افزون بر چهار هزار محله کم‌برخوردار روستایی در کشور شناسایی شد

بجنورد - ایرنا - نماینده سازمان امور اجتماعی کشور گفت: در راستای اجرای طرح "توانمند سازی اجتماع محور محله های کم برخوردار" جدای از شناسایی ۲ هزار و ۲۰ محله شهری، چهار و ۴۰ محله کم برخوردار روستایی نیز در ۳۱ استان کشور شناسایی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، منوچهر صادقی شامگاه یکشنبه در جلسه طرح "توانمند سازی اجتماع محور محله های کم برخوردار" در خراسان شمالی اظهار داشت: طرح توانمندسازی اجتماع محور محلات کم برخوردار از طرح های جامعی است که برخلاف دیگر رویکردهای اجرا شده بر ظرفیت محلی برای ایجاد تحول در مناطق کم برخوردار تاکید دارد.

وی افزود: دستگاه های متولی این طرح کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، هلال احمر و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) هستند که باید با تکیه بر ظرفیت های مردمی مشکلات هر منطقه کم برخوردار را احصا و در راستای رفع آن اقدامات لازم را انجام دهند.

صادقی ادامه داد: با توجه به بررسی های انجام شده هر منطقه کم برخودار با مشکلات خاص خود دست و پنجه نرم می کند اما بیشترین نیازهای این مناطق مربوط به اشتغال،  مسکن و بهداشت و سلامت است.

انتخاب محله "صادقیه بجنورد" به عنوان پایلوت اجرای طرح

نماینده سازمان امور اجتماعی کشور گفت: مطرح شدن سبک زندگی اسلامی برای نخستین بار در این استان از سوی مقام معظم رهبری و پیگیری های استاندار خراسان شمالی از دلایل انتخاب محله"صادقیه بجنورد" به عنوان پایلوت برای اجرای این طرح است.

وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه ها با دستگاه های اجرایی در اجرای این طرح یادآور شد: از آنجایی که مسکن یکی از نیازهای اصلی مناطق کم برخوردار است، پیرو توافقاتی که با وزارت راه و شهرسازی انجام شد، حدود ۳۰۰ هزار مسکن در مناطق کم برخوردار کشور ایجاد خواهد شد.

بیش از ۴هزار محله کم برخوردار روستایی در کشور شناسایی شد

شناسایی ۳۶ محله کم برخوردار در خراسان شمالی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت: در راستای اجرای این طرح تاکنون ۳۶ محله کم برخوردار در استان شناسایی شده است.

حسن ناهیدی افزود: ساکنان این محلات کم برخوردار مشکلات متعددی در حوزه اعتیاد، طلاق، اشتغال، بهداشت که باید همکاری دستگاه های متولی رفع شود.

وی با تاکید بر بهره گیری از ظرفیت های مردمی در اجرای طرح "توانمند سازی اجتماع محور محله های کم برخوردار" خاطرنشان کرد: همان طور که در این طرح تاکید شده باید نیازهای محلات کم برخوردار از طریق مشارکت های مردمی رفع شود و به هیچ عنوان کار یک سویه دستگاه های اجرایی مدنظر نیست.

استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها ساکن هستند.  

تنها در بجنورد مرکز استان حدود ۷۵ هزار نفر از جمعیت ۲۲۰ هزار نفری این شهر در سکونتگاه های غیررسمی زندگی می کنند.

طرح توانمندسازی و تحول محلات ۲۰۲۰ محله کم برخوردار کشور، طرحی است که سال گذشته توسط چهار نهاد کشور که شامل کمیته امداد حضرت امام (ره)، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، سازمان بهزیستی و جمعیت هلال احمر می‌شود بعد از بررسی‌های متعددی که داشتند در یک جمع بندی به رهبر معظم انقلاب اعلام کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha