماعی فرهنگی یزدی ها و تدوین گویش های محلی و سبک زندگی ایرانی اسلامی مورد حمایت قرار گرفته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: شورای پژوهشی این اداره کل یکی از پایاترین شوراهای پژوهشی در سطح ادارت فرهنگ و ارشاد کشور است و برای بیستمین جشنواره نیز ۴۶ اثر به دبیرخانه واصل شد که ۳۵ اثر به داوری رسید و هشت اثر برتر برگزیده شد.
عابدی با بیان تغییر رویکرد در انتخاب و حمایت از پژوهش ها با رویکرد احصاء چالش ها ، گفت: درصد قابل توجهی از پژوهش ها در حد کتابخانه ای باقی مانده و در تصمیم سازی ها اثربخشی ندارد و لذا از مجموعه های دانشگاهی درخواست شده تا پژوهش های علوم انسانی را مبتنی بر نیاز استان در دستور کار قرار دهند تا با ارتقاء کیفیت پژوهش ها، درحوزه تصمیم گیری مدیران دستاوردهای آنها مورد استفاده قرار گیرد.
وی اظهار داشت: از دستگاه های اداری نیز درخواست می شود که در تصمیم ها مبتنی بر واقعیت جامعه و بر اساس نتایج تحقیقات عمل کنند و شرکت های خلاق و فناور در حوزه پژوهش را مورد حمایت قرار دهند.
در بیستمین دوره انتخاب طرح های پژوهشی استان یزد، سیدعلیرضا افشانی، سمیه فاضل نجف آبادی، محمد ترکاشوند، صدیقه رمضانخانی، عباس زارع بیدکی، بهروز اسلامی و مروارید عارف منش، سیدمنصور امامی میبدی و سعید دشتی زاد بعنوان مجریان طرح های برتر تجلیل شدند.
نظر شما