به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، سید محمد حسینی روز سهشنبه با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانشجو به ویژه دو دانشجویی که در وقایع اخیر شهید شدند، گفت: این دو دانشجو یتیم بودند و مادرانشان آنها را پروراندند.
معاون رییس جمهور با اشاره به وجود ۷۶۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور، بر تلاش دانشجویان برای توسعه علم و دانش تاکید کرد و اظهار داشت: با استفاده از علم است که میتوانیم قدرت داشته باشیم و گام های بلندی با وجود موانع موجود، برداریم.
حسینی بخشی از دستاوردهای به دست آمده کشور در حوزه های علم و فناوری را مرهون روحیه جهاد و ایثار در همه حوزه ها دانست و افزود: اگر دانشمندان ما دارای این روحیه نبودند، امروز این توان علمی را نداشتیم.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با برشمردن اقدامات دولت در یک سال گذشته، اظهار داشت: دولت زمانی کار را شروع کرد که با چالشهای کسری بودجه و پرداخت حقوق مواجه بود ولی توانست تورم ۶۰ درصدی را به ۴۰ درصد کاهش دهد.
حسینی توسعه دیپلماسی با همسایگان را از سیاست های دولت سیزدهم برشمرد و افزود: امروز برخی همسایگان شمالی آماده صادرات و واردات با ایران هستند و در همه حوزهها اقدامات خوبی در حال انجام است و همه تلاش دشمن کند کردن این رشد فعالیت اقتصادی است.
دولت به دنبال دمیدن روح تازه بر کالبد شایسته سالاری است
معاون پارلمانی رییس جمهور با بیان اینکه برخی کشورهای منطقه داعیه حقوق بشر اصلا چیزی به نام انتخابات ندارند گفت: روزی در یکی از این کشورها به ما گفتند بیاید در مجلس که من گفتم این کشور انتخابات ندارد چگونه مجلس دارند که پاسخ دادند یک شورای مشورتی است و حالا این کشورها برای ما از حق و حقوق مردم سخن می گویند.
حسینی با اشاره به تلاش عناصر ضدانقلاب برای مقابله با ایران ادامه داد: همه گروهکهای تروریستی کومله و دموکرات و داعش باهم هستند و علیه ایران تقسیم کار کرده اند. به سفارتخانه های ما در اروپا حمله بی سابقه شد به خودشان اجازه هر برخوردی با معترضان می دهند اما اگر این کار در کشور ما اتفاق بیفتند در مواجهه با آشوبگران می گویند حقوق بشر در ایران نقض شد.
حسینی با بیان انجام کارهای بزرگی مانند افتتاح انتقال آب در کردستان و راه آهن با وجود همه این اعتراضات گفت: دولت روی همه موضوعات برنامه دارد و تدوین برنامه هفتم توسعه هم بر همین محور است. تحقق برنامه های دولت گره گشای مشکلات خواهد بود. و اگر دولت موفق شود سرمایه های اجتماعی افزون می شود.
معاون رئیس جمهور با اشاره به تلاش دولت و مجلس برای پیشبرد امور کشور گفت: جوانگرابی روح تازه به کالبد شایسته سالاری و ایجاد نشاط و شادابی در جامعه بدهد.
حسینی در پاسخ به دانشجویی که تامین آب یک استان را کاری عادی دانست اظهار داشت: در دولت دهم هم همه استانها رفتیم اما در ۱۰ سال گذشته خشکسالی کم سابقه داشتیم و برخی دریاچه ها در کشور خشک شد. اگر به مازندران بروید برخی زابلی ها به دلیل بی توجهی دولت وقت به این استان کوچ کردند. پس موضوع آب باید در کشور حل شود تا هم از ایجاد نزاع و بحث های قومیتی جلوگیری و هم آب شرب مردم تامین شود.
وی افزود: سال ۵۸ به دستور امام خمینی (ره) جهادسازندگی برای حل مشکلات مردم مناطق محروم تشکیل شد. باید ببینیم رتبه ما در دنیا چه بود و الان به کجا رسیدیم ما در زمان جنگ حتی سیم خاردار نداشتیم اما امروز کشورهای دنیا به دنبال آنند که از ما تسلیحات نظامی بخرند. زمانی یک موشک خریدیم و بزرگانی چون شهید تهرانی مقدم با مهندسی معکوس سعی کردند موشک درست کنند.
حسینی تصریح کرد: قبول داریم بیشتر باید اقدام می شد و ما هم به برخی مدیریت های لیبرال منش منتقدیم و باید بیشتر کار می شد اما نباید به اصل نظام انتقاد کنیم.
وی در رابطه با وضعیت دانشجویان دانشگاه شریف در حوادث اخیر گفت: دانشجویان شریف فحش های رکیک می دادند که زیبنده دانشجو نیست. هر دانشگاه برای رسیدگی به تخلفات انضباطی دانشجویان هیاتهایی دارد که به این موارد رسیدگی می کند.
معاون رییس جمهور در امور مجلس با اشاره به حضورش در دانشگاه تربیت مدرس طی هفته های گذشته گفت: برخی دانشجویان به دلیل تاثیرپذیری از شبکههای خارجی حرفهای بی اساسی می زدند که تلاش شد بخشی از این ابهامات رفع شد و همچنان معتقدم این جلسات باید تداوم یابد سوءتفاهمهای دانشجویان رفع شود.
وزیر پیشنهادی راه آسانسوری بالا نیامد
حسینی با بیان اینکه در غرب با صرف سرمایه سنگین، اندیشکده های مختلفی راه اندازی شده است، افزود: علوم انسانی در ایران ضعیف است در حالی که با وجود این همه ضعف در اروپا و آمریکا ما باید آنها را تحت تاثیر قرار دهیم نه اینکه آنان خط دهند و آمریکایی ها از آن بهره برداری کنند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور جوانگرایی افراطی را راهگشا ندانست و با بیان اینکه همانند اوایل انقلاب جوانان باید کارهای میدانی انجام دهند، اظهار داشت: در دولت قبل به جوانها کمتر بها می دادند و این دولت ترکیبی از جوان و افراد با تجربه را در دستور کار دارد.
حسینی در واکنش به سخنان دانشجویی مبنی بر اینکه پیشرفت آسانسوری برخی جوانان را نمی توان جوانگرایی دانست، افزود: این فردی که قرار است فردا از مجلس رأی اعتماد بگیرد، آسانسوری بالا نمی رود؛ در دولت نهم رییس سازمان ملی جوانان بود، تحصیلکرده دانشگاه شریف است و در جایی دیگر دکترای مدیریت دارد که ما به مدیر نیاز داریم.
وی اضافه کرد: وزارت راه فقط ساخت مسکن و جاده سازی نیست حوزه های دیگر هم دارد و مدیری می خواهد که سابقه حضور در دولت و مجلس را داشته باشد. خود مجلس او را به عنوان رییس دیوان محاسبات انتخاب کرد که همان زمان برخی به اینکه چرا یک حقوقدان به این سمت انتخاب نشده، انتقاد کردند اما بعدا دیدیم که رهبر انقلاب برای نخستین بار از رییس دیوان محاسبات بابت ارسال به موقع گزارشها قدردانی کردند.
انتصابات توصیهای نیست
معاون رییسجمهور با بیان اینکه انتصابات توصیه ای نیست و نمایندگان نظارت خود را انجام می دهند، گفت: ۳۲ تحقیق تفحص در این دولت در مجلس تصویب شد و ۲۳۱ تحقیق و تفحص هم در دستور کار مجلس قرار دارد و امیدواریم به جای تنش و درگیری هم افزایی داشته باشیم.
وی با بیان روحیه ضدفسادی رییس جمهور و اینکه با کسی عهد اخوت نبسته است، ادامه داد: رییس جمهور وقتی در قوه قضاییه بود پرچمدار مبارزه با فساد بود و با کسی تعارف نداشت طوری که برادر رییسجمهور و برخی مسئولان را پشت میز کارشان گرفتند و این افراد راهی اوین شدند.
حسینی در پاسخ به برخی انتقادات از عملکرد حوزه فرهنگی کشور اظهار داشت: در امر رسانه کم کاری کردیم باید تغییر و تحولی در این حوزه ایجاد شود و برای تقویت رسانه باید هزینه کرد.
وی خطاب به دانشجویان ادامه داد: اگر ایده ها، طرح ها و برنامه هایی در حوزه فرهنگ داشته باشید استقبال می کنیم.
معاون رییس جمهور درباره ناکارآمدی برخی مدیران که موجب فساد میشود، گفت: مشکلات و کمبودها و نابهنجاریهای در همه جای دنیا حتی آمریکا هم هست و این البته توجیه نیست. اینطور نیست که از مشکلات کشور بی خبر باشیم در این یکسال ۱۵۰ شهر رفتم و هر روز با همه نمایندگان در ارتباط هستیم که مشکلات حوزه انتخابیه خود را به ما اطلاع میدهند.
حسینی در پاسخ به چرایی اجرا نشدن قانون شفافیت بیان کرد: این را نمایندگان باید توضیح دهند اما توضیح رئیس مجلس در جمع فعالان سیاسی این بود که خودش نخستین کسی بود که این طرح را به دلیل اهمیتش امضا کرده است.
معاون امور مجلس رئیسجمهور ادامه داد: مردم نامحرم نیستند ولی دشمن از انتشار برخی چیزها سوء استفاده میکند. قبلاً در مجلس رأی دادن با قیام و قعود همراه بود اما امروز نماینده با دست، موافق یا مخالف بودنش را نشان میدهد و در عمل دکمهای خلاف حرکت دست خود را فشار میدهد.
حسینی در پاسخ به دانشجویی که خواستار توجه دولت به بیماران صعب العلاج شد، گفت: بحث پیشگیری و درمان اولویت دارد و اعتبارت خوبی برای این امر تخصیص یافت. ۶ میلیون نفر رایگان بیمه شدند و درباره بیماران صعب العلاج هم دولت وظیفه خود میداند کمک کند.
وی درباره طرح مطالبات از سوی مردم خاطرنشان کرد: مردم میتوانند حرف بزنند و نمایندگان هم هر روز پشت تریبون تذکراتی میدهند. هر کسی میتواند خود یک رسانه باشد و موارد را انتقال دهد.
معاون رئیسجمهور با تاکید بر اینکه دریافت مالیات خانههای خالی باید با جدیت بیشتری ادامه یابد، درباره اجرایی شدن مصوبات سفرهای استانی گفت: این مصوبات یکی پس از دیگری درحال اجرایی شدن است و برخی مصوبات یک ساله نیست بلکه سه ساله است که همه پیگیری می شود.
به گفته حسینی اجرای ۵ درصد مصوبات به دلیل مشکلات مقررات و عدم هماهنگی دستگاهها، هنوز شروع نشده است.
نظر شما