به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمدجواد حیدری پور» روز سه شنبه در نشست با رئیس و معاونان دانشکده علوم پزشکی خمین، افزود: ایران ظرفیت قرار گرفتن در ۱۰ کشور حوزه نیکوکاری در جهان را دارد و نبود ساماندهی خیران و تمایل نداشتن خیران به ثبت اقدامات نیکوکارانه موجب عدم تحقق این امر شده است.
وی بیان کرد: ۲ هزار و ۵۰۰ موسسه خیریه و سازمان مردم نهاد در حوزه سلامت کشور فعالیت دارند.
مدیرکل سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: ۲۰ هزار و ۱۰۰ خیر حقیقی در این حوزه ثبت و ساماندهی شدند.
حیدری پور گفت: ۴۴۰ گروه جهادی متخصص در قالب گروههای پزشکی در طول سال اقدامات درمانی و بهداشتی رایگان در مناطق محروم ارایه میدهند.
وی اظهار داشت: در پنج سال اخیر خیران در ۳۰ درصد تمام طرحهای حوزه سلامت حضور فعال داشتهاند.
مدیرکل سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: نگاه دولت سیزدهم، استفاده از ظرفیتهای دولتی برای کمک به کارهای مردمی است و در این راستا ارائه وام و تسهیلگری اقدامات نیکوکارانه با رفع قوانین زائد و بروکراسی اداری در دستور کار است.
حیدری پور گفت: ۲۰ درصد از بودجه سالانه وزارت بهداشت به طرحهای بهداشتی و درمانی اختصاص مییابد و ۸۰ درصد از این بودجه برای هزینههای جاری است.
وی بیان کرد: ۸۰ درصد از حوزه سلامت در جهان مردمی است و نیکوکاری در این حوزه به فرهنگ کشور ما نزدیکتر است.
حیدری پور با اشاره به اینکه در حوزه مسئولیت اجتماعی قوانینی وجود دارد، گفت: براساس این قوانین یک چهارم از ۲ درصد تبلیغات بنگاههای اقتصادی، پترویشمی، معادن و بانکها باید در حوزه سلامت هزینه شود و تاکنون مطالبهگری در تحقق این قانون نبوده است.
مدیرکل سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۹ درصد ارزش افزوده را یکی از موانع حضور خیران حوزه سلامت دانست و ادامه داد: این مانع تا پایان سال جاری برطرف میشود.
حیدری پور افزود: براساس مصوبه دولت در ۲ ماه آینده هزینه گمرکی و مالیاتی واردات تجهیزات پزشکی مراکز درمانی دولتی و حوزه خیران سلامت صفر میشود.
وی تصریح کرد: مالیات روزهایی که پزشکان و پرستاران خارج از ساعت کاری خود به صورت داوطلبانه در خیریه حضور داشته باشند نیز صفر است.
مدیرکل سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از راه اندازی ابرسامانه در حوزه خیران سلامت خبر داد و گفت: خیران در این سامانه میتوانند از کمبودهای حوزه درمان و سلامت آگاه شوند و روند اجرایی قدامات خود را رصد کنند.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین نیز در این نشست گفت: خیران سلامت در دوران همه گیری کرونا همکاری بسیاری خوبی با این دانشکده داشتند.
دکتر «مجتبی دیدهدار» افزود: راه اندازی کارگاههای تولید ماسک و تامین نیاز شهرستان و استان در دوران کرونا مصداقی از اقدامات خیران سلامت در زادگاه امام راحل است.
وی ادامه داد: بودجههای وزارت بهداشت پاسخگوی نیازهای بهداشتی و درمانی نیست و طرحهای حوزه سلامت در خمین با کمکهای خیران اجرایی میشود.
آیین اهدای زمین به متراژ ۵۸۲ مترمربع از سوی یکی از خیران برای ساخت طرح های بهداشتی دانشکده علوم پزشکی خمین و آغاز عملیات مرکز خدمات جامع روستایی رباط مراد با حضور مدیرکل سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شد.
نظر شما