به گزارش خبرنگار ایرنا، دبیر هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت روز سهشنبه در آیین پایانی با اعلام اسامی اثرهای نمایشی راه یافته به تئاتر فجر گفت: آثار نمایشی رباط کریم و شیراز به صورت مستقیم و آثار تربت حیدریه و یزد پس از بازبینی مجدد به جشنواره تئاتر فجر راه پیدا کردند.
سید وحید فخر موسوی افزود: جشنواره تئاتر مقاومت امسال از ۱۵ شهریور کار خود را در کربلای معلی آغاز کرد، همزمان با اربعین حسینی ۱۳ گروه به عراق اعزام شدند تا اجراهایشان را در مسیر پیاده روی اربعین برای زائرانِ کربلا برگزار کنند.در ادامه آن بخشهای تئاتر خیابانی و رادیو تئاتر این جشنواره در شیراز برگزار شد.
وی ادامه داد: برای شرکت در بخشِ صحنهایِ جشنواره تئاتر مقاومت ۵۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد، ۸۶ اثر در بازبینی انتخاب و در نهایت ۱۲ اثر به بخش نهایی راه یافتند که طی روزهای ۱۲، ۱۳ و۱۴ آذرماه در سالنهای تئاتر مشهد به اجرا درآمدند.
فخر موسوی اظهار داشت: داوری این آثار که از شهرهای اصفهان، یزد، خمینی شهر، اردبیل، تهران، تربت حیدریه، رباط کریم و مشهد حضور داشتند را "جهانگیر الماسی، حسین مسافر آستانه، فرهاد قائمیان، آزیتا ترکاشوند و کورش زارعی" برعهده گرفتند.
دبیر هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت در مشهد با گلایه از برخی بی عدالتی ها در بودجه ریزی بخش تئاتر گفت: بودجه جشنواره تئاتر مقاومت با این کیفیت، یک پنجم بودجه جشنواره ای است که پنج سال است به صورت ویترینی در تهران برگزار می شود.
نماینده مردم فریمان، سرخس و احمدآباد و رضویه نیز در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: حمایت مادی و معنوی از فعالیتهای هنری چه در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و چه در حوزه موسسات فعال فرهنگی و هنری مانند بنیاد روایت فتح و حوزه هنری انجام گرفته و اعتبارات خوبی در اختیار آنها قرار گرفته تا منجر به تولید آثار قوی تر چه در حوزه تئاتر و قالبهای سینما و چه در هنرهای تجسمی شود.
احسان قاضی زاده هاشمی افزود: در بودجه سال ۱۴۰۱ اعتباراتی برای حوزه های هنر در نظر گرفته شده است که امیدواریم تخصیص کامل پیدا کند، ضمن اینکه در بودجه سال ۱۴۰۲ نیز اعتباراتی در نظر خواهیم گرفت تا حمایتهای مادی از بخش هنر منجر به ارتقای کیفی هنر در عرصه های مختلف شود.
آرا هیات داوران بخش صحنه ای هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت به شرح زیر است:
در بخش طراحی پوستر و بروشور: هما پورمحمد طراح پوستر و بروشور نمایش "راه پیموده نشده"؛ در بخش طراحی نور: محمود بختیاری برای نمایش "شبیه خوانی قربانی"؛ در بخش طراحی لباس، حمیدرضا فلامرزی طراح لباس نمایش "داستان آن کلات"؛ در بخش موسیقی: محمد نادری برای نمایش "داستان آن کلات"؛ در بخش طراحی صحنه: سمیه آباده طراح صحنه "به حق چیزهای ندیده و نشنیده" به عنوان برگزیدگان این جشنواره از سوی هیات داوران انتخاب شدند.
همچنین جایزه وِیژه هیات داوران به گروه بازیگران نمایش "به حق چیزهای ندیده و نشنیده" به نامهای "سارا جمالی، فاطمه صفری، زهرا جمالی، معصومه اسدی، سمیه آباده، فاطمه غفاری، حدیث ارمغان"؛ تعلق گرفت. اما برگزیدگان بازیگری سوم در این بخش به اختر اولیایی برای نمایش "شط و شوت"، بازیگری دوم به حکیمه خاکسار برای نمایش "شیموئید" و بازیگری اول و دیپلم افتخار و تندیس به مریم دهقانی برای نمایش "هاراگیری" تعلق گرفت.
رتبه های برتر در بخش بازیگری مرد این جشنواره شامل: رتبه سوم بازیگری به سعید خبیری برای نمایش "شط و شوت"، بازیگری دوم به صورت مشترک برای مهدی دلال و محمدامین محمدی برای نمایش "هاراگیری"، بازیگری اول به سیروس کهوری نژاد برای نمایش "عبدالرضا" هستند.
بازیگران نوجوان نمایش های "قصیده ای برای نجمه"، "به حق چیزهای ندیده و نشنیده" و "مجلس شبیه خوانی قربانی" نیز از سوی هیات داوران جشنواره مورد قدردانی قرار گرفتند.
در بخش کارگردانی نیز رتبه های برگزیده سوم به مجتبی لاله زاری برای نمایش "شط و شوت"، برگزیده دوم به اصغر گروسی برای نمایش "هاراگیری"، برگزیده اول به سمیه آباده برای نمایش "به حق چیزهای ندیده و نشنیده" اختصاص یافت.
برگزیدگان بخش نویسندگی شامل: رتبه سوم برای کامران شهلایی در نمایش "قصیده ای برای نجمه"، رتبه دوم برای اصغر گروسی در نمایش "هاراگیری"، رتبه اول به مزدک صالحی پامناری در نمایش "به حق چیزهای ندیده و نشنیده" هستند.
در این جشنواره همچنین از همسران هنرمندان مرحوم "سعید تشکری" هنرمند و نویسنده برجسته مشهدی و "علی سلیمانی" بازیگر تئاتر و سینما به پاس کارهای ارزشمندشان در عرصه تئاتر و سینمای مقاومت قدردانی شد.
مراسم پایانی جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت با حضور معاون فرهنگی- اجتماعی و امور زیارت استانداری خراسان رضوی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مدیر عامل بنیاد روایت فتح و رییس حوزه هنری خراسان رضوی در محل تالار شهر مشهد برگزار شد.
نظر شما