کریم بیگی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: گردشگری در سایه امنیت رونق دارد اما جریانات اخیر دوباره گردشگری اصفهان را بعد از پشت سر گذاشتن دوران کرونا، بهشدت تأثیر قرار داده است.
وی یادآور شد: قریب به ۸۰ درصد تورهای خارجی که بهطور عمده در مهر و آبان هرسال به ایران و اصفهان میآمدند، لغو شد و این اتفاق مبین این است که ضربه شدیدی به بخش اقامتی و کلیه بخشهای صنعت گردشگری اصفهان خورده است.
بیگی با اشاره به فراز و نشیبهایی که در طول چند سال اخیر، گردشگری و ازجمله بخش اقامتگاههای اصفهان از سر گذراندهاند، گفت: فعالان عرصه گردشگری هر زمان با مسائلی روبهرو هستند و هنوز مشکلات قبلی حلنشده یا بهمحض عبور از آنها و رسیدن به یک تعادل نسبی، اتفاق جدیدی رخ میدهد که بسیاری از آنها را دچار ورشکستگی میکند.
وی افزود: شرایط از این لحاظ برای هتلها متزلزل است که نمیتوانند نیروهایشان را تعدیل کنند چراکه ازیکطرف موجی از سفرها ممکن است پیش بیاید و باید سرویس بدهند و در این صورت نیروی متخصص نخواهند داشت و از طرفی اگر بخواهند تعدیل نیرو نکنند با بحران مالی مواجه میشوند.
رئیس جامعه هتلداران اصفهان ظرفیت اشغال هتلهای اصفهان را تا قبل از وقایع اخیر بین ۴۰ تا ۶۰ درصدبرآوردکرد و گفت: علاوه بر شرایط متزلزلی که برای گردشگری رخداده است، تصویب برخی از طرحها بهمراتب شرایط را برای هتلداران و صاحبان اقامتگاهها سختتر میکند.
وی افزود: طرح افزایش نرخ برق برای صنعت از سوی وزارت نیرو به مجلس ارائه و این طرح مصوب شده است. طبق این مصوبه، قیمت برق مراکز اقامتی حدود ۶ و نیم برابر افزایش خواهد یافت.
بیگی بابیان اینکه هنوز این مصوبه برای اجرا ابلاغ نشده است، گفت:کوشیدهایم از طریق وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و همچنین نمایندگان مجلس جلوی این مصوبه را بگیریم اما تا این لحظه به نتیجهای نرسیدهایم.
رئیس جامعه هتلداران اصفهان خاطرنشان کرد:با توجه به شرایط آلودگی هوا که صنعت برای اصفهان ایجاد میکند و از سویی چالشهای کشاورزی با کمبود آب و شرایط فرونشست، تنها گردشگری برای اصفهان باقی میماند که هر زمان بهواسطه یکسری تصمیمات، بر پیکر این صنعت پاک ضربهای وارد میشود.
وی خاطرنشان ساخت: بارها خواستیم که درباره با تصویب برخی از طرحها از نمایندگان مجامع گردشگری نظر بخواهید و بعد تصمیم بگیرد اما نسبت به این موضوع بیتوجهی شده و دود آن در چشم گردشگری رفته است.
بیگی افزود:ما تابع بخش صنعت هستیم و چون هزینه برقِ صنعت را بالابردهاند، این موضوع برای ما هم صدق میکند؛ تمام درخواست ما این بوده است که ما را از بخش صنعت جدا کنند، چراکه شرایط ما با قوانین بخش صنعت همخوانی ندارد.
رئیس جامع هتلداران اصفهان گفت: منابع و درآمدها و شرایط اجتماعی برای گردشگری متفاوت از صنعت است، هرچند تولید صنعت برجاست ولی گردشگری که در رکود قرارگرفته است، نمیتواند تابع بخش صنعت باشد و باید تعرفه جداگانه برای بخش گردشگری و اقامتی تعریف کنند.
وی بابیان اینکه توان ما در حد بخش صنعت نیست،افزود: تمام نیروهای ما جذب صنعت میشوند چراکه درآمد این بخش بهمراتب بهتر از اقامتگاههاست و این باعث میشود با توجه به پیشنهادهای حقوق و مزایای بخش صنعت، ما با فقدان نیروی متخصص روبهرو شویم.
اصفهان حدود ۱۵۰ هتل، ۴۴۴ اقامتگاه بوم گردی، ۷۰ هتل سنتی، ۱۵۰ مسافرخانه و ۲۳۰ مهمانپذیر و افزون بر ۳۵ هزار تخت دارد ، این خطه با بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی که یک هزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و چهار مورد آن ازجمله میدان امام، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده، یکی از مقاصد اصلی گردشگران خارجی و داخلی در ایران است.
نظر شما