بیش از ۷۲۳ هزار سند از بایگانی راکد دستگاه‌های اجرایی بوشهر به مرکز اسناد منتقل شد

بوشهر - ایرنا - مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان بوشهر گفت: در یکسال گذشته بایگانی راکد نهادها و دستگاه‌های اجرایی این استان ۱۳۰ بار ارزیابی و ۷۲۳ هزار و ۱۱۵ برگ اسناد باارزش موجود در آنها به این مرکز منتقل و فهرست نویسی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نرگس صداقت روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران در سالن شهدای ایرنا، اعلام کرد: از این شمار اسناد با ارزش فهرست نویسی شده در یکسال اخیر ۲ هزار و ۵۷۴ پرونده برای نمایه شدن بر پایگاه مدیریت اسناد آماده شده است. 

وی افزود: در ارزشیابی بایگانی‌های راکد دستگاه‌های اجرایی استان بوشهر، بیش از ۱۸ میلیون و ۷۰۰ برگه بررسی و با امحا بیش از ۱۰۳ هزار کیلوگرم برگ ۹۷۳ متر مربع فضای بایگانی این دستگاه‌ها آزادسازی شد.

صداقت یادآور شد: مرکز اسناد و کتابخانه ملی که از سال ۸۶ در استان بوشهر مستقر شد، در زمینه‌های امحا بایگانی‌های راکد، انتقال اسناد با ارزش و ارائه اسناد طبقه بندی شده به پژوهشگران فعالیت می‌کند و تاکنون ۲۹ هزار و ۱۹۸ پرونده در این مرکز فهرست نویسی شده است.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان بوشهر اعلام کرد: در یکسال اخیر چهار نسخه خطی به نسخ این مرکز افزوده شده که یکی از این موارد نکاحیه‌ای ۲۵۰ ساله و دارای ارزش تاریخی بالایی است.

وی افزود: قدیمی‌ترین نسخه خطی مرکز اسناد استان بوشهر مربوط به مبایعه نامه‌ای ۳۰۰ ساله و مربوط به دوره قاجار است.

صداقت گفت: در زمان حاضر به دلیل موجود نبودن ساختمان مناسب و تجهیزات لازم، این نسخ خطی به تهران انتقال پیدا می‌کند تا پس از آفت زدایی و مرمت، در فضای استاندارد نگهداری شود.

وی با بیان اینکه این اسناد  به صورت امانت در تهران نگهداری می‌شود اما در مالکیت بوشهر است، تاکید کرد: از همه کسانی که نسخ خطی در خانه خود دارند تقاضا می‌کنیم به صورت امانت، خرید سند یا اهدا در اختیار مرکز اسناد و کتابخانه ملی قرار دهند تا در شرایطی استاندارد نگهداری و حفظ شود.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان بوشهر گفت: باید ابتدا بستر لازم برای استقرار دستگاه های آفت زدایی اسناد در این استان فراهم شود که امسال با حمایت استاندار و نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گام‌های موثری در این زمینه برداشته شده است.

مستندسازی تاریخ دستگاه‌ها و خاندان پژوهی در استان بوشهر طرح ریزی شد

صداقت اظهار کرد: مستند سازی تاریخی ادارات استان بوشهر به این دستگاه‌ها پیشنهاد شده و قرار است نشست‌هایی با آنها در این زمینه برگزار شود تا این طرح برای ثبت اعتبار و پیشینه دستگاه‌ها اجرایی شود.

وی اضافه کرد: طرح خاندان پژوهی استان بوشهر نیز با همکاری پژوهشگری غیر بومی تدوین شده است و در صورت تامین اعتبار و همکاری اعضای هیات‌ علمی دانشگاه‌های استان بوشهر به عنوان شورای علمی تلاش می‌کنیم تا سابقه درخشان برخی از واقفان بزرگ این استان ثبت شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha