امسال عصر روز پیش از شروع جمعه سیاه (بلک فرایدی) در آمریکا، پارکینگ فروشگاه ها خالی بود و کسی جلوی آنها برای استفاده از تخفیف های جذاب فروشگاهها صف نبسته بود و با سال های گذشته که مردم در صفهای طولانی برای استفاده از تخفیف های جذاب میایستادند، متفاوت بود.
این درحالی است که در اقتصادی نامطمئن، حضور هرچه بیشتر مشتریان در این روز برای فروشگاه ها حیاتی است.
بسیاری از افرادی که به فروشگاه ها مراجعه می کنند، اعلام کرده اند که خرید آنها برنامه ریزی شده و راهبردی است و به دنبال خرید بدون فکر یا ولخرجی نیستند.
جرمی پریچت کارمند یک فروشگاه آمریکایی به شبکه فاکس نیوز آمریکا گفت: من هیچ مشتری ندیدم و بسیار برایم تعجب آور بود. معمولا یک روز قبل از آغاز بلک فرایدی تمام فروشگاه پر از مشتری است. اما روز جمعه خبری نبود.
وی افزود: فکر میکنم این استقبال کم نشان دهنده مسیری است که جهان در پیش گرفته است. یادگیری مجازی، خرید مجازی، همه به دنبال این هستند که در راحتی خانه خود آنچه می خواهند خریداری کنند.
طبق اعلام فدراسیون ملی فروشگاه های آمریکا، از عصر روز پنجشنبه تا روز دوشنبه بیش از ۱۶۰ میلیون نفر در این کشور به صورت مجازی خرید میکنند.
بر اساس گزارش رسانه ها، این درحالی است که بسیاری از افرادی که امیدوار به خرید محصولات شرکت اپل با تخفیف جذاب بودند نیز امسال ناامید از فروشگاه های این شرکت به خانه های خود بازگشتند زیرا به دلیل وقفه در تولید در کشور چین، شرکت اپل نتوانسته است محصولات به روز خود را به مناسبت روز بلک فرایدی ارائه کند.
طبق گزارش ادوبی آنالیتیک، ارزش فروش کالا به صورت آنلاین در روز بلک فرایدی سال جاری بین ۹ تا ۹.۲ میلیارد دلار خواهد رسید. این پیشبینی کمی بیشتر از پیشبینی قبلی این شرکت است که خرید آنلاین را ۹ میلیارد دلار اعلام کرده بود.
داده های جدید حاکی از یک افزایش تقریبی ۱ درصدی نسبت به سال گذشته از نظر خرید مجازی در آمریکا در روز بلک فرایدی را نشان می دهد.
طبق گفته این شرکت، خریداران آمریکایی در روز شکرگزاری تقریباً ۳ درصد بیشتر از سال گذشته به صورت آنلاین هزینه کردند و بیشترین خرید از طریق گوشی همراه بوده است.
در سال ۱۹۷۵، روزنامه نیویورک تایمز برای توصیف ۲۹ نوامبر با جمله «شلوغترین و پرترافیکترین روز خرید سال» از اصطلاح "جمعه سیاه" استفاده کرد.
پس از آن، اصطلاح جمعه سیاه رایج شد و در دهه هشتاد میلادی، به عنوان یک سنت ویژه در فرهنگ کریسمس مطرح شد.
حالا اما جمعه سیاه، با منطق فروش و بازاریابی تحلیل میشود. فروشگاهها کالاهایشان را از اول سال میفروشند و در ماه نوامبر، به زمانی می رسند که دیگر هر چه بفروشند، فقط برایشان سود حساب می شود.آنها در این روز خط قرمز فروش را رد کردهاند و وارد خط سیاه شده اند.
بر اساس این تئوری، فروشگاهها و خرده فروش ها بعد از گذشت ۱۱ ماه از سال، دغدغه فروش را پشت سر گذاشتهاند. به همین دلیل حراجهای فوق العاده با تخفیف های ۱۰ درصد تا ۹۰ درصدی برگزار می شود و تا روز کریسمس هرچه به دست آورند، سود خالص محسوب میشود.
نظر شما