به گزارش خبرنگار ایرنا، نادر عباسی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران به اثر بخشی استفاده از بذرهای گواهی شده در افزایش تولید گندم در استان اشاره کرد و افزود: ارقام جدید با توجه به عملکردی که دارند نفوذ قابل توجهی در مزارع استان پیدا کرده اند.
وی اظهار داشت: طی ۲ سال گذشته با وجود کاهش بارندگی و خشکسالی، ۲۰۰ هزار تن گندم در استان خریداری شد که این میزان تولید، تاثیر بذرهایی است که توانایی تحمل تنش های محیطی و خشکی را داشتند.
عباسی افزود: این بذرها واجد این قابلیت بودند که به مرحله برداشت برسند چون در سال ۱۳۸۷، گندم در حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد مزارع استان بر اثر خشکسالی به ارتفاع لازم جهت برداشت نرسید.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان گفت: زمانی در کشور میزان تولید محصولات کشاورزی ۲۵ میلیون تن بود اما اکنون به ۱۲۵ میلیون تن رسیده که بخشی از آن به افزایش سطح زیر کشت مرتبط است ولی بخش قابل توجه آن به دلیل استفاده از ارقام و بذرهای مطلوب می باشد که از خروجی مراکز تحقیقات کشاورزی است.
عباسی با بیان اینکه همگانی شدن استفاده از بذور گواهی شده دغدغه ماست، گفت: کشاورزان پیشرو که عملکردشان چند برابر سایر کشاورزان است از این یافته ها و دستاوردها استفاده می کنند، از این رو تلاش ما افزایش ضریب نفوذ دانش در مزرعه و فراگیر شدن بهره مندی همه کشاورزان از روش ها و یافته های جدید است.
وی با بیان اینکه محققان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی طی چند سال اخیر چندین رقم زراعی را معرفی کرده اند، گفت: یکی از رقم های ویژه ای که در زمینه حبوبات انجام شده، معرفی رقم سنا در محصول عدس است که صفر تا صد این کار طی ۱۵ سال کار تحقیقی در استان زنجان به ثمر نشست.
نظر شما