حمیدرضا صفوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بسیاری از صنایع که بهعنوان آلاینده یا انرژی بر و آب بر و آلوده کننده هوا هستند در غرب استان و در نزدیکی منابع آب شیرین و محل ذوب برف و در جهت وزش باد ها قرار گرفته اند و آلودگی آنها به مناطق شهری انتقال مییابد.
صفوی اضافه کرد: اولویت دهی دستگاههای اجرایی استان اصفهان به توسعه و تمرکز به مصرف منابع طبیعی، در اولویت قرار نداشتن تولید محصولات دانشی با ارزش افزوده بالا و هزینه محیط زیستی پایین، اعتماد نداشتن به پژوهشگران و فناوران و رویکرد ورود محصولات از خارج کشور و تعجیل دستگاههای اجرایی در حل مسائل روزمره و ندادن فرصت کافی به پژوهشگران و فناوران از مهمترین چالش های این حوزه است.
وی در عین حال تصریح کرد : با تمام این مسائل اصفهان از فرصت ویژه ای برای پژوهش و فناوری برخوردار است و وجود دانشگاههای دولتی و علوم پزشکی، آزاد و غیر انتفاعی و مراکز پژوهشی و فناوری با رتبه های برتر کشوری و جهانی از جمله این فرصتهاست.
وی ادامه داد: وجود تنها شهرک علمی و تحقیقاتی کشور در استان، سابقه تاریخی، فرهنگی و هنری و وجود آثار تاریخی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه اصفهان مهد هنر و تاریخ است و از ظرفیت بالایی در مسائل هنری و تاریخی برخوردار است، اظهار داشت: دانشگاه هنر اصفهان در سالجاری رتبه اول را در بین دانشگاه های هنر کشور بدست آورد.
وی با اشاره به تنوع اقلیمی و جغرافیایی در این استان اضافه کرد: مناطق غربی استان اصفهان دارای یخچال های طبیعی و مناطق شرقی آن کویری است و تنوع اقلیمی می تواند منشاء تحقیقات و کارهای علمی متفاوتی باشد.
وی با اشاره به تنوع همزیستی ادیان مختلف در این استان و بویژه شهر اصفهان بیان کرد: محلاتی بر اساس ادیان از جمله جوباره، جلفا در این استان تشکیل شده که هر کدام از آنها نمادی از ادیان در این خطه محسوب می شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: وجود صنایع مادر و ملی از جمله فولاد، پتروشیمی، فرآورده های نفتی، نیروگاهی و پلی اکریل بعنوان یک ظرفیت بزرگ برای استان اصفهان محسوب می شوند ، هر چند نگاه منفی در برخی اقشار و طرفداران محیط زیست به این صنایع وجود دارد اما در صورتیکه از این صنایع بعنوان دوستدار محیط بهره برداری شود، ظرفیت توسعه استان خواهند بود.
صفوی با اشاره به وجود صنایع کوچک و محلی و بویژه تنوع صنایع دستی و سنتی در این استان اظهار داشت: بیشترین تعداد و تنوع صنایع دستی و سنتی در استان اصفهان و بویژه شهر اصفهان وجود دارد.
وی ادامه داد: مناطق طبیعی حفاظت شده و اکوسیستم های کمیاب و نایاب این استان از جمله فرصت های مهم دیگری برای پژوهش و فناوری محسوب می شود.
۱۹ تا ۲۵ آذر ، "هفته ملی پژوهش" نامگذاری شده است.
نظر شما