راهبرد تمرکززدایی فعالیت‌های هنری  و عدالت فرهنگی در مازندران اجرایی شد

ساری - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزاری رویدادهای فرهنگی در اقصی نقاط استان را یکی از رویکردهای مهم برای نشاط اجتماعی و همچنین تعمیق فرهنگی ایرانی- اسلامی و فرهنگ بومی عنوان کرد و گفت: تمرکززدایی فعالیت‌های فرهنگی از مراکز استان‌ها، راهبرد دولت سیزدهم است.

حسین جوادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ،تنوع بخشی و مرکز زدایی را یکی از اولویت ها و سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد عنوان کرد و افزود: همسو با این رویکرد در این مدت شهرستان های کوچک میزبان دهها رویداد فرهنگی شدند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری ۶۳ برنامه در شهرستان نوشهر، ۴۵ برنامه در محمودآباد، ۶۰ رویداد در شهرستان نور را بخشی از تحقق سیاست مرکز زدایی عنوان کرد و ادامه داد : باور داریم که باید تمامی مناطق استان بر اساس جمعیت و همچنین ظرفیت های فرهنگی و طبیعی از منابع و برنامه های فرهنگی برخوردار باشند و عدالت فرهنگی و هنری در سراسر استان جریان داشته باشد.

وی بیان داشت: امسال بیش از ۷۰۰ برنامه در حوزه های مختلف از جمله جشنواره‌های بومی- محلی، جشنواره ای ملی، برپایی نمایشگاه های متعدد در بخش هنرهای تجسمی، تولید و اقتصاد مقاومتی، رویدادهای موسیقایی در بخش محلی و ملی و همچنین نشست های تخصصی با اهالی فرهنگ و هنر بخشی از فعالیت های مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

رشد ۳۶ درصدی اعتبارات گامی نخست برای ترمیم مشکلات

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی دغدغه و محدودیت مالی را همواره یکی از مشکلات حوزه فرهنگ دانست و اظهار داشت: خوشبختانه در سال جاری اعتبارات مناسبی برای استان مصوب شد که هرچند به نظر ما کافی نیست ،اما اقدامی روبه جلو است.

به گفته جوادی با پیگیری این اداره کل، در سالجاری مبلغ ۳۵ میلیارد و ۶۸۱ میلیون تومان اعتبار مصوب شد که نسبت به اعتبارات سال گذشته ۳۶ درصد رشد داشته است.

وی درباره اعتبارات تعمیر وتجهیز مجتمع فرهنگی وهنری نیز گفت: در این حوزه نیز سه میلیارد و ۴۳۲ میلیون تومان اعتبار از محل بودجه سال ۱۴۰۰ جذب شد که بی سابقه بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران ادامه داد: در بودجه ۱۴۰۱ نیز اعتبارات خوبی در حوزه تعمیر و تجهیز مجتمع فرهنگی وهنری مصوب شد که سه میلیارد و ۶۹۶ میلیون تومان از محل تملک دارایی های سرمایه ای در کمیته برنامه ریزی شهرستان و یک میلیارد تومان از محل ردیف اعتبارات دانش بنیان می شود.

جوادی به اشاره به اداره خصوصی بسیاری از مجموعه های فرهنگی گفت: این میزان اعتبار به عنوان مشوقی برای ارتقای زیرساخت های فرهنگی محسوب می شود.

راهبرد تمرکززدایی فعالیت‌های هنری  و عدالت فرهنگی در مازندران اجرایی شد

سهم ۱۴۷ میلیاردی اعتبار فرهنگی مازندران از سفر رئیس جمهور

وی همچنین به اعتبارات سفر رئیس جمهور به مازندران اشاره کرد و افزود: در این بخش نیز مازندران در سفر اسفند ماه سال گذشته ۱۴۷ میلیارد تومان برای تکمیل، تجهیز و نوسازی طرح ها و مجموعه های فرهنگی استان اعتبار مصوب دریافت کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: پروژه تالار مرکزی ساری که از سال ۱۳۸۶ آغاز شده بود و بدلیل عدم اعتبار و تخصیص لازم از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار نبود با پیگیری های این اداره کل و جلسات متعدد با دکتر اسماعیلی وزیر محترم مبلغ ۸۰میلیاردتومان برای تکمیل پروژه فوق اعتبار مصوب دریافت کرد.

به گفته جوادی، این اعتبار توسط سازمان برنامه وبودجه کشور به ترتیب مبلغ ۵۰میلیارد تومان در بودجه سال جاری و مبلغ ۳۰میلیارد تومان برای بودجه سال۱۴۰۲ اعتبار دریافت خواهد کرد.

وی همچنین به اعتبار مصوب برای پروژه ناتمام کتابخانه مرکزی ساری اشاره کرد و افزود: پیگیری اداره کل بابت پروژه کتابخانه مرکزی ساری موجب اختصاص مبلغ ۳۰میلیاردتومان برای تکمیل پروژه مذکور توسط سازمان برنامه و بودجه شد که به ترتیب مبلغ ۲۰ میلیارد تومان در بودجه امسال و ۱۰میلیارد تومان نیز تا پایان سال آینده تزریق می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اختصاص ۱۰میلیارد تومان برای تعمیر و تجهیز مجتمع فرهنگی و هنری استان و اختصاص ۲۷ میلیارد تومان برای تکمیل مجتمع فرهنگی و هنری میاندرود و فریدونکنار را از دیگر دستاوردهای سفر رئیس جمهور برای حوزه فرهنگی استان عنوان کرد.

ارتقا و امیدوارسازی نیروهای اداری حوزه فرهنگی

جوادی بخش آسیب‌دیده حوزه فرهنگ را نیروهای اداری دانست و افزود: متاسفانه به این بخش طی سالهای اخیر کمتر توجه شده و شاهد انبوهی از مطالبات هم در حوزه نیروهای فعال و هم در بخش بازنشسته ها بودیم.

به گفته او، طی سال جاری ۶۲۰ میلیون تومان از مطالبات نیروهای بازنشسته پرداخت شده و در همین مدت تا پایان شهریور ماه نیز مطالبات حوزه رفاهی، اضافه کاری و ماموریت کارکنان ادارات فرهنگ و ارشاد به طور کامل پرداخت شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به ارتقای نیروی انسانی با برگزاری دوره های مهارتی اشاره کرد و گفت: برگزاری ۱۳ دوره آموزشی تخصصی و عمومی به میزان ۱۸۴ساعت برای کارکنان یکی از این اقدامات در جهت ارتقای نیروی انسانی و افزایش بهره وری بوده است.

راهبرد تمرکززدایی فعالیت‌های هنری  و عدالت فرهنگی در مازندران اجرایی شد

جوادی در پایان ثبت روز مازندران و ابلاغ آن توسط ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در تقویم رسمی کشور را یکی از مهم‌ترین‌ رویدادهای فرهنگی استان و تاریخی برای مازندران عنوان کرد و گفت: مازندران، کهن دیار فرهنگ ، تاریخ ، زادگاه پهلوانان، سرزمین بزرگ مردان و سرداران و شهیدان سرفرازی است که با نثار جان خویش از دین و آیین و مرزهای ایران زمین دفاع کرده اند و ثبت این نام در تقویم نشان از عظم و هویت بزرگ آن دارد.

وی همچنین به تداوم برنامه و رویدادهای فرهنگی تاکید کرد و اظهارداشت: رویکرد اصلی ما مدیریت رویدادهای فرهنگی توسط خود هنرمندان است که این مسئله هر اتفاق را به روح اصلی هنری آن و اثرگذاری در جامعه نزدیکتر خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha