یزد رتبه نخست شیوع دیابت کشور را داراست

۲۱ آبان ۱۴۰۱، ۱۴:۲۶
کد خبر: 84939704
یزد رتبه نخست شیوع دیابت کشور را داراست

یزد - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به صدا درآمدن زنگ دیابت از سالهای گذشته در استان گفت: براساس فاکتورهای تشخیصی، این استان از لحاظ میزان شیوع بیماری دیابت در کشور رتبه نخست را دارد.

به گزارش ایرنا دکتر محسن میرزایی روز شنبه به مناسبت هفته دیابت (۲۱ تا ۲۷ آبان ماه) در جمع خبرنگاران افزود: قند و خون ناشنای ۱۸ درصد جمعیت بزرگسال استان براساس فاکتورها تشخیصی، بالاست که این رقم در کشور ۱۴ درصد است و استان در رتبه چهارم قرار دارد.

وی اظهار کرد: همچنین براساس شاخص هموگلوبین ای وان سی (HbA۱C)، ۲۴ درصد جمعیت استان به دیابت مبتلا هستند و این شاخص در کشور ۱۷.۵ درصد است و این  استان در این شاخص هم در صدر کشور قرار دارد.

دکتر میرزایی با بیان اینکه ۹۰ درصد بیماران دیابتی از بیماری خود اطلاع دارند تصریح کرد: این نکته مثبتی است که افراد از بیماری خود مطلع هستند و نسبت به درمان اقدام می کنند که از این تعداد حدود ۷۳ دیابتی تحت درمان قرار دارند و در این زمینه در رتبه ششم قرار دارد زیرا  این رقم در کشور ۶۵ درصد است.

از هر چهار بیمار دیابتی در استان یک نفر قند خون خود را کنترل می کند یعنی از ۷۳ بیمار دیابتی تحت درمان فقط ۶ درصد قند خون خود را کنترل می کنندوی با بیان اینکه استان از لحاظ درمان موثر افراد دیابتی در رتبه ۲۲ کشور قرار دارد که در این شاخص وضعیت خوبی نداریم افزود: متاسفانه بسیاری از بیماران دیابتی قند خون خود ار کنترل نمی کنند زیرا  ۶ درصد افراد یابتی استان دارو دریافت می کنند و قند خون کنترل می کنند یعنی از هر چهار بیمار دیابتی  یک نفر قند خون خود را کنترل می کند که این افراد با در آینده درگیر عوارض این بیماری می شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد چاقی و اضافه وزن را از مهمترین علل ابتلا به دیابت بیان کرد و گفت: ۶۴ درصد جمعیت بزرگسال استان یا اضافه وزن دارند و یا چاق هستند که استان در این زمینه در رتبه ۱۰ کشور قرار دارد و  این افراد مستعد به  دیابت می باشند.

یزد رتبه نخست شیوع دیابت کشور را داراست

۶۳ درصد یزدی ها کم تحرک هستند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: بی‌تحرکی از اصلی‌ترین عوامل افزایش آمار بیماران دیابتی است و بر اساس بررسی های انجام شده ۶۳ درصد مردم استان کم تحرک هستند و مستعد ابتلا به برخی بیماری ها مانند دیابت می باشند که در این شاخص هم در رتبه نخست کشور قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر این شیوه زندگی در مردم استان ادامه یابد نه تنها وضعیت بهتر نمی شود بلکه بر تعداد افراد دیابتی افزوده می شود.

استان یزد در زمینه شاخص مصرف میوه در رتبه ۲۸ و مصرف سبزیجات در رنبه ۲۶ کشور قرار دارد

دکتر میرزایی  با بیان اینکه مصرف میوه و سبزیجات به عنوان یکی از عوامل پیشگیری از بسیاری از بیماریها  است گفت: استان در شاخص مصرف ۲ بار مصرف میوه در هفته در رتبه ۲۸  و سه بار مصرف سبزیجات در هفته،در رتبه ۲۶ کشور قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین  در مصرف نمک به عنوان یکی از علل افزایش فشار خون در رده ۹ استان به لحاظ چربی خون بالا، رتبه سوم کشور را دارد.

نهادینه شدن زندگی سالم به عنوان یک عادت

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان یزد هم گفت: اگر حرکت جمعی برای پیشگیری از بیماری دیابت در استان وجود نداشته باشد، روند این بیماری در استان کنترل نخواهد شد.

یزد رتبه نخست شیوع دیابت کشور را داراست

دکتر حبیب نیکوکار بر لزوم تغییر سبک زندگی در استان به ویژه تحرک بدنی بیشتر برای پیشگیری از بروز بیماریهایی مانند دیابت تاکید کرد و افزود: باید زندگی سالم را به عنوان یک عادت در بین افراد نهادینه شود.

با حذف زنگ ورزش در مدارس و جایگزین دروس دیگر با آن در آینده با نسلی بیمار روبرو می شوید

وی گفت: متاسفانه در برخی مدارس شاهد جایگزینی زنگ ورزش به زنگ سایر دروس هستیم که با ادامه این روند قطعا  در آینده در نسل بیمار روبرو خواهیم بود که در این زمینه پیشگیری از بیماریها باید با عزم جدی و ملی اقدامات لازم در دستور کار قرار گیرد.

محدویتی در زمینه تامین داروهای بیماران دیابتی در استان وجود ندارد

 معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان نیز در این نشست در مورد داروهای مخصوص دیابت گفت: خوشبختانه محدودیتی در زمینه تامین داروی دیابت نداریم اما در ۲ سال گذشته با کاهش میزان مصرف نسبت به جمعیت متقاضی این داروها در استان، با بحرانی مقطعی روبرو شدیم و اکنون تا دو برابر سرانه جمعیتی دریافت انسولین داریم.

بهروز حیدری افزود: سرانه دریافت انسولین در کشور نسبت به جمعیت  ۱.۸ تا ۲ درصد است که این رقم در استان  چهار تا چهار و نیم است .

وی خاطرنشان کرد: نکته نگران کننده در مورد بیماری دیابت در استان این است که  متاسفانه با وجود اقدامات مطلوبی که در استان  صورت گرفته جهت شناسایی و درمان و تامین داروی مورد نیاز بیماران دیابتی صورت گرفته، تنها قند خون ۳۰ درصد بیماران کنترل می‌شود لذا هدف اصلی پیشگیری از پیامدهای عدم کنترل قند خون است.

۵۴ هزار نفر در مرکز تحقیقات دیابت یزد پرونده دارند

مدیر مرکز تحقیقات دیابت یزد با بیان اینکه اکنون ۵۴ هزار نفر از افراد دیابتی در این مرکز پرونده و از خدمات این مرکز بهره مند می شوند افزود: در این مرکز خدمات مختلف به بیماران ارائه می شود.

روح الله عرب برگزاری همایش مراقبین سلامت، برپایی کمپین‌های مختلف از جمله کمپین «من قول می‌دهم» ، نواختن زنک دیابت در مدارس و برگزاری همایش دوچرخه سورای را از جمله برنامه های هفته دیابت در استان بیان کرد.

دیابت (مرض قند) از بیماری‌های غیرواگیری است که تعداد قابل توجهی از شهروندان به دلایل مختلف به آن مبتلا هستند، استان یزد به نسبت جمعیت در رتبه برتر ابتلا به این بیماری در کشور قرار دارد، میانگین شیوع دیابت در کشور ۱۲ درصد و در استان یزد ۲۱ درصد است.

 جمعیت استان یزد حدود یک میلیون و ۲۵۲ هزار و ۲۰۰ نفر است که شامل ۶۴۱ هزار و ۳۰۰ مرد و ۶۱۱ هزار و ۲۰۰  نفر زن می باشد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha