به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مصطفی رجبی مشهدی» در آخرین روز برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران در نشست خبری افزود: هماهنگی و همکاری خوبی بین وزارت نفت و نیرو برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاهها وجود دارد تا مشکلی در تامین سوخت ایجاد نشود.
وی ادامهداد: امسال کاهش قابل ملاحظه ای در مصارف برق بخش خانگی با وجود اضافه شدن سالانه یک میلیون مشترک اتفاق افتاد و این کاهش سبب شد برق اضافه به بخش صنایع اختصاص یابد.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: ناترازی مالی صنعت برق سبب شد به سمت روشهای مدیریت مصرف جدیدتری برویم و از طرف دیگر به فکر توسعه باشیم.
وی با تاکید بر اینکه امسال هیچ گونه افزایش تعرفه ای در بخش خانگی نداشته ایم، افزود: افزایش تعرفه بهمنماه پارسال بر اساس مصوبه دولت اتفاق افتاد.
سخنگوی صنعت برق اضافهکرد: براین اساس برای مسترکان بخش خانگی که مصرفشان پایینتر از الگو است هیچگونه افزایش تعرفه ای اعمال نشد.
وی گفت: افزایش تعرفه فقط شامل مشترکانی بود که مصرف بالای الگو داشتند و تعرفه آنان پلکانی افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران اظهار داشت: امسال برای مشترکان صنعت برق مشوق هایی در نظر گرفته شد و بر این اساس از ۵۶ میلیون قبض ۲۲ میلیون قبض مشمول دریافت پاداش شدند.
وی گفت: امسال هشت میلیون مشترک برق رایگان دریافت کرده و بستانکار شدند و نیز یک میلیون و ۱۰۰ هزار مشترک با کاهش مصرف خود را به زیر الگو رساندند.
رجبی مشهدی با بیان اینکه امسال یکهزار و ۵۰۰ مگاوات صرفه جویی را در صنعت برق شاهد بودیم، خاطرنشانکرد: این در حالی است که هر سال یکهزار مگاوات افزایش مصرف را شاهدیم و صرفه جویی انجام شده ناشی از همکاری مردم در همه بخشها بوده است.
صادرات برق به ترکیه
وی درخصوص آخرین وضعیت صادرات برق به ترکیه، اظهار داشت: اکنون سنکرون انجام شده، ۶۰۰ مگاوات را به طور آزمایشی وارد تبادل کردیم و با آخرین فناوری روز دنیا به صورت یک پست «بک تو بک» کار را پیش می بریم.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه با این فناوری از اختلالات فرکانسی جلوکیری میشود، گفت: ۶۰۰ مگاوات در این مرحله اقدام شده و امیدواریم بتوانیم تبادلات را گستردهتر کنیم.
وی درخصوص هدفگذاری صنعت برق برای صادرات برق به اروپا، گفت: یکی از اهداف صادراتی ما اروپاست که از طریق ترکیه میتوانیم به آن راه پیدا کنیم.
افزایش ۲ برابری گاز تحویلی به نیروگاهها
رجبی مشهدی در خصوص تأمین سوخت زمستان نیروگاهها با تاکید بر اینکه اکنون تأمین گاز نیروگاهها در اولویت وزارت نفت است، بیانداشت: برنامهریزی این است که هیچگونه خاموشی به نیروگاهها از بابت عدم سوخت تحمیل نشود.
وی با بیان اینکه در روزهای سرد سال ممکن است درصد گاز به سوخت مایع به ۵۰ درصد برسد، گفت: اکنون بیش از ۷۰ درصد سوخت نیروگاهها از طریق گاز تأمین میشود.
سخنگوی صنعت برق اظهار داشت: اگر یک مقایسه در طول چند روز گذشته نسبت به سال قبل داشته باشیم، گاز تحویلی به نیروگاهها ۲ برابر افزایش یافته و اکنون از سوخت جایگزین کمتری استفاده میکنیم و با تلاشهایی که در وزارت نفت میشود، مشکلی برای تأمین برق نخواهیم داشت.
رجبی مشهدی اضافهکرد: خواسته وزارت نفت و وزارت نیرو از مشترکان کاهش ۱۰ درصدی مصرف است و اگر این اتفاق بیافتد با مشکل کمتری مواجه میشویم.
وی با بیان اینکه برای گاز تحویلی به نیروگاه یک برنامه مشخص میشود، افزود: تاکنون از آنچه مشخص شده گاز بیشتری به نیروگاه ها تحویل داده شده است.
وی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه با وجود نرخ پایین برق در معاملات بین المالکی آیا چنین اقدامی منطقی است، گفت: در شرایط فعلی با کشور ترکیه مبادله برق وجود دارد، به طوری که ۳.۵ روز ما به این کشور صادرات انجام میدهیم و ۳.۵ روز دریافت کننده برق هستیم، ضمن آنکه تعرفه صادرات بنا به موقعیتهایی که وجود دارد متفاوت است و بر مبنای فوب خلیج فارس قیمت گذاری انجام میشود.
رجبی مشهدی با اشاره به اینکه سالیانه یک میلیون مشترک در بخش خانگی اضافه میشود با این حال کاهش مصرف برق داشته ایم، گفت: امسال همکاریهایی با بخش گاز داریم تا بتوانیم همه انرژی زمستان را تأمین کنیم.
وی با بیان اینکه اصلاح تعرفه در سال جاری نداشته ایم، اضافهکرد: مشترکاتی که مصرفشان زیر الگو باشد یارانه دریافت میکنند و مشترکاتی که بالای الگو برق مصرف کرده اند، به صورت پلکانی تعرفه برقشان افزایش یافته و یک میلیون و ۱۰۰ هزار مشترک مصرف خود را به زیر الگوی مصرف رسانده اند؛ به همین دلیل یکهزار و ۵۰۰ مگاوات صرفه جویی در مصرف برق ایجاد شده است.
این مسوول افزود: فقط سه تا چهار درصد مشترکان بالای الگو برق مصرف میکنند، نزدیک به هشت میلیون مشترک مشمول تخفیف ناشی از مدیریت مصرف داشته اند.
رجبی مشهدی با بیان اینکه ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه برق توسط صنایع انرژی بر برنامه ریزی ساخته شده است، اظهار داشت: صنایع انرژی بر در آینده سهم کمتری از برق مصرفی شبکه خواهند داشت و سال آینده بیش از یکهزار مگاوات برق تولیدی نیروگاههای ساخت صنایع وارد شبکه میشود.
وی با تاکید بر اینکه امسال سه درصد ذخایر گاز مایع به عنوان سوخت نیروگاه بیشتر از سال گذشته وجود دارد، اظهار داشت: با این حال صرفه جویی در مصرف برق وجود داشته باشد تا بتوانیم زمستان را بدون خاموشی پشت سر بگذاریم.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه ایران با کشورهای زیادی ارتباط مرزی دارد که با برخی از آنها برق واردات و از برخی صادرات میکند، گفت: اکنون برنامه بلندمدت برای صادرات برق به کشورهای حاشیه خلیج فارس داریم و همچنین در راستای پیمان برقی که با روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان داریم به دنبال توسعه همکاری با این کشور هستیم.
نظر شما