استاندار: چالش‌های استان مرکزی در برنامه هفتم ویژه دیده شود

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: چالش‌ها، پیشران‌ها و مولفه‌های بسترساز این استان در برنامه هفتم توسعه مورد توجه جدی قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» روز یکشنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی در اراک، افزود: این موارد باید منتقل شود و نمی‌توان آنها را از طریق سازمان‌های مادر شناسایی کرد.

وی بیان کرد: مطالب مهمی در چارچوب تنظیم قانون برنامه هفتم وجود دارد که نیاز است با ادبیات آن آشنا شد و سازوکار آن دنبال واجرا شود، تا جزئی از نظام برنامه‌ریزی کشور قرار گیرد و در مسیر دستگاهی که قرار داریم، کارها با دقت انجام شود.

استاندار مرکزی ادامه داد: تا زمانی‌که این ادبیات در ذهن ما ننشیند و به گفتمان نظام اداری استان و کشور تبدیل نشود نتیجه آن مانند وضعیت قوانین سنوات گذشته، می‌شود.

مخلص الائمه بیان کرد: منظور از گفتمان، فضای فکری و ذهنی حاکم بر نظام تصمیم‌گیری است و با گفت و گو متفاوت است و در گفتمان باید همه در خصوص آن حرف بزنند و زمانی‌که تصمیم گرفته می‌شود در یک چارچوب باشد و حرکت صورت گیرد.

وی گفت: گفتمان‌های انقلاب اسلامی، اقتصاد مقاومتی، فرهنگ دینی و مسئله محوری یعنی هر برنامه ، هر تصمیم و هر کاری که انجام می دهیم در چارچوب نظام حاکم ذهنی و پارادایمی که شکل گرفته، باشد و این گفتمان‌ها به مرور زمان تغییر می‌کنند.

استاندار مرکزی افزود: در یک‌ دوره‌ای یک گفتمان حاکم است و در دوره‌ای دیگر گفتمانی دیگر مطرح می‌شود.

مخلص الائمه اظهار داشت: مدیران در راستای برنامه هفتم تامل داشته باشند، از مفاهیم و پایه‌های گفتمان ساز عبور نکنند و این مهم به بدنه دستگاه‌ها واگذار نشود.

وی تصریح کرد: تا زمانی‌که مدیر ارشد دستگاهی در این چارچوب فکر نکند، بقیه کاری انجام نمی‌دهند و خروجی ضعیف و غیر قابل اتکا می‌شود.

استاندار مرکزی ادامه داد: نکته کلیدی برنامه هفتم توسعه، مسئله محوری است و این مهم از ابتدای خدمتگزاری در استان مرکزی تاکید شده و همواره مورد توجه است.

مخلص‌الائمه گفت: نگاه برنامه هفتم مسئله محوری نتیجه گرا است و دنبال نتیجه از نظام برنامه‌ریزی است و در شاخص‌های ارائه شده دلالت بر این موضوع دارد که موفقیتی در اجرای برنامه‌های پیشین حاصل نشده است.

استاندار مرکزی اضافه کرد: برنامه‌ای که برخی جلوتر و برخی عقبت‌تر باشند برنامه نیست و باید در برنامه‌ریزی‌ها توجه شود که برنامه‌ها در یک مسیر حرکت و با حداکثر دقت اجرایی شود.

وی تصریح کرد: ما برای کل کشور برنامه‌ریزی نمی کنیم و باید برای استان، در چارچوبی نظامی که کشور تعیین کرده است، برنامه‌ریزی شود.

استاندار مرکزی افزود: مسایل استان‌ها باید از طریق استان منعکس شود و متکی به گزارشات قبلی نباشد و چالش‌های مختص استان نیز ویژه دیده شود.

مخلص‌الائمه تاکید کرد: از راه دور و با اتاق نشینی کارها با موفقیت دنبال نمی‌شود و باید در دل سازمان‌های مربوطه رفت و کار را با جدیت دنبال کرد.

وی بیان کرد: مدیران باید وقت بگذارند و در مسیر نیازمندی‌های استان مرکزی تلاش ویژه به کار گیرند و از استان‌های فعال و تحول گرا هم الگوگیری شود.

استاندار مرکزی عنوان کرد: ظرفیت‌های زیادی در سیاست‌ها دیده شده که باید نهایت بهره‌گیری صورت گیرد.

مخلص الائمه اظهار داشت: سند تحول دولت مردمی اواخر سال گذشته ابلاغ شد و برش استانی آن باید کماکان مورد توجه باشد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: مدیران باید تک تک کارکنان خود را در راستای چگونگی تدوین برنامه هفتم قرار دهند و همه با دقت این برنامه را مطالعه کنند.

« محمدرضا جعفری» افزود: تدوین برنامه باید بر اساس نیاز سنجی باشد، خیلی از مسایل با یکدیگر مرتبط هستند و نیاز است بحث آسیب‌های اجتماعی مورد توجه ویژه باشد.

وی بیان کرد: مردمی‌سازی برنامه و توجه به هویت استان مرکزی از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی هم در این نشست گفت: تدوین برنامه هفتم آغاز شده و مسئله محوری رویکرد اصلی این برنامه است.

« نوربخش عسکری» افزود: ستاد تدوین برنامه هفتم توسعه از سال گذشته در مسیر برنامه هفتم، حدود ۲۹ مطالعه توسط حوزه‌های مختلف با استفاده از مدل‌ها و محاسبات اقتصادی و با مشارکت بخش خصوصی داشته است.

وی بیان کرد: اولویت اصلی برنامه هفتم پیشرفت اقتصادی توام با عدالت، با نرخ رشد اقتصادی متوسط هشت درصد است که این برنامه ابلاغ شده است.

رئیس سازمان مدیریت وبرنامه‌ریزی استان مرکزی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب تاکید داشتند که در این برنامه از کلی‌گویی پرهیز شود و مسئله محور بودن مورد تاکید ایشان است.

عسکری یادآور شد: همچنین ایشان شهریور امسال، دیداری با هیات دولت داشتند که خواستار توجه جدی به اندازه تورم، رشد اقتصادی، رشد سرمایه‌گذاری، رشد اشتغال، رشد درآمد سرانه و کاهش فاصله‌ی طبقاتی شدند.

وی اظهار داشت: استان مرکزی در کارگروه اصلاح ساختار بودجه کشور، عضویت دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha