فدراسیون کشاورزی این کشور اعلام کرده بود هزینه شام مراسم شکرگزاری امسال ۲۰ درصد گرانتر از سال گذشته خواهد بود اما گزارش یک مرکز معتبر تجزیه و تحلیل تقاضای غذا در آمریکا نشان می دهد که ۱۰ ایالت از سایر ایالت ها، افزایش هزینه بیشتری را تجربه می کنند.
مردم آمریکا هر ساله در چهارمین پنجشنبه از ماه نوامبر و همزمان با پایان فصل درو و نزدیک شدن به سال نو میلادی جشن شکرگزاری برگزار میکنند. این روز، یکی از تعطیلات رسمی فدرال آمریکا به شمار میرود و مرسوم ترین غذا در وعده شام روز شکرگزاری، بوقلمونِ شکم پر است که با انواع سبزیجات، داخل آن پر شده باشد.
بر اساس گزارش موسسه پوردو، ایالت های دورافتاده هاوایی و آلاسکا در آمریکا به ترتیب با قیمت ۹۷.۰۷ دلار و ۸۷.۵۷ دلارهزینه متوسط برای بوقلمون و سایر مواد خوراکی برای ۱۲ نفر، گران ترین ایالت های آمریکا از نظر هزینه یک مهمانی جشن شکر گزاری در این کشور هستند.
پس از آنها، ایالت های داکوتای جنوبی (۸۶.۰۶ دلار)، نبراسکا (۸۵.۴۳ دلار)، کالیفرنیا (۸۴.۵۷ دلار)، اورگان (۸۳.۸۹ دلار)، کلرادو (۸۳.۸۲ دلار)، نوادا (۸۳.۶۱ دلار)، نیویورک (۸۳.۴۵ دلار) و مریلند (۸۳.۳۳ دلار) به ترتیب در جمع ۱۰ ایالت گران آمریکا از این نظر هستند.
مدیر بازار نیو ساگایا سیتی در آنکوریج در ایالت آلاسکا که خود را مایک بی معرفی کرد، گفت: همه هزینه ها مربوط به حمل و نقل می شود. ما همه کالاها را با کشتی حمل می کنیم. البته هزینه های سوخت افزایش یافته است، بنابراین هزینه های حمل و نقل افزایش می یابد.
ارزانترین ایالت ها برای شام روز شکرگزاری اکثرا در جنوب آمریکا قرار دارند. یک وعده غذایی ۱۲ نفره در کانزاس، جورجیا، آلاباما، میسوری، فلوریدا، کارولینای جنوبی و تنسی به طور متوسط کمتر از ۷۵ دلار هزینه دارد. آرکانزاس، می سی سی پی و مونتانا نیز فهرست ۱۰ ایالت ارزان آمریکا از نظر وعده غذایی روز شکرگذاری را تکمیل می کنند.
بر اساس اعلام فدراسیون کشاورزی آمریکا، قیمت یک بوقلمون ۱۶ پوندی در سال جاری به طور متوسط ۲۸.۹۶ دلار است که ۲۱ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.
جیسون لوسک، اقتصاددان موسسه پوردو که داده های روز شکرگزاری را دنبال می کند، گفت: قیمت های بوقلمون امسال ۲۰ درصد افزایش یافته است.
به گفته وی، مصرف بوقلمون در آمریکا از سال ۲۰۱۷ تقریباً ۱ پوند به ازای هر نفر (از ۱۶.۵ پوند به ۱۵.۳ پوند) کاهش یافته است.
به نظر می رسد تقاضا برای گوشت در آمریکا کاهش یافته است که کارشناسان معتقدند این امر احتمالا به دلیل همه گیری کرونا یا شاید به دلیل تغییر ذائقه آمریکایی ها باشد.
راجر کریان، اقتصاددان ارشد فدراسیون کشاورزی آمریکا می گوید، تورم عمومی که قدرت خرید مصرفکنندگان را کاهش میدهد، عامل مهمی در افزایش متوسط هزینههای شام شکرگزاری امسال است.
مشکلات زنجیره تامین ناشی از جنگ در اوکراین، هزینه غذاهای مراسم شکرگزاری را افزایش داده است. این جنگ همچنین هزینه هایی مانند خوراک، سوخت و کود را برای کشاورزان و دامداران افزایش داده است.
اگرچه تورم در ماه گذشته در آمریکا کاهش یافت اما تا پایان ماه اکتبر ۷.۷ درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته است.
بر اساس تحقیقات انجام شده، قیمت همه غذاهای مرسوم در مراسم شکرگزاری در سال جاری در آمریکا افزایش یافته است. بر این اساس، بیشترین افزایش قیمت مربوط به مواد غذایی برای پر کردن شکم بوقلمون است که ۶۹ درصد افزایش یافته و کیک و خامه هر دو ۲۶ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته اند.
نظر شما