علیرضا حقیقت روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با اشاره به کاهش سن استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی و اشتیاق مصرف کنندگان به خرید کالاهای ارزان قیمت، افزود:در حال حاضر عرضه این محصولات از طریق دست فروشان و در معابر انجام می گیرد و حتی شاهد عرضه محصولات قاچاق در فروشگاه های معتبر هستیم.
این مسوول گفت: قاچاق کالاهای سلامت محور نسبت به کالاهای دیگر در وضعیت حساسی قرار دارد و این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی با بیان اینکه خریداری و استفاده از این نوع کالاها علاوه بر عوارض عمومی و اقتصادی، سلامت افراد را با خطر جدی مواجه می کند، اضافه کرد: با توجه به این موضوع باید در این خصوص فرهنگسازی انجام گیرد تا مردم با استفاده از این کالاها سلامتی خود را به خطر نیندازند.
این مسوول با بیان اینکه به محصولاتی که خارج از نظارت دولت یا فاقد تأییدیه صحت و سلامت از وزارت بهداشت باشند، کالاهای قاچاق گفته میشود، ادامه داد: سلامت و اصالت این نوع کالاها از سوی وزارت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تضمین نمیشود و با توجه به جنبه های سودجویانه در نوع خرید و فروش این کالاها نمی توان قبول کرد که تقلبی در این کالاها اتفاق نیفتاده باشد.
حقیقت با اشاره به تقلبی بودن ۷۰ تا ۸۰ درصد کالاهای قاچاق، گفت: به فرض اینکه کالایی اصل باشد از آن رو که طریقه انتقال آنها به صورت پنهانی و نامناسب انجام می گیرد مشکلاتی دارد.
به گفته وی با توجه به اینکه این محصولات مدتهای طولانی در انبارها باقی میمانند این عوامل موجب بروز فساد شیمیایی و آلودگی های میکروبی در آنها می شود که می تواند سلامت مصرف کنندگان را با خطر جدی مواجه کند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه تطابق خود کالا با ادعای اصل یا فرع بودن درج شده بر روی بسته بندی آن زیر سوال است، گفت: احتمال آلودگیهای شیمیایی نظیر سرب، آرسنیک و مس و عوامل متعدد دیگر از سمومی است که میتواند در این نوع کالاها به وجود آید.
وی همچنین در خصوص تشخیص کالاهای اصل از تقلبی، خاطرنشان کرد: از سال ۹۴ برنامه کنترل اصالت به خوبی در جامعه نهادینه شده به طوری که اکنون کالاهایی که فاقد برچسب های شناسه کالا باشد، نداریم و در این میان وجود یا فقدان آن میتواند به مردم در پیگیری اصالت و سلامت کالا کمک فراوانی کند.
نظر شما