به گزارش خبرنگار ایرنا، فاطمه نسخهچی روز یکشنبه در نشست ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در اداره کل بنیاد شهید قزوین افزود: خاطرات والدین و همسران معظم شهدا و جانبازان گنجینههای ارزشمند تاریخ شفاهی هشت سال دفاع مقدس ملت ایران است که باید با ثبت و ضبط کردن آنها، این تاریخ شفاهی را حفظ کرد.
وی اظهار داشت: امروز متاسفانه والدین شهدا در کهولت سنی هستند به همین دلیل خاطراتی که از فرزندانشان به یاد دارند، به مرور زمان فراموش شده است، بنابراین باید خاطرات آنها در کوتاهترین زمان جمعآوری شود.
نسخهچی ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین با توجه به اهمیت موضوع جمعآوری خاطرات شهدا را در قالب طرح "اسناد افتخار" با موضوع خاطرهنگاری والدین شهدا آغاز کرده است.
وی افزود: پیش از این بنیاد شهید و امور ایثارگران قزوین طی سال ۱۳۹۵ در طرح جهادی اقدام به ثبت و ضبط خاطرات این عزیزان کردند و توانستند پرونده جمعآوری خاطرات یک هزار و ۳۹۹ والدین شهدا را به اتمام برسانند.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین گفت: در طرح اسناد افتخار، فیلمبردار و مصاحبهگر در منزل والدین شهدا حضور یافته و به صورت مستند از خاطرات آنها فیلم تهیه می کنند و باید اذعان کرد امروز این خاطرات در تهیه و خلق تولیدات فرهنگی مؤثر است.
وی خاطر نشان کرد: همچنین بعد از اجرای طرح یاد شده، جمعآوری خاطرات همسران شهدا و جانبازان ۷۰ درصد در استان قزوین کلید خورده و خاطرات ارزشمند و فاخر این افراد ثبت و ضبط شده و در همین راستا امسال۳۹۲ خاطره از جامعه ایثارگران جمعآوری و ثبت و ضبط شده است.
نسخه چی افزود: جمعآوری خاطرات شهدای استان قزوین در سطح کشور بینظیر بوده و یکی از مهمترین اقدامات فرهنگی ادارهکل بنیاد شهید و امور ایثارگران این استان به شمار میآید.
وی با بیان اینکه با بازگو کردن خاطرات شهدا، قشرهای مختلف مردم درک میکنند که شهدا در طول هشت سال دفاع مقدس چه کردهاند، افزود: با تحقق این مهم مردم در ادامه دادن راه شهیدان مصمم تر می شوند.
نظر شما