بهسازی و بازگشایی ایل‌راههای عشایر یزد به ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

یزد - ایرنا- رییس اداره امور عشایر یزد با بیان اینکه سیل مردادماه سالجاری به ۷۰ درصد ایل راههای عشایر خسارت وارد کرد گفت: برای بهسازی و بازگشایی این ایل راه‌ها به ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

جواد شمس روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: متاسفانه با گذشت چندماه از سیل به دلیل نبود اعتبار و همراهی نکردن برخی از دستگاهها، هنوز برخی از  ایل راه های عشایر استان مسدود است و بازگشایی نشده اند.

وی اظهار کرد: سیل، برخی جاده های عشایر را ۱۰۰ درصد تخریب کرد بطوریکه در برخی مناطق عشایری سه تا پنج کیلومتر جاده را از بین برد و  اکنون امکان عبور و مرور در این مسیر امکان پذیر نیست.

شمس خاطرنشان کرد: برای بازسازی ایل راههای عشایر نیاز به دستگاههای سنگین چون "لودر" است که هزینه تامین این ماشین آلات بسیار بالا است و لذا برای بازگشت این جاده ها به روال سابق به همراهی دستگاهها و اعتبار نیاز است.

وی طول ایل راه های عشایر استان را ۱۵۰۰ کیلومتر بیان کرد و گفت: اکنون در ۷۰ درصد جاده های عشایر امکان تردد وجود ندارد البته  برخی از ایل راهها با توجه به نیاز ضروری تیغ زنی توسط این اداره انجام شده است.

بهسازی و بازگشایی ایل‌راههای عشایر یزد به ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

رییس اداره امور عشایر یزد ادامه داد: در مجموع جاده های سه شهرستان عشایر استان با مشکل روبرو هستند با بازگشت عشایر به مراتع قشلاقی نیاز به جاده دارند امید است تا بازگشت  این قشر پر تلاش و زحمکتش به مراتع  مشکل راههای آنها حل شود.

وی با بیان اینکه سیل اخیر مجموعا ۴۰ میلیارد تومان خسارت به عشایر استان وارد کرد افزود: سیل علاوه بر ایل‌راه‌ها به زیرساخت ها، منابع آبی همچون چاه های مالداری، قنوات، چشمه ها و آب انبارها و سکونت گاه های دامی عشایر خسارت جدی وارد کرد. 

وی یادآور شد: این استان با بیش‌ از یکهزار و ۴۲۲ خانوار عشایری در سه شهرستان ابرکوه، خاتم ،مروست  و ندوشن میبد جزو استان‌های عشایری کشور محسوب می‌شود؛ جمعیت عشایر استان پنج هزار نفر است که این تعداد کمتر از یک درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند.

شمس با بیان اینکه عشایر استان ۲۵۰ هزار راس دام سبک و ۵۰۰ نفر شتر پرورش می دهند اظهار کرد: آنها ۲۰ درصد گوشت قرمز استان را تامین می کنند و به نوعی سالانه سه هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز در استان توسط عشایر تولید می شود که در تولیدات ارگانیک فرآوردهای خام دامی نقش مهمی دارند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha