تکمیل زنجیره فرآوری ماهیان خاویاری در مازندران باجدیت پیگیری می‌شود

ساری - ایرنا - معاون اقتصادی رییس جمهور گفت : تکمیل زنجیره فرآوری ماهیان خاویاری در مازندران با پیگیری های ملی و تزریق نقدینگی با جدیت از سوی دولت پیگیری می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن رضایی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از یک مجموعه پرورش ماهیان خاویاری در جویبار در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تکمیل زنجیره فرآوری ماهیان خاویاری برای توسعه صادرات در کشور اجتناب ناپذیر است و برای تحقق این امر به طور حتم دولت حمایت بی حد و حصری از مجموعه های از این دست خواهد داشت.

وی خاطر نشان کرد: مجتمع پرورش ماهیان خاویاری یکی از مهم ترین پایگاه های تولید محصولات صادراتی در کشور است که برای افزایش تولید در این مجموعه ها برنامه داریم.

معاون اقتصادی رییس جمهور تصریح کرد: برای تکمیل مجموعه فرآوری و پایانه صادراتی پرورش ماهیان خاویاری در جویبار حدود ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که دولت برای تامین این میزان نقدینگی اقدام خواهد کرد.

وی گفت: دولت سیزدهم در کنار افزایش تولید به رونق صادرات در کشور هم توجه دارد و تجارت کالاهای راهبردی و لوکس با تلاش مضاعف دولت و بخش خصوصی در گام اجرایی قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایرنا، ماهیان خاویاری اگر چه مهم ترین ذخیره ژنتیکی دریای خزر هستند و به خاطر ارزش غذایی و اقتصادی بالا عنوان «مروراید سیاه» را با خود دارد، ولی بهره برداری بی‌رویه همسایگان خزر به ویژه در بخش شمالی و بی توجهی به بازسازی ذخایر سبب شد تا صید این گونه از سال ۲۰۱۰ میلادی ممنوع شود.

ماهیان خاویاری دریای خزر همانند ماهیان استخوانی رودکوچ هستند به این معنی که تخم ریزیشان را با کوچ کردن موقتی به مصب رودخانه های منتهی به دریای خزر انجام می دهند. همین کوچ موقتی هم مهم ترین علت دست اندازی بی حد و حصر قاچاقچیان و افراد سودجو به این گونه بوده که سبب شد تا صید آن از دریای خزر به طور کلی تا بازسازی ذخایر آن ممنوع شود.

فصل تخم ریزی ماهیان خاویاری از نیمه دوم اسفند شروع می شود و تا پایان اردیبهشت ادامه می یابد ولی در روش تکثیر نیمه مصنوعی، تخم ها در مراکز تخصصی از ماهیان بارور استخراج و پس از تبدیل شدن به بچه ماهی به رودخانه های شیلاتی انتقال می یابد.

بچه ماهیان پس از مدتی زندگی در رودخانه راهشان را به دریا باز می کنند ولی در این مدت باید تحت مراقبت قرار گیرند تا صید نشوند و یا بر اثر تغییر دبی آب رودخانه یا آلودگی از بین نروند.

یکی از سختی های کار در بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری این است که این گونه ها در سن ۱۵ تا ۱۶ سالگی به مرحله تخم ریزی می رسند و به همین دلیل احتمال صید نشدن تا پیش از رسیدن به این سن بسیار کم است.

این ماهیان وقتی به سن تخم ریزی می رسند، به دهانه های رودخانه می روند و به همین خاطر هم تهدید صید شدن توسط جوامع محلی یا قاچاقچیان و سودجویان بیشتر می شود.

مازندران حدود ۱۳۰ رودخانه با شاخه های اصلی و فرعی دارد که ۲۴ رشته رودخانه به عنوان رودخانه مهم شیلاتی محسوب می شوند ولی لزوما ورودی تمامی این رودخانه های شیلاتی مسیر کوچ ماهیان خاویاری نیست و به همین دلیل هم شیلات مازندران چهار رودخانه را برای تکثیر نیمه مصنوعی انتخاب کرده است.فیل ماهی، ازون برون، قره برون و شیپ از مهم ترین گونه های ماهیان خاویاری دریای خزر هستند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha