۳۰ آبان ۱۴۰۱، ۱۷:۴۸
کد خبرنگار: 5260
کد خبر: 84949684
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

بزرگترین آتش سوزی هایی که در جهان خسارات به بار آورد!

حریق یا آتش سوزی که معادل عبارت انگلیسی (conflagration) است، مفهومی است که همیشه ترسناک و دلهره آور است.

از ابتدای تاریخ تا به الآن در کنار حوادث دیگر نظیر سیل، طوفان، زلزله و ... حریق نیز در کشورهای مختلف اتفاق می‌افتد و خسارات جانی و مالی سنگینی را ایجاد می‌کند. البته حریق، معمولا به خاطر عوامل انسانی پدید می‌آید و گاهی به بناهای تاریخی نیز صدمات فرهنگی جبران ناپذیری وارد می‌کند. در اینجاست که مفهوم اعلام حریق و بهره گیری از تجهیزات آن برای حفاظت از افراد و اماکن مختلف نظیر خانه، مدرسه، محل کار، فرودگاه و حتی مترو و استادیوم ورزشی اهمیت می‌یابد.

حریق، موهبتی که گاهی دردسرساز می‌شود

آتش سوزی سال ۱۹۶۶ انگلستان شاید در نوع خود بی مانند باشد. این آتش سوزی از تنور یک نانوایی آغاز شد و ۱۳۳۰۰ ساختمان را نابود کرد و نه تنها لندن، بلکه تمام کشور را تحت تاثیر قرار داد. البته لندن به خاطر ازدیاد سازه های جوبی، ضعف در طراحی شهری و نبود تجهیزات اطفا حریق بارها به حریق دچار شده بود اما آتش سوزی سال ۱۹۶۶ فوایدی هم با خود داشت. بیشتر مناطق درگیر در این آتش سوزی مناطق پرجمعیت و کثیف شهر بودند که تابستان سال قبل طاعون در آن شیوع پیدا کرده بود. این آتش سوزی باعث پاک شدن این بیماری از منطقه، ضدعفونی شدن شهر و مهیا شدن شرایط برای بازسازی دوباره آن شد. (یکی از برندهای اعلان حریق در جهان از ابتدای همین سال‌ها تاسیس خود را کلید زد که بعدها برند اعلام حریق تسلا با الگوبرداری از همین برند در ایران تولید خود را آغاز کرد)

بزرگترین آتش سوزی هایی که در جهان خسارات به بار آورد!

حریق از تمام کشورها قربانی می‌گیرد!

آتش سوزی مهیب دیگر مربوط به سال ۱۸۷۱ در شیکاگو است که از انبار علوفه ملک شخصی اولیِری (O'Leary) در شماره ۱۳۷ خیابان دِکوون (DeKoven Street) آغاز شد. این آتش سوزی ۳۰۰ کشته و ۹۰۰۰۰ آواره برجای گذاشت و باعث ویرانی ۱۷۰۰ خانه شد. بعد از اتمام آتش سوزی بسیاری از ساکنان در طول زمستان آن سال بدون پناهگاه در سرمای شدید منطقه گرفتار شده بودند. علت دقیق آتش سوزی تاکنون مشخص نشده است.

آتش سوزی‌های عظیم در تاریخ ایران

جنگل‌های ارسباران، در ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ دچار آتش سوزی شدند که در طی این حادثه غم انگیز، ۶۳۰ هکتار از مراتع این جنگل‌ها در آتش سوختند. آتش سوزی پتروشیمی ماهشهر، پر هزینه ترین آتش سوزی تاریخ ایران است. در این آتش سوزی خطر رسیدن حریق به مخازن و وقوع انفجار مهیب‌تر وجود داشت. از زمان آغاز این آتش سوزی در عصر ۱۶ تیر ۱۳۹۵ تمام آتش‌نشانی‌های مناطق نفت‌خیز به محل حادثه اعزام شده‌اند که پس از ۵۶ ساعت تلاش بی وقفه توانستند آتش را خاموش کنند. در طی این حادثه برج هشت هزار و یک این مجتمع که با ١٢١ متر ارتفاع یکی از بلندترین برج‌های پتروشیمی است، طعمه آتش شد.

آتش سوزی غم انگیز ساختمان پلاسکو

ساختمان پلاسکو یکی از قدیمی‌ترین ساختمان‌های بلند تهران واقع در ضلع شمال شرقی چهار راه استانبول بود که بیشتر به عرضه پوشاک معروف بود. این ساختمان در صبح ۳۰ دی ۱۳۹۵ دچار حریق شد اما وسعت آتش سوزی و شرایط محیطی به گونه‌ای بود که امداد رسانی و اطفا حریق در آن با مشکل مواجه شد و ساختمان در حالی که آتش نشانان داخلش بودند فرو بریزد. شاید یکی از مهم‌ترین عوامل در رقم خوردن این حادثه‌ی تلخ فرسوده بودن ساختمان و عدم استفاده از تجهیزات هشدار دهنده آتش در پلاسکو بود.

عدم تکرار حوادث تلخ با بهره‌گیری از تجهیزات اعلان حریق

با افزایش جمعیت جهان و تعداد ساختمان‌های بزرگ و کارخانه‌ها و صنعت‌ها، ایمنی در برابر آتش نیز به یکی از دغدغه‌ها تبدیل شده است. یک اتصالی کوچک در سیم‌ها یا رها کردن یک سیگار در فضای مستعد آتش سوزی، می‌تواند فاجعه‌ای مرگ‌بار بسازد و همه‌ی اینها با تکنولوژی سیستم‌های هشدار دهنده آتش قابل پیشگیری است.

سیستم اعلان حریق، مجموعه‌ای از تجهیزات الکترونیکی است که برای هشدار به افراد در شرایط اضطراری طراحی شده است. سیستم اعلام حریق در کارخانه‌ها، ادارات، ساختمان‌های تجاری، ساختمان‌های مسکونی و غیره نصب می‌شود و تقریبا می‌توان گفت به عنوان بخش ثابتی از زندگی روزمره است که تا وقوع شرایط اضطراری کسی به آن‌ها توجهی نمی‌کند.

برندهای برتر ادوات اعلان حریق در ایران

امروزه در کنار برندهای مطرح خارجی که در زمینه اطفا حریق فعالیت دارند، نام برندهای ایرانی نظیر زیتکس، ایمن گارد، سایان و آریاک به گوشمان می‌خورد که با کشورهای همسایه نیز تبادل کالا دارند. تمام تجهیزات تولیدی این برند اعلان حریق ایرانی از جمله پنل مرکزی، دتکتور دودی، دتکتور حرارتی و گازی، شستی اعلان حریق، آژیر فلاشر و غیره دارای استانداردهای ملی و گواهی‌نامه‌های بین‌المللی هستند. برای تهیه انواع ادوات و تجهیزات استاندارد هشدار دهنده آتش می‌توانید به وب سایت رسمی مرکز آرات مراجعه کنید که یکی از فعال‌ترین شرکت‌های حال حاضر ایران در عرصه فروش ادوات آتش نشانی است.

** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.

۱ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha