به گزارش ایرنا، رمضانعلی معتمدی، روز یکشنبه به مناسبت آغاز "هفته کتاب" در جمع خبرنگاران در مجتمع مطبوعاتی اصفهان افزود: در زمان حاضر علاوه بر وجود ۲۹۴ کتابخانه نهادی، مشارکتی و مستقل، نهادها و دستگاههای مختلف نیز دارای کتابخانه هستند.
وی با اشاره به وجود کتابخانههای شهرداری، آموزش و پرورش، دانشگاهها، مساجد، حوزه علمیه و دیگر نهادها افزود: با توجه به به تعدد کتابخانهها در استان باید سامانه واحدی در قالب اطلس کتابخانهها تهیه شود تا وضعیت استان از لحاظ آمار کتابخانهها، تعداد کتابها، اعضاء و دیگر اطلاعات در این زمینه در کشور مشخص شود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی اصفهان افزود: با توجه به اینکه تهیه این اطلس مورد تاکید و خواسته استاندار اصفهان قرار دارد این مهم در دستور کار این نهاد قرار گرفته است.
چالش کاهش مراجعه مردم به کتابخانههای عمومی در اصفهان
معتمدی یکی از چالشهای موجود در استان را کاهش تعداد مراجعان به کتابخانههای عمومی استان عنوان کرد و گفت: از مجموع بالغ بر پنج میلیون جمعیت استان تنها ۳ درصد و حدود ۱۵۰ هزار نفر در کتابخانههای عمومی عضو هستند.
وی خاطرنشان کرد: این در حالیست که بطور نرمال باید تعداد اعضای کتابخانهها ۱۰ درصد جمعیت استان باشد که علت این کاستی هم به نهاد کتابخانههای عمومی و هم به مردم برمیگردد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی اصفهان افزود: ارائه نشدن تازههای نشر، منابع و کتاب های مورد نیاز خانوادهها، دانشآموزان، دانشجویان و کودکان و بهروز رسانی نشدن کتابها از جمله ضعفهای مُبتلابه نهاد کتابخانههای عمومی استان است.
وی همچنین بیرغبتی مردم و خانوادهها به حضور در کتابخانهها و استفاده از این ظرفیت را از دیگر دلایل کاهش مراجعه به این مراکز فرهنگی عنوان کرد و گفت: بر این اساس باید با تلاش رسانهها، کتاب به دغدغهای برای خانوادهها تبدیل شود.
ضرورت تشکیل انجمن خیران کتابخانهساز در اصفهان
مدیرکل کتابخانههای عمومی اصفهان گفت: یکی از ضرورت های توسعه زیرساختی، فیزیکی و نرمافزاری کتابخانههای عمومی در استان تشکیل انجمن خیران در این زمینه است.
وی بیان داشت: مشارکت خیران در ساخت و تامین منابع کتابخانهها در استان تاثیر بسزایی در توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی دارد.
معتمدی یادآور شد: این در حالیست که برخی از خیران بصورت انفرادی اقدام به مشارکت در تامین منابع کتابخانهها یا ساخت بخشی از این مراکز فرهنگی میکنند ولی ساختاری بعنوان انجمن خیران در استان وجود ندارد.
وی با بیان اینکه سرانه منابع در کتابخانهها به ازای هر نفر چهار جلد کتاب است گفت: بر این اساس اکنون باید ۲۰ میلیون جلد کتاب در کتابخانههای استان وجود داشته باشد در حالی که منابع فعلی چهار میلیون و ۲۰۰ جلد است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی اصفهان افزود: شاید اگر سرجمع موجودی کتابها در کتابخانههای دیگر نهادهای استان در یک سامانه مشخص شود منابع موجود بیشتر از حد موجود باشد که اکنون این سامانه وجود ندارد .
وی همچنین به نیاز شهرستانهای استان به کتابخانه مرکزی و باغ کتاب اشاره کرد و گفت: باید با دایر کردن این مراکز به جذب اقشار مختلف مردم به مطالعه و فرهنگ کتابخوانی در استان پرداخته شود.
سیامین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار" ما همانیم که میخوانیم" از ۲۱ تا ۲۷ آبان در سراسر کشور برگزار میشود.
نظر شما