دولت برای رفع مشکلات عشایر گچساران چگونه اقدام می‌کند؟

گچساران- ایرنا- عشایر کوچرو  مناطق مختلف گچساران در حالی به مناطق قشلاقی کوچ کردند که کمبود علوفه به دلیل خشکسالی های پی در پی حیات دام های جامعه عشایری را تحت تاثیر قرار داده اما با وجود برخی کاستی ها سهم‌شان را در تولید فرآورده‌های لبنی و دامی در اقتصاد کشور به عنوان قشر مولد جامعه حفظ کردند.

به گزارش ایرنا، شهرستان گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی بیش از ۲ هزار خانوار عشایری یکی از شهرهای عشایرنشین این استان است که نقش مهمی در تولید مواد لبنی و پروتئینی این منطقه دارد و این قشر مولد سالانه ۲۷۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۴۸۰ تن انواع فراورده‌های لبنی، ۱۵۰ تن پشم و ۲۵ تن گوشت سفید تولید می‌کنند.

عشایر کوچرو گچساران که این روزها از ییلاق به قشلاق برگشته اند به دلیل برخی مشکلات از جمله وجود راه های نامناسب و کمبود علوفه  روزهای سختی را سپری می کنند و بر همین اساس، فرماندار گچساران به عنوان نماینده عالی دولت به منظور بازدید و رفع مشکلات این قشر پر تلاش در منطقه قشلاقی گچساران حضور یافت و پای صحبت‌های عشایر این منطقه نشست.

افزایش قیمت علوفه، ارزان بودن دام، حفظ تامین امنیت، افزایش قیمت داروهای دام، از بین رفتن علوفه مراتع در بارندگی های تابستانه امسال، حذف یارانه نهاده های دامی ، افزایش هزینه های مستمر از جمله هزینه سوخت و نیرو انسانی از مهمترین مشکلات و خواسته های عشایر کوچرو گچساران از مسوولان اجرایی این شهرستان بوده است.

بازگشایی ۵۰درصد از راههای عشایری گچساران

فرماندار گچساران در بازدید از مناطق عشایری گفت: یکهزارو ۱۰۰ کیلومتر راه عشایری در شهرستان گچساران وجود دارد ۹۰۰ کیلومتر بر اثر بارندگی تابستانه تخریب شد.

روانبخش دیهیم خوب تصریح کرد: این راه‌ها در مناطق دریلا، باباکلان، آبگندی، چهار تنگ، هلیگان، کوه گود گل، خشاب، کمر زرد، تنگ دالین، گچ عوض، گچ ترابعلی و سدخاکی واقع شده است.

وی ادامه داد: تاکنون ۵۰ درصد از راه های عشایری این شهرستان بازگشایی شده است.

تمام جمعیت عشایر کوچرو وارد مناطق قشلاقی گچساران شدند

دولت چگونه برای مشکلات عشایر گچساران اقدام می‌کند؟

فرماندار اظهار داشت: ۲ هزار خانوار عشایری با جمعیتی بیش از ۱۲ هزار نفر در مناطق قشلاقی این شهرستان هم اکنون سکونت دارند.

وی تصریح کرد: روزانه به طور مستمر از طریق تانکرهای سیار کارآبرسانی به عشایر اسکان یافته در این شهرستان صورت می گیرد.

دیهیم خوب توزیع سوخت ، آب و مواد غذایی را از دیگر خدمات ارائه شده به عشایر این شهرستان در فصل قشلاق ذکر کرد.

فرماندار گچساران: وضعیت مدارس عشایری گچساران نگران کننده است

دولت چگونه برای مشکلات عشایر گچساران اقدام می‌کند؟

فرماندار گچساران گفت: مدارس عشایری این شهرستان در حالی برپا شده که از امکانات آموزشی محروم هستند.

روانبخش دیهیم خوب ابراز کرد: این مدارس عشایری در زمینه تامین چادر، وسایل گرمایشی و تخته وایت بورد با مشکل مواجه هستند.

دولت چگونه برای مشکلات عشایر گچساران اقدام می‌کند؟

وی بیان کرد: از آموزش و پرورش عشایری انتظار می رود مشکلات مدارس کوچرو این شهرستان را در اسرع وقت برطرف کنند.

بیش از ۳۵ مدرسه چادری عشایری در گچساران وجود دارد.

دولت چگونه برای مشکلات عشایر گچساران اقدام می‌کند؟

توزیع یکهزارو ۸۰۰ متر مکعب آب در مناطق عشایری گچساران

رئیس اداره امور عشایر گچساران گفت: یکهزارو ۸۰۰ متر مکعب آب در منابع آب مناطق عشایری این شهرستان هم اکنون ذخیره سازی شده و مشکلی در زمینه تامین آب عشایر در این شهرستان هم اکنون وجود ندارد.

دولت چگونه برای مشکلات عشایر گچساران اقدام می‌کند؟

علی عباس سعادت افزود: بیش از ۸۰۰ منبع ذخیره آب در مناطق عشایری این شهرستان تاکنون ساخته شده است.

وی بیان کرد: امسال پنج منبع ذخیره آب ۱۲ هزار لیتری در مناطق عشایری این شهرستان با اعتباری بیش پنج میلیارد ریال احداث شد.

توزیع ۴۰ هزار لیتر نفت بین عشایر گچساران

رئیس اداره امور عشایر گچساران گفت: ۴۰ هزار لیتر نفت سفید تاکنون باهدف جلوگیری از قطع درختان و حفظ جنگل ها بین جامعه عشایر این شهرستان توزیع شده است.

وی بیان کرد: به هر خانوار عشایری این شهرستان در مرحله اول ۲۰۰ لیتر نفت سفید توزیع شد.

دولت چگونه برای مشکلات عشایر گچساران اقدام می‌کند؟

سعادت اظهار داشت: با تمهیدات اندیشیده شده در زمینه توزیع نفت سفید بین عشایر کوچروی این شهرستان هیچ گونه مشکلی وجود ندارد.

عشایر کوچرو برای تامین علوفه با مشکل مواجه هستند

رئیس اداره امور عشایر گچساران گفت: عشایر کوچرو به دلیل خشکسالی چند سال گذشته و فقر مراتع در برخی از مناطق عشایری با مشکل کمبود علوفه مواجه هستند.

سعادت تصریح کرد: با پرداخت تسهیلات برای خرید علوفه می توان مشکلات عشایر کوچرو این شهرستان را تا حدودی برطرف کرد.

مناطق قشلاقی شهرستان گچساران سالانه محل استقرار و سکونت حدود دو هزار خانوار عشایر کوچرو از مناطق سردسیری استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان است.

عشایر گچساران ۳۰۰ هزار راس دام را پرورش می دهند.

عشایر این شهرستان شامل طوایف بویراحمد علیا و سفلی، ترک های قشقایی و دره شوری در مناطقی مانند دریلا، آبگندی و کلاغ نشین سکونت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha