احمد لطفی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: یکی از راهکارهایی که می تواند در ترمیم سفره های آب های زیرزمینی موثر واقع شود، تعیین تکلیف چاه های فاقد پروانه است.
وی افزود: این در شرایطی است که قوانین مدون و کارسازی در این بخش وجود دارد که می تواند از مصرف بی رویه آب جلوگیری کند.
فرماندار تنگستان تصریح کرد: با پیگیری ها و برگزاری نشست های مشترک با دستگاههای مرتبط از جمله آب منطقه ای، و جهاد کشاورزی و طرح موضوع در کمسیون آب استان، برای تعداد ۲۸۴ حلقه چاه کشاورزی این شهرستان که مشمول این قانون ( چاه های شماره یک ) هستند، مجوز صدور پروانه صادر شده است.
لطفی با اعلام این که این مهم پس از ۱۲ سال از تصویب قانون عملیاتی شده، گفت: منظور از چاه های شماره یک، چاه های فاقد پروانه و بدون مجوزی هستند که قبل از سال ۱۳۸۵ حفر و بهره برداری شده اند ولی به هر دلیلی تاکنون موفق به اخذ پروانه بهره برداری نشده اند.
فرماندار تنگستان ادامه داد: از مزیت های صدور پروانه بهره برداری می توان به صیانت از آب ، جلوگیری از برداشت بی رویه با نصب کنتورهای هوشمند و کمک به کشاورزان برای ثبت سوخت مورد نیاز خود در سامانه مربوطه با نرخ مصوب است.
لطفی یادآور شد: برای تقویت، پایداری و صیانت از منابع آب های زیرزمینی، اجرای عملیات های آبخیزداری و آب خوان داری در کنار اصلاح الگوی و ترکیب کشت و انسداد چاه های غیرمجاز را دنبال می کنیم.
نظر شما