به گزارش خبرنگار ایرنا، فیروز عزتدوست روز یکشنبه در نشست گفت و شنود با جمعی از جوانان و بازاریان آستارا اظهار کرد: هفت نفر در این راستا به عنوان هیات موسس میتوانند پیشقدم شوند تا فرایندها و کارهای اداری مورد نیاز را انجام دهند که البته در حوزه ورزش و جوانان برای عضویت در تشکلها محدودیت سنی وجود دارد و افراد در بازه سنی ۱۸ تا ۳۵ سال میتوانند فعالیت کنند.
وی افزود: همزمان تشکلها میتوانند در سامانه مشارکتهای اجتماعی جوانان وزرات کشور نیز ثبت نام کنند و دامنه فعالیتهای خود را گسترش دهند که در این زمینه منعی وجود ندارد و میتوانند به صورت هیات امنایی در مباحث و مسائل مختلف از تامین جهیزیه و ازدواج تا اشتغال جوانان و کمک به محرومین وارد عمل شوند.
معاون امور جوانان مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان یادآور شد: اکثر مسائل و مشکلات مربوط به حوزه جوانان در ستاد ساماندهی امور جوانان احصا، بررسی و تصمیمگیری میشود که ریاست آن بر عهده فرماندار و دبیر نیز رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان است.
وی بیان کرد: اگرچه در این حوزه برنامههای مناسبتی بیشتر انجام میشود، اما در این راستا تا کنون فعالیتهای بسیار خوبی از سوی تشکلهای غیردولتی آستارا در این شهرستان انجام شده است و در این راستا بازار ظرفیت بسیار خوبی از نظر نیروی انسانی و سرمایه مادی و معنوی دارد و جوانانی که در بازار فعالیت دارند میتوانند بسیار تعیین کننده باشند و تغییرات اساسی را با کمک یکدیگر و مطالبهگری از مسئولان و دستگاههای مختلف رقم بزنند.
عزتدوست اضافه کرد: تشکلهای غیردولتی به مثابه یک پایگاه اجتماعی هستند که از یک شهروند صرف بیشتر میتوانند نسبت به ارائه طرح و راهکار در مسائل مختلف و تلاش برای رفع آنها اقدام کنند.
وی ادامه داد: حوادثی در هفتههای اخیر در کشور رخ داد و عدهای خواسته یا ناخواسته موجب تحریک برخی جوانان شدند و به مسائلی دامن زدند که دود آن به چشم همه مردم خواهد رفت و البته در آستارا شاهد اغتشاشات چندانی نبودیم.
معاون امور جوانان مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان عنوان کرد: با این وجود کمترین وظیفه ما این است که با این نوجوانان و جوانان که فرزندان خود ما هستند، صحبت کرده و این سلسله نشستها را در زمینههای مختلف برگزار کنیم تا به درک و تفاهمی مشترک برسیم.
وی افزود: ممکن است افراد به مسائل گوناگونی اعتراض داشته باشند اما این دلیل نمیشود که بر سر هر موضوعی هرج و مرج راه بیاندازند؛ برخی افراد نیز از این حرکتها پشتیبانی میکنند و اگرچه مطالبهگری حق هر جوان ایرانی است اما باید هر مسالهای ا از مسیر خودش پیگیری شود وگرنه در نهایت مسیر و هدف تغییر میکند.
عزتدوست اظهار کرد: ظرفیتهای بسیاری در شهرستانی مانند آستارا وجود دارد که ساکنان آن بیش از سایرین از آنها اطلاع دارند و میتوانند در قالب تشکلی رسمی و واجد مجوز آنها را مورد توجه قرار دهند و برای بهرهبرداری از آنها مسئولان را نیز با خود همراه کنند.
وی اضافه کرد: یکی از ایرادهای تشکلهای غیردولتی که از جمله در آستارا فعال هستند، این است که در یک جمعی خاص محدود میمانند؛ در حالی که باید نسبت به عضوگیری اقدام کنند تا ظرفیت و توانایی بیشتری برای خود ایجاد کنند و اتفاقهای بزرگتری را رقم بزنند.
معاون امور جوانان مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان عنوان کرد: سالانه فراخوانی برای طرحها و ایدهها منتشر مییابد که به طرحهای منتخب اعتباری جهت اجرایی کردن آنها اختصاص داده میشود اما از آستارا تنها ۲ تشکل غیردولتی طرح ارائه کردهاند که انتظار میرود تشکلها در این زمینه اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی بیان کرد: اگر نمایندگانی از تشکلها در نشستهای ستاد ساماندهی امور جوانان حضور داشته باشند، میتوانند با حضور و ارائه طرح بسیاری از امور را پیش ببرند و در این شرایط رئیس اداره ورزش و جوانان نیز میتواند از این افراد و ایدهها پشتیبانی کند.
رئیس اداره ورزش و جوانان آستارا نیز در ادامه گفت: مایه مباهات است که جمعی از جوانان شاغل در بازارچه ساحلی آستارا این دغدغه را دارند که برخی کارها را با کمک خودشان در این شهرستان انجام دهند.
وحید خاصیپور افزود: از این رو درخواست تشکیل یک سازمان مردم نهادی را دارند تا کارهایی از جمله تهیه و توزیع بستههای کمک معیشتی که توسط جمعی از بازاریان به ویژه بازارچه ساحلی انجام میشود را رسمیت ببخشند.
وی بیان کرد: اداره ورزش و جوانان شهرستان آستارا نیز در راستای مسئولیتی که برعهده دارد، تشکیل مجمع خیرین شهرستان، در اختیار قرار دادن سالنها، تالارها و مکانهای دولتی که قابلیت برگزاری مراسم و جشنهای ازدواج را دارند، اعطای وام اشتغالزایی و فرزندآوری از سوی بانکهای عامل ملی، صادرات، رفاه و صندوق کارآفرینی امید را در نشست آتی ستاد ساماندهی امور جوانان شهرستان مطرح و پیگیری خواهد کرد.
سیدمهدی جودی، نماینده فعالان بازارچه ساحلی آستارا نیز در این نشست گفت: برخی کارهای خیر از سوی بازاریان انجام میشود ولی به تبع آن گاه مشکلاتی به وجود میآید و از رو تصمیم بر این شد تا چارچوبی رسمی به کار بدهیم.
وی افزود: افراد و پولهایی در بازار وجود دارد که به تنهایی با آنها کار خاصی نمیتوان انجام داد اما جمع حدود ۲ هزار نفری کسبه که در بازارچه ساحلی مستقر هستند و از این منظر آستارا را در شمال کشور متمایز کرده اند، تمایل دارند نهادی هیات امنایی تشکیل دهند تا بتوانند سایر نقاط شهرستان را هم درگیر کار کنند و انجام فعالیتهای فرهنگی، حقوقی و کمکهای معیشتی را در چارچوب قانونی قرار دهند.
۱۲ تشکیل غیردولتی در مجموع در شهرستان آستارا وجود دارد که از بین آنها ۶ تشکل زیر نظر ادارهکل ورزش و جوانان استان گیلان فعالیت میکنند.
شهرستان مرزی بندر آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در منتهی الیه غرب استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد.
نظر شما