بسیج چگونه اقتصاد عشایر کهگیلویه و بویراحمد را متحول می کند؟

یاسوج- ایرنا- جامعه عشایر کهگیلویه و بویراحمد در چند دهه گذشته با کاهش جمعیت مواجه بوده به گونه ای که به گفته فرمانده ناحیه مقاومت بسیج عشایر استان از ۹ هزار به سه هزار خانوار تقلیل یافته اند اما بسیج در تلاش است با کمک به آن ها نگذارد مشکلات بر زندگی شان چیره شوند.

سرهنگ حسن رضایی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج عشایر استان روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در این باره گفت: برای نخستین بار در کشور اعتباری چشمگیر برای اشتغالزایی و کمک به عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافته است.

وی افزود: میزان این اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومان بوده که در تاریخ عشایر کهگیلویه و بویراحمد بی سابقه است.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: وام اشتغالزایی مذکور در راستای جهت تامین علوفه، دام سبک و دام سنگین، توسعه گیاهان دارویی، باغداری، طیور، مشاغل خانگی و دیگر موارد است.

سرهنگ رضایی عنوان کرد: ثبت نام برای تسهیلات ۴۰۰ میلیارد تومانی برای عشایر کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده است و عشایر می توانند برای دریافت این تسهیلات متقاضی شوند.

وی ادامه داد: این میزان اعتبار تا حد زیادی می تواند تاثیر مطلوبی در مناطق عشایری استان داشته باشد و منجر به رونق تولید و اشتغال پایدار شود.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: جامعه عشایری استان در بخش تولیدی و اقتصادی دارای توانمندی های زیادی است که با تولیدات متنوع و پرمصرف داخلی نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند.

رفع مشکلات به جا مانده مردم از سیل مانسون در مناطق عشایری استان

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: سیل مونسون در تابستان امسال بیشترین خسارت را به عشایر استان وارد کرد به گونه ای که بسیاری از زیرساخت های این مناطق و دام هایشان آسیب دید.

وی تاکید کرد: میز خدمتی برای کمک به عشایر و رفع مشکلات به جا مانده آن ها در سیل مانسون در هفته جاری با حضور مسئولان تشکیل می شود.

سرهنگ رضایی ابراز داشت: به طور پی در پی تیم‌های پزشکی و دامپزشکی به مناطق عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد اعزام خواهند شد که تاکنون ۱۳ مرحله واکسیناسیون دام عشایر انجام شده است.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: همچنین در هفته جاری بیش از هزار بسته معیشتی بین عشایر کهگیلویه و بویراحمد توزیع خواهد شد.

وی اضافه کرد: ۳۱۳ جهیزیه با کمک خیرین به زوج‌های جوان عشایر استان اهدا می شود.

سرهنگ رضایی ابراز داشت: ایجاد زیرساخت های آبرسانی در مناطق عشایری استان در دستور کار است و همین هفته ۲ طرح آبرسانی منطقه صحه زیلایی و دلی بجک مارگون نیز افتتاح خواهد شد که حدود ۱۰۰خانوار از این پروژه بهره مند می شوند.

کهگیلویه و بویراحمد دارای ۲۲ هزار خانوار کوچرو و نیمه کوچرو است.

خانوارهای عشایری این استان نیمه دوم هر سال در مناطق گرمسیری جنوب استان در گچساران، کهگیلویه، جنوب چرام، لنده و جنوب و غرب بهمئی مستقر هستند و تابستان و بهار نیز به مناطق شمالی استان و استان های چهارمحال بختیاری و فارس کوچ می کنند.

۱۲ درصد از جمعیت استان ۷۲۶ هزارنفری کهگیلویه و بویراحمد را عشایر تشکیل می دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha