عضو شورای شهر یزد از توسعه افقی خارج از محدوده این شهر انتقاد کرد

یزد- ایرنا- عضو شورای اسلامی شهر یزد گفت: برخی دستگاه‌های استانی بدون نظر شهرداری و شورای اسلامی شهر در حال توسعه افقی و بی‌رویه یزد هستند.

به گزارش یکشنبه این شورا "مجید تجملیان" در نود و هشتمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر یزد افزود: مشاور اولین طرح جامع شهر یزد در چند دهه پیش با روشن‌بینی تأکید کرد که کنارگذر شهر یزد برای جلوگیری از دست‌اندازی شهر به آبادی‌های جبهه جنوب و جنوب غربی و سوءاستفاده سوداگران باید از مسیر شمال شرقی (پشت خلدبرین) اجرا شود.

وی ادامه داد: متأسفانه طی چند دهه اخیر نه تنها به نظر مشاور مذکور توجهی نشد، بلکه طی دو مرحله شاهد توسعه افقی پهنه شهر به سمت جنوب غربی بودیم؛ ابتدا احداث کنارگذر اول (بلوار دانشجوی فعلی) در ابتدای دهه ۱۳۶۰ طی حدود ۶ سال و سپس احداث کنارگذر دوم (کمربندی فعلی) در دهه ۱۳۷۰ و ۱۳۸۰ طی حدود ۱۵ سال اجرایی شد.

عضو شورای شهر یزد افزود: طی سال‌های اخیر هم شاهد هستیم که با عده‌ای که منافع عمومی شهر و شهروندان برایشان اهمیتی ندارد در مراکز تصمیم‌گیری نفوذ کرده‌ و با لطایف‌الحیلی به دنبال الحاق زمین‌های آن سوی کنارگذر به محدوده شهر هستند.

وی هشدار داد اگر شورای اسلامی شهر یزد با قاطعیت از توسعه شهر به آن سوی کنار گذر فعلی، جلوگیری نکند و این انحراف خطرناک ادامه پیدا کند، تبعات وحشتناکی در آینده‌ای نزدیک گریبانگیر شهر و شهروندان یزد خواهد شد.

تجملیان اظهار داشت: نه تنها در حال حاضر بودجه هنگفت لازم برای احداث کنارگذر شمال شرقی یزد در وزارت راه و شهرسازی وجود ندارد، بلکه با فرض وجود داشتن این بودجه، همزمان اجرای آن با توجه به تجربیات قبلی کمتر از ۲۰ سال نخواهد بود، بنابراین برای جلوگیری از تبعات تلخ، باید مدیریت شهری یزد بر بستن جدی و قاطع محدوده شهر یزد متمرکز شود.

وی تبدیل شدن کنارگذر فعلی به کشتارگاه انسان‌ها، الحاق تدریجی روستای شحنه، شهرک طرح ملی مسکن، کاریزبوم و سایر موارد مشابه به محدوده شهر یزد، عدم کشش بودجه شهرداری برای اداره شهری با این پهنه فراخ و افت خدمت‌رسانی مطلوب به شهروندان، حرکت تدریجی وضعیت شهر یزد به سمت یک شهر بی‌در و پیکر، زشت و فقیر و بروز مشکلات و بحران‌های جدی اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی و آب را از جمله تبعات توسعه بی‌رویه و افقی شهر به آن سوی کنارگذر جنوبی اعلام کرد.

عضو شوری اسلامی شهر یزد تاکید کرد: طبق آمار آخرین سرشماری، شهر یزد پایین‌ترین چگالی جمعیت را در بین مراکز استان‌ها دارد، همچنین نسبت مردان به زنان در جمعیت یزد به طور غیرعادی بالاتر از متوسط کشور و نشانگر آن است که شهر یزد به تدریج به یک شهر کارگری تبدیل می‌شود؛ واقعیتی که پدیدار شدن ناگهانی طرح توسعه روستای شحنه را قابل فهم می‌کند.

شهر یزد حدود ۶۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha