به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دادگستری گلستان، حیدر آسیابی گفت: براساس اعلام نظر کارشناسان محیط زیست، عملیات حفاری و انتقال آب چشمههای «زرینگُل» در منطقه حفاظت شده اَبر که سرچشمه حوزه آبریز گرگانرود محسوب میشود، آسیبهای جبرانناپذیری به جنگلهای هیرکانی و اکوسیستم منطقه به ویژه ذخیرهگاه گونه در معرض خطر انقراض سرخدار و کاج زربین، وارد میکند و همین موضوع سبب یک دهه کشمکش در منطقه شده بود.
آسیابی افزود: پس از بررسی و اخذ نظر کارشناسان این حوزه، دستور توقف عملیات حفاری، سال گذشته از سوی دادستان علیآبادکتول صادر شد.
وی ادامه داد: چند هفته پیش گزارشهایی مبنی بر فک پلمب دستگاهها و از سر گیری کار حفاری در این منطقه منتشر شد که بلافاصله با ورود دادگستری استان گلستان، علاوه بر دستور توقف کار، همه ماشینآلات و تجهیزات حفاری جمعآوری و برای مدیران متخلف نیز، پرونده تشکیل شد.
رئیس کل دادگستری گلستان گفت: با جمعآوری ماشینآلات حفاری، کشمکش یک دههای برای حفاری و انتقال آب چشمههای زرینگُل از حوضه آبریز گرگانرود در منطقه حفاظت شده اَبر با پیگیری و کمک نمایندگان مجلس و استاندار استان، متوقف شد .
حیدر آسیابی با تاکید بر اینکه بر اساس اعلام سازمان محیط زیست هرگونه برداشت و انتقال آب از سرچشمههای حوضه آبریز گرگانرود ممنوع است، افزود: در مباحث مربوط به حقوق عامه یکی از مواردی که دادستانهای سراسر استان، به صورت ویژه دنبال میکنند، حفظ محیط زیست و جلوگیری از تخریب آن است.
جنگل ابر از سال ۱۳۹۳ از سوی شورای عالی محیط زیست، منطقه حفاظت شده اعلام شد و در فهرست مناطق چهارگانه سازمان حفاظت از محیط زیست درآمد. این منطقه زیستگاه گونههای گیاهی نادر از جمله کاج «زربین» و درخت «سرخدار» است که کارشناسان از آن به عنوان فسیل زنده جنگلهای هیرکانی نام میبرند.
نظر شما