گلستان رتبه نخست ثبت مهلت ولادت دارد

گرگان - ایرنا - مدیرکل ثبت احوال گلستان‌ با اشاره به اینکه مهلت زمان ثبت زمان ولادت ۱۵ روز است، گفت: این استان در ثبت مهلت ولادت در رتبه اول کشور قرار دارد و در کل ارزیابی خدمات، این اداره کل در رتبه دوم کشور جای دارد.

حمیدرضا مطیع روز چهارشنبه در بازدید از مرکز خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز گلستان در گرگان و گفت و گو با خبرنگاران این مرکز اظهارداشت: در برنامه‌ریزی‌های کلان رصد مهاجرت جمعیت کمک به روند تصمیم‌گیری درست و عاقلانه خواهد کرد با تمهیدات اندیشیده شده یکی از پروژه‌های مهم و کاربردی سازمان ثبت احوال، ثبت اطلاعات تغییر نشانی در کشور است در حال حاضر اجرای خدمات هر مهاجرت درون کشوری در مدت حداکثر ۲۰ روز در سامانه مربوطه ثبت شود.

وی بیان کرد: آمارهای جمعیتی نقش کلیدی در برنامه‌ریزی‌های دارد، یکی از دلایلی که سبب می‌شود برنامه‌ریزی‌ها از دقت قابل قبولی برخوردار نباشند همانا ضعف در آمارهای جمعیتی و نداشتن آمار مهاجرت است، ثبت احوال برای ارائه خدمات شایسته در مسیر تحول قرار گرفته و بسیاری از خدمات آن امروز به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ثبت احوال مبنا و مرجع تصمیم‌گیری بسیاری از نهادها و سازمان‌ها به منظور ارائه خدمات مطلوب است و به زودی همه دستگاه‌ها به سیستم ثبت احوال برای ارائه خدمت، متصل خواهند شد.

مدیرکل ثبت احوال گلستان‌ گفت: مکانیزه کردن خدمات و سکونت‌ محور بودن خدمات ما، بخشی از برنامه‌های ما در مسیر رشد و توسعه است.

مطیع افزود: چون خلا بزرگی در بحث مهاجرت درون کشوری داریم هر چند سال یکبار ناچار هستیم برای به روزرسانی آمار و اطلاعات به سمت سرشماری برویم این در حالی که به خاطر اهمیت این موضوع برای اجرای ۱۵ مصوبه و تکلیف قانونی مشخص شده است.

وی ادامه داد: در آینده چنانچه فردی بخواهد از دستگاهی در یک‌ شهرستان خدمات بگیرد، چنانچه آدرس مشخص شده در سیستم با آدرس نوشته شده روی برگه‌های آن دستگاه مغایرت داشته باشد، خدماتی ارائه نخواهد شد.

وی تصریح کرد: برای حل مشکلاتی که مردم در این حوزه دارند، سامانه الکترونیکی به نام «سهیم» طراحی و اجرایی شده که بخش‌های مختلف دارد.

مدیرکل ثبت احوال گلستان‌ گفت: این سامانه به عنوان پنجره واحد ارائه خدمات این سازمان برنامه‌ریزی شده که می‌توان با ورود به سایت sahim.sabteahval.ir آن سامانه را دانلود و در تلفن‌های خود نصب و راه‌اندازی کند.

مطیع اضافه کرد: در این درگاه خدماتی همچون پایگاه اطلاعات خانواده، ثبت‌نام کارت هوشمند ملی، ثبت تغییر نشانی، درخواست تغییر نام، درخواست گواهی تجرد، مدارک پیدا شده، ثبت شکایت، اخبار و اطلاعات و همچنین قوانین و مقررات از مجموعه خدمات هویتی، بسته به سطح احراز هویت انجام شده، در دسترس است.

مدیرکل ثبت احوال گلستان‌ گفت: برای ارائه هرچه بهتر خدمات مبتنی بر اطلاعات خانواده توسط دستگاه‌های اجرایی در آینده، پایگاهی با مسوولیت سازمان مربوطه که در آن اطلاعات سببی و نسبی شهروندان ایرانی شامل اطلاعات پدر، مادر، همسر و فرزندان درج شده و مبنای ارائه خدمات به خانواده‌های ایرانی خواهد بود.

وی تاکید کرد: هزینه خدمات در مورد سامانه سهیم، رایگان است.

گلستان رتبه نخست در ثبت مهلت ولادت

مدیرکل ثبت احوال گلستان با اشاره به اینکه مهلت زمان ثبت زمان ولادت ۱۵ روز است، گفت: این استان در ثبت مهلت ولادت در رتبه اول کشور قرار دارد و در کل ارزیابی خدمات، این اداره کل در رتبه دوم کشور جای دارد.

مطیع ادامه داد: ثبت مهلت فوت که ۱۰ روزه است، بسیار دارای ارزش و اهمیت است و تاخیر در زمان اعلام فوت، در گلستان خیلی معدود و کم است.

وی اضافه کرد: میانگین نرخ باروری در استان برای هر زوج ۲.۱ بچه است و این آمار در کشور به ۱.۴ رسیده و در برنامه هفتم توسعه برنامه ریزی شده تا این آمار کشوری به ۲.۵ فرزند به ازای هر زوج برسد.

وی خاطرنشان کرد: گلستان با نرخ ۱۶.۴ در هر هزار نفر جمعیت، در واقعه ولادت، رتبه پنجم کشور را دارد.

مدیرکل ثبت احوال گلستان گفت: برای رسیدن به هدفگذاری انجام شده در برنامه هفتم توسعه، نیازمند کارهای فرهنگی و آموزشی هستیم و بحشی هم مربوط به مسائل اقتصادی و معیشت خانواده‌ها وابسته است.

مطیع افزود: میزان ناخالص ازدواج در کشور ۶.۹ مورد به ازای هزار نفر است که گلستان با رتبه ششم کشوری، میزانش ۸.۳ در هزار نفر ثبت شده است.

وی بیان کرد: میانگین نرخ طلاق در کشور ۲.۵ در هزار و در استان ۲.۴ در هزار ثبت شده که گلستان رتبه ۱۵ کشور را دارد.

وی تصریح کرد: در سال گذشته ۳۰ هزار و ۹۹۲ مورد ولادت در استان ثبت شده و این آمار سال قبل آن ۳۰ هزار و ۱۱۰ نفر بود.

مدیرکل ثبت احوال گلستان گفت: نرخ رشد جمعیت به عنوان یک شاخص ارزیابی در کشور ۶۹ صدم درصد و در استان ۹۸ صدم درصد است.

مطیع ادامه داد: متوسط سن ازدواج در کشور برای زوج ۳۰.۲ سال و برای زوجه ۲۵.۲ سال ثبت شده و در استان متوسط سن ازدواج به ترتیب ۲۸.۹ و ۲۳.۸ سال برای زوج و زوجه است.

وی تاکید کرد: اگر مساله ازدواج و اشتغال حل شود، بدون شک شاهد حل مساله فرزندآوری خواهیم بود.

وی یادآور شد: در گلستان یک میلیون و ۴۸۷ هزار نفر واجد شرایط دریافت کارت هوشمند ملی هستند که ۹۳ درصد پوشش داده شده و ۲۰ هزار عدد دیگر برای استان باقی مانده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha