دولت سیزدهم و توسعه گازرسانی به مناطق محروم با استفاده از ظرفیتهای استانی

مشهد- ایرنا- استفاده از همه ظرفیتها برای تحقق عدالت اجتماعی، از جمله گازرسانی به اقصی نقاط کشور، جزو اولویت‌های دولت سیزدهم است و در این راستا شرکت گاز خراسان رضوی، به عنوان استان معین سیستان و بلوچستان، تمام توان خود را برای برخوردار ساختن ساکنان این خطه محروم از گاز طبیعی بسیج کرده است.

به گزارش ایرنا، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، هجدهم آذرماه در نشست هم اندیشی مدیران ارشد صنعت نفت با تشریح دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه گاز، از برنامه‌های دولت سیزدهم برای بهبود وضعیت گازی کشور خبر داد و گفت: بهره‌مندی خانوارهای شهری از گاز طبیعی تا پایان امسال به ۹۸.۷ درصد می‌رسد که این آمار در بخش روستایی ۸۵.۷ درصد خواهد بود.

مجید چگنی افزود: میزان برخوداری خانوارهای شهری تا پایان سال گذشته ۹۸.۴ درصد بود که البته این رقم تا پایان سال ۱۴۰۲ به ۹۹ درصد خواهد رسید.

وی با تاکید بر گازرسانی به استان‌های محروم، به عنوان اولویت این شرکت، بیان‌ داشت: این خواست موکد وزیر نفت است، بر همین اساس برای رساندن استان سیستان و بلوچستان به شاخص های کشوری، پنج استان را به عنوان معین، درگیر گازرسانی به این منطقه کرده ایم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اظهار داشت: برای تحقق این امر، استان های خراسان رضوی و جنوبی در شهرستان های جنوبی سیستان و بلوچستان مسوولیت دارند، استان فارس پروژه گازرسانی به شهرستان خاش را بر عهده دارد، مسوولیت گازرسانی به شهرستانهای شرقی آن استان از جمله سراوان بر عهده استان یزد است و استان گیلان کار گازرسانی به منطقه سیستان را به انجام خواهد رساند.

خراسان رضوی، رتبه نخست شبکه گاز کشور

شرکت گاز خراسان رضوی هم اکنون با ۳۴ هزار و ۸۸۲ کیلومتر شبکه‌گذاری در رتبه نخست و از نظر تعداد مشترک بعد از استان تهران، در جایگاه دوم کشور قرار دارد. از نظر تعداد انشعاب هم بعد از تهران و اصفهان در رتبه سوم ایستاده است.

این شرکت هم اکنون وظیفه تامین گاز طبیعی ۲ میلیون و ۶۰۶ هزار مشترک را بر عهده دارد و پس از استان تهران در رتبه دوم کشور قرار دارد.

۲ هزار و ۷۶۴ روستای خراسان رضوی نیز با جمعیت ۵۲۴ هزار خانوار، دارای شرایط گازرسانی هستند که از این تعداد تاکنون ۲ هزار و ۵۶۶ روستا با جمعیت ۵۰۴ هزار و ۵۴۵ خانوار گازرسانی شده‌اند.

استان خراسان رضوی با توجه به برخورداری ۹۹.۹ درصدی خانوارهای شهری و ۹۶.۳ درصدی خانوارهای روستایی از خدمات شبکه سراسری گاز، شاخص استان سبز را دریافت کرده و با توجه به ظرفیت‌های خود به عنوان استان معین، در این عرصه نیز پیشرو است.

این استان در قامت استان معین سیستان و بلوچستان، با تکیه بر توان متخصصان بومی، اقدامات ارزنده ای انجام داده و طی سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ گازرسانی به زاهدان و نصب انشعاب گاز در این شهر را به انجام رسانده است.

نصب بیش از ۲۰ هزار انشعاب در سیستان و بلوچستان

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت: این استان به عنوان معین گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان، بیش از ۲۰ هزار انشعاب گاز طبیعی را در شهر زاهدان نصب و اجرا کرده است.

حسن افتخاری ادامه داد: طبق نظر شرکت ملی گاز ایران و با توجه به توانمندی شرکت گاز خراسان رضوی، اجرای بزرگترین پروژه گازرسانی استان، در شهر زاهدان بر عهده این استان گذاشته شده که از اردیبهشت سال ۹۸ عملیات آن آغاز شده است.

وی اظهار داشت: مراحل اجرای ۴۳۶ هزار کیلومتر شبکه گازرسانی شهری شامل ۴۰۳ هزار شبکه توزیع پلی اتیلن، ۳۲ هزار و ۲۵۸ شبکه تغذیه فولادی و ۶۶۶ شبکه توزیع فولادی، یک ایستگاه سی‌جی‌اس دروازه ورودی شهر با ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در ساعت، ساخت ۱۱ ایستگاه تقلیل فشار درون‌شهری در مجموع به ظرفیت ۱۱۵ هزار مترمکعب در ساعت و ۲ ایستگاه حفاظت کاتدیک به صورت ۱۰۰ درصد اجرا و به پایان رسید و تحویل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان شد.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی با بیان اینکه این شرکت پس از زاهدان، مرحله نخست اجرای شبکه گازرسانی شهر چابهار را نیز طراحی کرده است، افزود: بدین ترتیب ۲۶۰ کیلومتر شبکه توزیع و تغذیه گاز این شهرستان در مدت زمان ۲ سال اجرا خواهد شد.

افتخاری افزود: خراسان رضوی به عنوان معین گازرسانی استان سیستان و بلوچستان پس از اتمام موفق طرح گازرسانی شهر زاهدان، مسوولیت طراحی و اجرای طرح گازرسانی به شهرهای چابهار، کنارک، صنایع و بخشی از روستاهای این منطقه را در سه مرحله اجرا خواهد کرد.

وی ادامه داد: در مرحله نخست این طرح، عملیات طراحی ایستگاه ها و شبکه شهر چابهار با تلاش کارکنان خدمات فنی و مهندسی شرکت گاز خراسان رضوی انجام و در حال حاضر پیمان سپاری طرح نیز انجام شده است.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی منطقه چابهار از نظر همجواری با دریای عمان و شرایط خاص اقتصادی آن اشاره کرد و گفت: در این طرح، مطالعات خاک شناسی و رعایت استانداردها و الزامات فنی لحاظ شده است.

افتخاری افزود: با تکیه بر دانش و تخصص کارکنان واحد خدمات فنی و مهندسی شرکت گاز خراسان رضوی، برای نخستین بار در سطح کشور هیترهای گاز ایستگاه های CGS در این طرح حذف شده و سیستم گرمکن ورتکس تیوب به جای هیترهای گازی مورد استفاده قرار گرفته است که این اقدام علاوه بر صرفه جویی اقتصادی و کاهش قابل توجه مصرف انرژی، موجب بهره برداری و نگهداشت بهتر تاسیسات خواهد شد.

افزایش گازرسانی به واحدهای صنعتی

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی بیان کرد: با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب و نامگذاری امسال به "تولید، دانش بنیان، اشتغال‌آفرین"، این شرکت، گازرسانی به واحدهای تولیدی و صنعتی را نیز مورد توجه جدی قرار داده است.

افتخاری ادامه داد: هم اینک ۱۶ هزار و ۳۳۶ واحد تولیدی و صنعتی کوچک و بزرگ از نعمت گاز بهره مند هستند. در هفته دولت امسال نیز ۲۲۰ طرح افتتاح و عملیات اجرایی گازرسانی به ۵۸۰ واحد تولیدی صنعتی استان با مجموع اعتبار ۴۰۳ میلیارد تومان آغاز شد.

بسیج ظرفیت‌های استانی برای گازرسانی به مناطق محروم

اجرای خط تقویتی پارچین _ سنگ بست

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی آغاز عملیات اجرایی خطوط انتقال و تغذیه تقویتی گاز ۴۸ اینچی پارچین - سنگ بست به مشهد را از دیگر طرح های بزرگ برشمرد که در سطح ملی توسط این شرکت در حال اجرا است. این طرح شامل خطوط انتقال و تغذیه تقویتی گاز به طول ۸۵ کیلومتر با ۵۹۸ میلیارد تومان اعتبار اجرا می شود.

افتخاری ادامه داد: با بهره برداری از این طرح ۳۰ درصد به گاز ورودی شهر مشهد افزوده خواهد شد. گاز ورودی مشهد هم اینک در هر ساعت یک میلیون و ۲۶۰ هزار متر مکعب است که این طرح ۵۰۰ هزار متر مکعب به این مقدار خواهد افزود.

وی ادامه داد: گاز مشهد هم اینک از خط انتقال سرخس – نکا تامین می‌شود و با بهره برداری از خط پارچین - سنگ بست، شهر مشهد از منابع گازی جنوب هم بهره مند خواهد شد و این شهر منبع خط انتقال دوم هم خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی اظهار داشت: پروژه های خطوط انتقال گاز استان ۲ بخش را شامل می شود. بخش اول پروژه خط انتقال سی اینچ دیزباد به تربت حیدریه که در افزایش پایداری گاز شهرستان های تربت حیدریه، کاشمر، بردسکن، خلیل آباد و کوهسرخ تاثیر بسزایی دارد و علاوه بر آن تامین گاز نیروگاه راشد تربت حیدریه را ممکن می سازد. این طرح که از مصوبات سفر رییس جمهوری به استان خراسان رضوی است در آبان ماه مورد بهره برداری عملیاتی قرار گرفت.

وی افزود: دیگر خط انتقال گاز، خط ۳۶ اینچ مُلک آباد به مشهد است که با هدف افزایش پایداری تامین گاز مشهد تعریف شده و در ادامه خط پارچین – سنگ بست است. تاکنون مسیرسازی و بخش عمده جوشکاری آن اجرا شده و در سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

تزریق گاز طبیعی به نیروگاه برق تربت حیدریه

نیروگاه سیکل ترکیبی راشد، هفتمین نیروگاه تولید برق استان خراسان رضوی است که به شبکه سراسری گاز متصل شده است. اواخر شهریور امسال گاز طبیعی به شبکه نیروگاه تولید برق راشد در شهرستان تربت حیدریه با موفقیت تزریق شد.

عملیات اجرایی نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی راشد تربت‌حیدریه در سال ۱۳۹۷ با هدف تامین برق مطمئن و پایدار و ایجاد زمینه صدور برق به کشورهای همسایه آغاز شد که در صورت عدم نیاز داخلی، با نظارت وزارت نیرو امکان صدور برق آن به کشورهای همسایه وجود دارد.

مدیر مهندسی و اجرای طرحهای شرکت گاز خراسان رضوی در این خصوص گفت: برای گازرسانی به این طرح سه هزار و ۵۰۰ متر خط انتقال ۱۶ اینچ به همراه یک ایستگاه تقلیل فشار، یک ایستگاه میترینگ و یک قطعه شیر گاز با نظارت فنی شرکت گاز استان نصب و اجرایی شد.

سیدمصطفی حیدری با بیان اینکه عملیات تزریق گاز پروژه گازرسانی به این نیروگاه با هدف تولید برق طی مدتی کمتر از ۲ ماه انجام شد، افزود: در این طرح شرکت گاز خراسان رضوی ۸۵ هزار مترمکعب بر ساعت، گاز را به نیروگاه راشد اختصاص خواهد داد.

وی گفت: پروژه ملی گازرسانی به نیروگاه راشد تربت حیدریه با همکاری منطقه چهار عملیات انتقال گاز و واحدهای گازرسانی به طرح جنوب، اندازه گیری و توزیع گاز، گازرسانی به صنایع و هماهنگی فروش شرکت گاز استان در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شد.

بدون شک یکی از مشکلات مناطق کم برخوردار و یا واحدهای تولیدی و صنعتی، عدم دسترسی به شبکه گازرسانی است که زمستانهای سرد و سختی را برای مردم و هزینه های فراوانی را بر واحدهای تولیدی تحمیل می کند که همت دولت در برافروختن مشعل گاز در مناطق محروم و رساندن گاز به واحدهای صنعتی، نویدبخش تولید ارزانتر برای واحدهای صنعتی و گذراندن زمستان‌ها، بدون دغدغه سرما برای شهروندان خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha