نسل امروزپاسخگویی صریح و شفاف را انتظار دارد

یزد - ایرنا - رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: نسل جوان امروز ، پاسخی شفاف و صریح می خواهد و البته جامعه ایرانی همیشه پیگیر و اینگونه بوده اما متاسفانه گوش برخی از دست اندرکاران نمی شنود و پاسخگویی لازم را ندارند .

به گزارش ایرنا، ابراهیم متقی چهارشنبه شب در کرسی آزاد اندیشی دانشجویان و اساتید دانشگاه یزد که با موضوع پرسش و پاسخ پیرامون مسائل سیاسی ،اجتماعی اخیر ایران برگزار شد، افزود: نسل جوان و دانشجوی فعلی ما این درخواست را دارد که حرف کافیست و نیاز به اقدام عملی وجود دارد.

وی ادامه داد: در ایران نقد می شود ولی گوش شنوایی وجود ندارد و مثلا بارها گفته ایم در ذهن جامعه ایرانی ،بحث حجاب سیاسی نیست وباید این مسئله برای جامعه باز شود.

رییس دانشکده حقوق وعلوم سیاسی دانشگاه تهران ادامه داد:  در دانشکده حقوق تهران، از حقوقدانان شورای نگهبان تا اصلاح طلبان و در طیف های مختلف سیاسی و فکری داریم و بارها مواردی عنوان و گفته شده است ولی متاسفانه گوش شنوایی وجود ندارد .

متقی افزود: در این سال‌های گذشته با گفتار درمانی مسئولان ، هیچ چیز در جامعه حل نشده و مردم سیاست عملی می خواهند و مجلس و دولت و ارگان‌های مربوطه در این وضعیت دچار انفعال هستند چراکه فضای انتخابات فراگیر نبود و به هر میزان، محیط یکدست تر شود شکننده تر می شویم. اگر مجلس و دولت و دانشگاه یکدست شد قطعا دچار ثبات سیاسی نمی شویم.

وی ادامه داد: درد بسیاری از جوانان و بزرگ‌ترها،  مجموعه های سیاسی است. متاسفانه طی این سال‌ها هر دولتی آمد از یک جناح سیاسی بود و مسئولیت مشکلات را به عهده جناح دیگر انداخت اما اکنون دیگر دو جناح نیستند و لذا در تجمع های فعلی مردم از این جناح ها یادی نمی کنند و باید پرسید چه باید کرد.

پژوهشگر علوم سیاسی و استاد و رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران افزود: به نظر من اگر می خواهیم ثبات را داشته باشیم  باید این سه کار اساسی انجام شود؛، اول اینکه  سیستم قضایی سالم باشد، دوم اینکه رسانه و پاسخگویی درست باشد و سوم درک سیاست خارجی و بین الملل را داشته باشیم. نباید ناسیونالیسم از فضای داخلی خارج شود و باید همواره قوی بماند؛ هنگامی‌که پاسخگویی نباشد یعنی اینکه جامعه اقناع نشده و امروز سئولات بی پاسخ زیادی در جامعه وجود دارد .

متقی ادامه داد: فضای عدم تعادل بین سئوالات و عدم پاسخگویی بوجود آمده باعث تقاضای نسل جدید شده و می گوید، یا مشکلات را حل کنید و یا اینکه جمع کنید و بروید و اجازه بدهید برای مشکلات راه حلی اندیشیده شود.

وی در پاسخ به سئوالی در مورد مشکلات اقتصادی گفت: برای بهبود شرایط اقتصادی اول باید مدار مبادله اقتصادی با اقتصاد بین الملل حل و فصل شود؛  دوم، سیاست شفافیت اقتصادی بین المللی و داخلی عملیاتی شود و سوم مدیریت کار نباید جناحی باشد . نگاه جناحی به حوزه تخصصی مشکل ساز است، چهارم اینکه مدیریت ها و جناح ها همه چیز را سیاسی می کنند و راه حل عملیاتی برای حل مشکلات ارائه نمی دهند. متاسفانه زمینه های علمی ملموس مشاهده نمی شود هر چند هنوز امید داریم که اصلاح شود.

رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران  گفت: اکنون فضا جناحی شده و بیش از ۶۰۰ حزب داریم که حتی یک حزب هم ویژگی لازم را ندارد و باعث ناکارآمدی شده است، همیشه مشکلات به قبل نسبت داده می شود  وفرا فکنی و انتقاد است، چون نمی توانند پاسخگو باشند لذا این الگو را در پیش می گیرند که به ناکارآمدی ختم خواهد شد.

متقی ادامه داد: تا زمانی که بررسی نکنیم و طرح  برای اداره امور نداشته باشیم این وضعیت موجود کشور ادامه خواهد یافت و تخصص لازم در سمت ها باید رعایت شود. علم و تخصص متاسفانه با فضای جناحی  باعث قربانی شدن ساختار می شود.

وی ادامه داد: جامعه ما تحت تاثیر دو موج  حکومت که تثبیت وضع موجود است و موج بیرونی که فضای انفجاری را به حرکت وا دارد، قرار گرفته و هنوز این مسئله در داخل کشور درک نشده است. ساختار سیاسی ما هنوز به این درک نرسیده  که بخشی از جامعه انتقاد دارند، البته معتقدیم مظلومیت ژئو پولتیکی هم داریم. در خارج همه علیه ما هستند و در داخل هم خودمان علیه خودمان هستیم.

رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران خطاب به دانشجویان دانشگاه یزد افزود: من یک معلم هستم و باید چیزی را بگوییم که آینده را بسازد نه اینکه شما خوشتان بیاید. متاسفانه جوان در جامعه ایران شکننده و بحران زده است و بیشتر قربانیان هم جوانان هستند و متاسفانه بیشترین سود را دشمنان ما می برند .

متقی افزود: دانشجویان همراه با منتقد بودن باید رشته تخصصی خود را خوب فرا بگیرند  و کار خود را ارتقا دهند و آنموقع این شکنندگی از بین خواهد رفت. امام خمینی (ره) هم، زمانی وارد مبارزه سیاسی شدند  که به مرجعیت رسیدند و لذا دانشجو و جوان ما باید اول قوی شود و این مهم سپس خود را در جامعه نشان خواهد داد.  نگاه جوان باید تخصص گرا و همراه با انگیزه اقتصادی  باشد. معتقدم و دانشجویان و جوانان نباید دنبال قهرمان باشند بلکه  قهرمان را باید در آینه ببینند یعنی باید خودشان قوی شوند.

رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نماد حکومت ما، حضرت علی (ع ) است و  ایشان هنگامیکه به خلافت رسیدند، به مردم فرمودند که، حق شما بر گردن من این است که من به عنوان خلیفه مسلمین برای شما امنیت، رفاه و آرامش  ایجاد کنم  و حق من بر شما این است که هرگاه اشتباه کردم داد  بزنید و اشتباه من را بگویید و انشا الله ما بتوانیم پیرو واقعی اندیشه حضرت علی (ع) باشیم.

در این نشست تعدادی از دانشجویان و اساتید دانشگاه یزد ،سئوالات خود را مطرح و پاسخ داده شد.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha