به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد ضمن تبریک هفته بسیج، گفت: آیه شریفه «إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنْتُمْ تُوعَدُونَاین» در وصف یک انسان مومن و بسیجی توضیحات کامل دارد.
نایب رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی افزود: در این آیه شریفه خداوند متعال به چند اصل محوری و مهم استقامت تاکید فرموده و مومنین را دارای ویژگی برجسته معرفی میکند به طوریکه اولا مومنین مربی خود را شناختهاند و خود را تحت تربیت و تعلیم او را قرار داده و به وسیله عقلانیت و ایمان، خویشتن را در مدرسه وحی حاضر نمودهاند.
ابوترابی فرد گفت: از ویژگیهای این تربیت آن است که فرد به صفات الهی آراسته میشود، لذا انبیای الهی مظهر تربیت و صفات خداوند متعال هستند تا جایی که پیامبر اسلام(ص) رحمت للعالمین نام گرفته است، شهدای ما امروز مظهر این کمالات بودند، ویژگی عناصر بسیج این است که آراسته به کمالات و فضائل اخلاقی و اهل دانش و معرفت است.
وی ادامه داد: در این آیه شریفه تاکید خداوند بر ربانیت و استقامت است و مراد از ایستادگی، استقامت در صراطی است که خداوند در قرآن از آن به صراط مستقیم یاد میکند، صراط مستقیم صراط حقی است که پایداری و قوام دارد.
امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: خداوند در قران تاکید میکند که مسیر باطل پایدار نیست و تنها مسیر حق است که پایدار خواهد بود، صراط مستقیم با واقعیتها انطباق دارد به این معنا که در این صراط دانش و علم محوریت دارد.
ابوترابی فرد با اشاره به نقش مرکز پژوهشهای مجلس در پایداری و قوام قوانین، تاکید کرد: نقش مرکز پژوهشها در پایداری و قوام قوانین نقش بسیار کلیدی است، هر میزان این نهاد بتواند پشتوانه علمی طرحها، لوایح، قوانین و تصمیمات مجلس را ارتقا ببخشد راه پایداری و استقامت را هموار کرده است.
نائب رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی یادآور شد: متاسفانه شاهد آن هستیم که امروزه تقریبا بیشتر طرحها و قوانین، طرحهایی هستند که برای اصلاح طرحها و لوایح قبلی تدوین شده اند، چرا که قوانین قبلی پشتوانه علمی نداشته اند.
وی در راستای الزام ایجاد پایداری در قانون نویسی عنوان کرد: خداوند در قرآن تاکید دارد که مومنین بر مبنای قول سدید عمل کنند، قول سدید محکمترین حرفی است که به پشتوانه علم و منطق مستحکم شده است.
ابوترابی فرد در ادامه خاطرنشان کرد: در قانون نویسی شاهد آن بودهایم که برداشتهای مختلفی از یک قانون صورت گرفته است و مجبور بودیم پیرامون اصل موضوع توضیحات داده شود تا مفهوم اصلی آن قانون تفهیم بشود که این قول، قول سدید نیست.
وی در ادامه با اشاره به نقش بسیج در استقامت و پایداری و پیروزی در ابعاد مختلف، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب همواره بر این نکته توصیه می کنند که در بسیجی ماندن استقامت بورزید، به معنای تکیه بر استقامت است، چرا که شیاطین جبهه باطل به وسیله هوا و هوس و یا تهدیدها مانع در مسیر حق میشوند.
امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: دفاع مقدس برابر همه قدرتهای شیطانی ایستاد و پیروز شد، بسیجیان با درک این معنا که دفاع از مسیر حق یک وظیفه عمومی است درعرصه جهاد قدم نهادند و دشمن را شکست دادند.
فرهنگ بسیج محدود به تاریخ، جغرافی و یا حوزههای فعالیتی خاص نیست
در ادامه، بابک نگاهداری رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، گفت: بسیج بیشتر از اینکه یک سازمان باشد یک فرهنگ است و فراگیری این فرهنگ در کشور، باعث خوشبختی و خرسندی است.
وی افزود: مروری بر تعاریف امام خمینی(ره) از بسیج مستضعفان نشان میدهد که ایشان فعالیتهای بسیج را محدود به زمان و تاریخ نمیدانستند، بلکه در تاریخ هر جا جبهه حق در برابر جبهه باطل ایستادگی کرده، فرهنگ بسیج جاری بوده است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه فرهنگ بسیجی محدود به جغرافیا نیست، تاکید کرد: فرهنگ بسیجی فراسوی مرزهای جمهوری اسلامی در حال شکل گیری و گسترش است.
نگاهداری با بیان اینکه عرصههای فعالیت بسیج نیز محدودیت نمیشناسد، عنوان کرد: فعالیتهای بسیج در حوزه خاصی تعریف نشده است، بلکه در حوزههای مختلف علمی، فنی، سازندگی، فرهنگی و اجتماعی گسترش دارد، بسیج در واقع فرهنگی است که هرجا جبهه حق احساس نیاز کند، حضور پیدا کرده تا نیازمندیها را مرتفع کند، لذا فرهنگ بسیج محدود به تاریخ، جغرافی و یا حوزههای فعالیتی خاص نیست.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس یادآور شد: دشمن در جبهه باطل اهمیت فرهنگ و مکتب بسیج را به خوبی میشناسد و تمام تلاش خود را به عرصه میدان آورده است تا به فرهنگ بسیجی ضربه وارد کند.
وی تاکید کرد: همه هویت بسیج مردمی بودن این فرهنگ است و دشمن تلاش میکند تا بتواند بین بسیج و مردم فاصله ایجاد کند. در مقابل این تهدید باید جذب فراگیر بسیج از آحاد مردمی ادامه یابد تا آن دسته از مردم که واقعا هدف خدمت رسانی دارند در این عرصه حضور پیدا کنند.
نگاهداری همچنین تاکید کرد: که دشمن در فعالیتهای ضدتبلیغاتی خود علیه بسیج، سعی دارد روح اخلاص از بسیج بزداید که بیتردید در این مسیر با شکست مواجه خواهد شد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس در پایان با تاکید بر اینکه جهاد مخلصانه مولفه ذات بسیج است، گفت: تفاوت بین یک نیروی اداری معمولی و یک نیروی کار بسیجی در سه مولفه بصیرت، اخلاص و جهاد عملی در بسیجیان است.
مراسم گرامیداشت هفته بسیج، امروز (دوشنبه ۷ آذر ۱۴۰۱) با حضور خانواده معظم شهید حسن تهرانی مقدم، شهید احسان آقاجانی معمار و شهید مهدی اثنی عشری و با سخنرانی سید محمدحسن ابوترابی امام جمعه موقت تهران و بابک نگاهداری رییس مرکز پژوهشهای مجلس، در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در پایان این مراسم، آیین رونمایی از ۴ کتاب جدید حوزه حماسه و مقاومت برگزار شد و از خانوادههای محترم و معظم شهدا تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
نظر شما