به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادگستری کل کرمان، حجت الاسلام ابراهیم حمیدی در جمع اصحاب رسانه در عنبرآباد افزود: در بازرسی های انجام شده از حوزه قضایی عنبرآباد، از نظر آمار و ارقام رسیدگی پرونده های قضایی عملکرد همکاران قضایی قابل دفاع است و بیش از ۶ هزار و ۱۰۰ پرونده در هفت ماه امسال وارد این حوزه قضایی شده و مورد رسیدگی قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: علاوه بر رسیدگی به پرونده های وارده در این شهرستان طی هفت ماه جاری، بخشی از پرونده های معوقه نیز رسیدگی شده که این نشان دهنده تلاش و زحمت مضاعف کادر قضایی و اداری این شهرستان است.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان در عین حال به کمبود کادر اداری دستگاه قضایی عنبرآباد نیز اشاره و بیان کرد: در آزمون استخدامی اخیر قوه قضاییه هشت نفر سهیمه کادر اداری برای این شهرستان درنظر گرفته شده است که در مرحله گزینش قرار دارند و در آینده نزدیک به همکاران اداری این شهرستان افزوده خواهند شد.
حمیدی گفت: با برگزاری پنجمین دوره کارآموزی قضایی در استان و آزمون استخدامی جذب نیروی اداری، ۱۲ قاضی و ۳۱۰ کادر اداری به کارکنان دستگاه قضایی استان افزوده خواهد شد.
وی با اشاره به مشکلات دستگاه قضایی عنبرآباد در زمینه کمبود فضای فیزیکی نیز گفت: ساختمان فعلی قدمت چندین ساله دارد و متناسب با نیاز دادگستری بخش ساخته شده که در زمان احداث پاسخگوی نیازهای موجود بوده اما اینک به دلیل ارتقای این حوزه قضایی و شکل گیری دادگستری شهرستان و دادسرا، این ساختمان پاسخگوی نیاز شهرستان نیست.
رییس کل دادگستری استان کرمان یادآور شد: در سال های اخیر تدابیری برای احداث ساختمان یکهزار و ۲۰۰ مترمربعی دادگستری و دادسرای این شهرستان انجام شده که با بهره برداری از آن مشکل فضای اداری شهرستان نیز برطرف خواهد شد.
حمیدی اظهار کرد: احداث ساختمان دادگستری و دادسرای شهرستان عنبرآباد بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گذاشته شده که ضمن تشکر از پیشرفت ۶۰ درصدی این پروژه انتظار می رود تلاش مضاعفی برای پیشرفت ۴۰ درصد باقی مانده را داشته باشند و این ساختمان در آینده نزدیک در اختیار مردم و همکاران قضایی و اداری قرار گیرد.
۴۲ درصد پروندههای شورای حل اختلاف کرمان منجر به صلح و سازش میشود
رییسکل دادگستری استان کرمان گفت: میزان صلح و سازش پروندههای شوراهای حل اختلاف در جنوب و شرق کرمان بالا است اما در کل استان این آمار ۴۲ درصد است.
همچنین حجتالاسلام ابراهیم حمیدی در همایش شوراهای حل اختلاف جنوب استان کرمان افزود: میزان صلح و سازش در بخش ساردوئیه ۸۴ درصد است که رقمی بسیار مطلوب محسوب می شود.
وی ادامه داد: هدفگذاری شده که صلح و سازش در پرونده های شوراهای حل اختلاف کرمان به ۵۰ درصد برسد تا شوراها به جایگاه واقعی خود یعنی حل اختلاف و سازش بین مردم برسند.
هدفگذاری شده که صلح و سازش در پرونده های شوراهای حل اختلاف استان کرمان به ۵۰ درصد برسد
حجت الاسلام حمیدی اضافه کرد: شوراهای حل اختلاف باید یک گام جلوتر رفته و هدف غایی آنها یافتن ریشههای اختلافات باشد و منتظر نشوند اختلافی به وجود بیاید و آن را برطرف کنند.
وی با بیان اینکه شوراهای حل اختلاف ۲۰ سال قبل با کمترین امکانات و با کمکهای مادی و معنوی مردم راه افتاد، افزود: آنها به یک ندای قرآنی و با هدف حل و فصل اختلافات و ایجاد یک صلح و سازش پای کار آمدند اما هر فردی نیازهای معیشتی دارد و این حق را دارند بهبودی در شرایط شغلی آنها ایجاد شود.
حجت الاسلام حمیدی یادآور شد: قوه قضاییه درصدد اصلاح قانون شوراهای حل اختلاف برآمده و اکنون در اختیار مجلس شورای اسلامی است که طی آن اعضا و دبیران شورای حل اختلاف ساماندهی و استخدام میشوند.
وی ادامه داد: برای جذب ۳۱۰ نفر در استان کرمان مجوز داشتیم که ۶۰ نفر از آنها در شوراهای اختلاف جذب شدند و امیدواریم نهایتا جذب قوه قضائیه شوند.
رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه تلاش شوراها موجب شد بار بزرگی از روی شانه های قوه قضاییه برداشته شود اظهار داشت: ۳۰ تا ۳۵ درصد از پرونده ها در حال حاضر در شوراهای حل اختلاف رسیدگی میشود و با وجود حجم بالای پرونده ها، اگر این میزان رسیدگی در شوراهای حل اختلاف نبود بحران ایجاد میشد.
امام جمعه جیرفت: اصلاح ذات موجب ایجاد وحدت می شود
امام جمعه شهر جیرفت نیز با بیان اینکه کمتر موضوعی در معارف دینی ما به اندازه صلح و سازش جایگاه عظیمی دارد افزود: اصلاح ذات بین موجب وحدت، صمیمیت و نزدیک شدن دلها به یکدیگر می شود و از همه نمازها و روزه های مستحبی مهمتر و با ارزشتر است.
حجت الاسلام میثم تارم با اشاره به اینکه پیامبر (ص) اجر و پاداش کسی که میان مردم صلح ایجاد می کند را هم ردیف مجاهد در راه خدا قرار داده است ادامه داد: بخشی از این صلح و سازش امروزه توسط شورای حل اختلاف، بخشی توسط قضات و بخشی توسط خود مردم و خارج از مجموعه دادگستری انجام می شود.
وی اضافه کرد: افزایش پرونده ها نشان می دهد ما به وظیفه همگانی خود عمل نکرده ایم بنابراین همه مردم موظف هستند اختلافات را حل کنند و این یک وظیفه دینی و عقلی است.
امام جمعه جیرفت تاکید کرد: همه مسئولان، روحانیان و رسانه ها کمک کنند مبحث صلح و سازش به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود و همه آن را جدی بگیرند.
شهرستان عنبرآباد در ۲۵۷ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان قرار دارد.
نظر شما