به گزارش عصر چهارشنبه ایرنا، سعید یوسفپور افزود: در این طرح آفات و بیماریهای گونههای گیاهی در منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، شناسایی و مدیریت میشود.
وی با اشاره به اینکه هماکنون خشکیدگی گونها و نابودی گونستانها در وضعیت بحرانی جدی قرار دارد، گفت: در صورت کنترل نشدن این خشکیدگی این ذخایر حساس آب شیرین کاهش و باعث اُفت تراکم و تنوع زیستی در بخش گیاهی و جانوری این منطقه و سایر مناطق حفاظت شده میشود.
وی افزود: با توجه به پایشهای انجام شده، قسمتی از مراتع منطقه حفاظت شده تنگ صیاد نیز با پدیده زوال و خشکیدگی مواجه شده است که این اداره کل در همکاری مشترک با مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، مناطق درگیر در منطقه را شناسایی و راهکارهای مدیریتی در مقابله با آن را ارائه کرد.
یوسفپور، شناسایی و پهنهبندی مناطق درگیر با پدیده خشکیدگی، تعیین شدت و درصد خشکیدگی گونهها، تهیه نقشه پراکنش خشکیدگی، شناسایی آفات درجه ۱، ۲ و ۳ مؤثر بر زوال گونههای درگیر، بررسی نقش عوامل قارچی، تعیین بهترین الگوی مبارزه علیه آفات و بیماریهای موجود، دستیابی به شیوههای مدیریت و احیاء رویشگاه را از جمله این اقدامات معرفی کرد.
وی گفت: در این همکاری مشترک، بذرکاری با گونههای گیاهی و دارویی موجود در فلور منطقه، با هدف احیای قسمتهای تخریبیافته و احداث سامانههای استحصال و ذخیره نزولات برای جلوگیری از توسعه خشکیدگی و احیاء اکوسیستم در سطح ۲۶ هکتار از منطقه انجام میشود.
به گزارش ایرنا،در استان چهارمحال و بختیاری پدیده خشکیدگی گونها، در حدود ۲۵۰ هزار هکتار از مراتع استان مشاهده شده است.
نظر شما