فرهاد نامداری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در راستای عملیاتی نمودن شعار سال ضوابطی به دستگاه های مختلف ابلاغ شده و سهم عمده ای به پارک علم و فناوری استان ابلاغ شده است با برش های کوتاه مدت تا پایان سال و اولویت راه اندازی کارخانه نوآوری بوده است.
وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری برنامه اقتصاد دانش بنیان استان را تهیه کرده است، اظهار داشت: بانک اطلاعاتی طرح های دانش بنیان در حال تدوین است و در قالب برنامه اقتصاد دانش بنیان کارخانه نوآوری استان با پیشرفت ۹۵ درصد در حال انجام است و بخشی از هزینه این کار از مصوبات سفر بوده است که مشکلات اعتباری آن در حال رفع شدن است.
وی با اشاره به اجرای برنامه های ایده شو در پارک علم و فناوری استان ادامه داد: اجرای مستمر این برنامه ها در جذب و توسعه اقتصاد دانش بنیان بسیار تاثیرگذار است.
نامداری عنوان کرد: در قالب تبصره ۱۶ و ۱۸ کمک های خوبی به اجرای طرح های پارک علم و فناوری لرستان شده است بطوریکه در این حوزه الگوی دیگر پارک های علم و فناوری کشور هستیم.
وی با اشاره به فاصله تکنولوژی بین لرستان باسایر استان ها اظهار داشت: لرستان نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه فراتر از ضوابط بودجه ای برای دیگر استان ها است تا بتوان استخر فناوری را در برای رونق مراکز کارآفرین و فناوری استان ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه به زودی ۲ خانه خلاق در سطح استان راه اندازی می شود افزود: تعداد مراکز رشد و واحدهای فناور لرستان رشد ۱۰ درصدی داشته است و از ۱۶۲ مورد به ۱۶۵ مرکز رسیده است.
رییس پارک علم و فناوری لرستان گفت: ۲ مراکز رشد دانشگاه لرستان و نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های استان راه اندازی شده است و برای تجمیع نوآوری استان همکاری با مراکز رشد دانشگاه علوم پزشکی و مرکز رشد سپاه نیز انجام شده است.
وی با اشاره به لزوم تهیه فضای مناسب برای مراکز رشد استان اظهار داشت: دهکده فناوری کشاورزی استان نیازمند مکان مناسب است و درصورت تامین زیرساخت های مورد نیاز پردیس فناوری کشاورزی که از الزامات این استان راه اندازی خواهدشد.
وی ادامه داد: تعداد شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری و مراکز رشد ۱۸ درصدی داشته است و از ابتدای سال تاکنون مجموع این شرکت ها از ۱۹ مورد به ۲۲ شرکت رسیده است که تا پایان سال به ۵۰ شرکت دانش بنیان خواهد رسید.
فرهادی با بیان اینکه آیین نامه ارزیابی باید بازنگری شود تا شرکت های دانش بنیان استان نیز بتوانند از امتیازات اعطایی بهره مند شوند، تاکیدکرد: همچنین نشان دانش برای محصولات اجباری شود تا اقلام با فناوری بالا از ضوابط این نشان بهره مند شوند.
وی گفت: رشد اشتغالزایی مراکز فناور و دانش بنیان لرستان امسال رشد ۱۵ درصدی داشته است و از ۴۰۶ مورد به ۴۹۴ رسیده است که تاپایان سال به بیش از ۶۰۰ نفر خواهد رسید.
وی بر لزوم راه اندازی بندر خشک و توسعه زیرساخت های گمرک و تکمیل زیرساخت های ارتباطات استان تاکید کرد و این مورد را جهت توسعه صادارات دانش بنیان لرستان را ضروری برشمرد.
رییس پارک علم و فناوری لرستان گفت: سال گذشته میزان صادرات کالاهای فناور و دانش بنیان استان از ۶۳۵ هزار و۷۷ دلار بوده است که در سه ماه نخست سال جاری میزان صادرات ۱۹۴ هزار و ۳۰۰ دلار ثبت شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۲۲ درصدی داشته است.
نظر شما