سلیمان محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به عوامل موثر بر بیابان شدن مراتع در استان، گفت: بوته کنی، چرای مازاد و خارج از فصل دام در مراتع، تبدیل مراتع به دیمزار، پروژه های عمرانی به خصوص شهرک های صنعتی، معدن کاوی و بهرهبرداری از معادن، جاده سازی و توسعه شهرها و روستاها و خشکسالی که در سال های اخیر افزایش یافته، زمینه را برای بیابان شدن مناطقی از استان فراهم می کند.
رییس اداره امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری به مساحت مراتع پوشش گیاهی غیر جنگلی استان اشاره و گفت: مراتع اگر به مراتع "زیراشکوب جنگل" و "مراتع خارج از جنگل" تقسیم شود ، مراتع خارج از جنگل استان را ۵۱۲ هزار هکتار اعلام کرد.
محمدی به ناچیز شمردن اعتبارات تخصیصی برای مراتع استان گفت: در سال جاری کل اعتبار برای این بخش ۵۳۰ میلیون تومان اختصاص یافته است که لازم است ممیزی مرتع، نظارت بر طرح های مرتع داری، کنترل دام و کنترل پروانه چَرا با این هزینه ناچیز انجام شود.
این کارشناس مرتع، با اشاره به درآمدهای حاصل از مراتع استان، گفت: امسال از محل گیاهان دارویی؛ (به خصوص آنغوزه و باریجه ) حدود ۱ میلیارد ۸۰۰ میلیون تومان بهره مالکانه وصل شد که به حساب خزانه واریز شد.
وی به دیگر عوامل تغییر کاربری در مراتع استان اشاره کرد و گفت: پتروشیمی گچساران مراتعی زیادی تصرف و تغییر کاربری داده که حتی در سال جاری برای توسعه خود، بخشی از مراتع را اشغال کرده است.
وی تاکید کرد: مراتع یکی از مهمترین و با ارزش ترین منابع ملی محسوب می شوند ضمن درآمدهای حاصل از آن، علوفه های موجود در آن و دیگر کاربردهای و فایده های آن، با مدیریت صحیح و بهره برداری بهینه از آن، نقش اساسی در جهت حفظ آب و خاک دارد.
نظر شما