به گزارش ایرنا، حضور در جام جهانی برای هر ورزشکار و مربی میتواند یک کارنامه خاص محسوب شود، کارنامهای که بالاترین افتخار برای افراد شاغل در این رشته ورزشی محسوب میشود. البته شماری از بزرگان فوتبال هم در کسوت مربی و هم در کسوت بازیکن جام جهانی فوتبال را تجربه کردند. ماریو زاگالو، فرانتس بکن باوئر، دیدیده دشان و آلیو سیسه نمونهای از این افرد به شمار میروند. زاگالو، بکن باوئر و دشان هم به عنوان بازیکن و هم به عنوان مربی موفق به فتح جام جهانی شدند.
یکی از مهمترین راهبرد کشورها برای حضور در جام جهانی فوتبال استفاده از مربیان بزرگ در این تورنمنت است. مسوولان تیم ملی ایران که با دراگان اسکوچیچ جشن صعود به جام جهانی فوتبال گرفته بودند با این مربی قطع همکاری کردند تا صرفا نام بزرگی مانند کارلوس کیروش در راس تیم باشد. این اتفاق در سال ۱۹۹۸ به گونه دیگر برای ایران رقم خورد. در آن سال تیم تمام تدارکات و بازی های دوستانه را با هدایت تومیسلاو ایوویچ انجام داد اما وی در روزهای منتهی به جام جهانی جای خود را به جلال طالبی داد. در آن سالها تاکید بر حضور مربی بومی در راس تیم ملی فوتبال بود.
اکنون نیز شماری از کشورها با مربیان بومی راهی جام جهانی شدند مربیان که شماری از آنان در قامت بازیکن جام جهانی فوتبال را نیز تجربه کردند. یکی از این مربیان آلیو سیسه است که با شیرهای ترانکا به دنبال تاریخسازی در جام جهانی قطر است. تیم سنگال پیش از این و در جام جهانی ۲۰۰۲ به عنوان تیم شگفتیساز لقب گرفت و فرانسه قهرمان جام جهانی ۱۹۹۸ را شکست داد. هدایت آن تیم بر عهده برونو مستو فرانسوی بود. البته تنها تیم سنگال نیست که با مربی بومی راهی دوحه شده بلکه چهار نماینده دیگر آفریقا نیز از مربیان با بومی استفاده خواهند کرد.
کامرون یکی از با سابقهترین تیمهای آفریقایی حاضر در جام جهانی است که با لقب شیرهای رامنشدنی در دهه ۹۰ نماینده شایسته قاره سیاه بود. این تیم هفتمین حضور خود را در جام جهانی تجربه خواهد کرد. کامرون نیز به مانند سنگال از یک مربی بومی برای هدایت تیم استفاده کرده است. کامرون در گروه هفتم رقابت های جام جهانی با تیمهای برزیل، صربستان و سوییس همگروه است.
هدایت تیم ملی کامرون در جام جهانی قطر بر عهده ریگو سانگ است. وی از بازیکنان سابق تیم ملی کامرون است. سانگ بیشتر به خاطر مهارتهای دفاعیاش شناخته شده است.
همچنین تیم مراکش با مربی بومی به نام ولید رکراکی مدافع اسبق این تیم راهی قطر شده است. تیم مراکش در گروه در گروه ششم با تیمهای ملی بلژیک، کانادا و کرواسی همگروه است. تیم مراکش در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه با اروه رنار راهی جام جهانی شد که بازی نخست را به ایران باخت.
تونس و غنا دیگر نمایندگان آفریقا در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به شمار می روند. تیم تونس که در گروه چهارم با فرانسه، استرالیا، و دانمارک هم گروه است از مربی بومی به نام «جلال القادری» بهره میبرد. مسوولان ورزش غنا نیز برای حضور قدرتمند در جام جهانی و رویارویی با یاران کریستیانو رونالدو، لوییس سوارز و سون هیونگ مین از مربی بومی استفاده خواهند کرد. هدایت تیم غنا بر عهده اتو آدو بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال این کشور است.
نظر شما